Pazar, Mart 30, 2008

ANNEMDEN KÜNEFE SHOW:))

merhaba arkadaşlar...çook yorgunum çokk...haftasonunu karşıda dayımlarda geçirdik annemle birlikte...gezdik tozduk..amaa donduk:))ne soğuk bir hava vardı aman Allahım!c.tesi günü bakırköy pazarındaydık....gözüm hep diloşumu aradı..belki görürüm diye...ondan sonra mertere geçtik,bikaç parça bişeyler aldık...bugünde alış veriş merkezlerini gezdik...dün akşam da annem bize şahaneee bir künefe yaptı...antakya usülü tabi ki:))işte şahane antakya künefesi ve deee canommm annemm:



500gr künefe -500gr tuzsuz beyaz peynir(antakya ya özgü:))-300 gr tereyağı

şerbeti için:750gr şeker-2 büyük su bardağı su-1-2 damla limon

***künefe ince kıyılır ve erimiş tereyağıyla karıştırılıp eşit miktarda ikiye bölünür.tepsi(bakır olursa çok lezzetli olur)tereyağıyla yağlanır ve künefenin yarısı tepsi büyüklüğünce yayılır ve elle üzerine bastırılır.arasına suyu iyice sıkılmış peynir yayılır.kalan künefeyle üzeri kapanır.kısık ateşte altlı üstlü pişirilir.soğuk şerbet sıcak künefenin üzerinde gezdirilir.yanında dondurmayla servis yapılır.AFİYET OLSUN:))

Cuma, Mart 28, 2008

PDÇSE-19 NOFROST BÖREĞİ...VEEE ANNEM GELDİ:))

arkadaşlarımmm...hepinizi çok özledim...bir kaç gündür çok yoğundum ne tarif ekledim nede sizlere uğrayabildim..neler yaptınız bakemm ben yokkenn..bu arada annem geldi çoook mutluyum...annem şuanda örgü örüyo yanımda....canımm benim....gelelim böreğimize..tarif canımmm arkadaşımm dilek'ten...http://tadinadoyamadim.blogspot.com dan tarife bakalirsiniz...diloşumm çok güzel oldu arkadaşım teşekkür ederim...annemin hepinize çoookk selamı var...hepinizi öpüyooo:))muck:*

Pazar, Mart 23, 2008

***DİYET ETKİNLİĞİ***semizotu salatası

herkese günaydın....iyi pazarlar...hava şimdilik kapalı ama ilerleyen saatlerde ne olur bilmem....hiç hoşlaşmam pazar günlerinden....içimde garip bir huzursuzluk olur....neyse...gelelim salatamıza herkes biliyodur belki ama ben yeni keşfettim,ilk kez yedim çok beğendim...ve sevgili dilek,ayşe,yaren ve aynur'un öncülük ettiği diyet etkinliğine hazırladım....işte tarif:
1 demet semizotu
1 kase yoğurt
2 salatalık
1 diş sarımsak/isteğebağlı
tuz
***semizotunun yapraklarını ayırıyoruz,bir güzel yıkadıktan sonra içine tuz ve sarımsak eklediğimiz yoğurdu ve ince dilimlediğimiz salatalığı ekliyoruz...AFİYET OLSUN BÜTÜN YAĞLARIMIZ ERİSİN İNŞALLAHHHH:))

Cumartesi, Mart 22, 2008

PİTA EKMEĞİ....

bu ceza bu hükmün sonu nereye,dayanmaz yüreğim belki seneye...o zaman ya ölümsün ya düğün!ya yüzüm ol ya hüznüm.....kulağımda bu şarkı, masamda koyu kahvem...nedendir gecenin bu saati bir hüzün çöktü içime...hayırdır inşallah...bazen hepimizde oluyodur mutlaka...kendimizi çaresiz hissediyoruzdur...ama sonra atlatınca amaaann buna mı dertlenmişim diyoruzdur....bu aralar böyleyim nedense...hüzünlü..kırık....sabah her yerim ağrıyarak uyanıyorum...yüzümde sivilceler çıkmaya başladı..bahar yorgunludur diye düşünüyorum...neyseeee gelelim tarife...yumuşacık harika bir ekmek..tavsiye ederim:
1 su bardağı ılık süt-su karışımı(az gelirse eklenebilir)
2 yk maya
2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı kepekli un
2 yk şeker
1tk tuz
üzerine:süt
***yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapıp 10dk bekletiyoruz.daha sonra elimiz yağlayıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizip 30dk mayalandırıyoruz.üzerine süt sürüp,200c de pişiriyoruz.AFİYET OLSUNN

Perşembe, Mart 20, 2008

MİDYE TATLI:))

bu tatlıyı uzun zamandır denemk istiyordum,ama cesaret edemedim bitürlü yapmaya...dün gözümü karattım yaptım...oldu:))tabi ilk olduğundan biraz acemi işi oldu..bidahaki sefere daha iyi iş çıkartırım inşallah:))ama denemek isteyenlere tavsiyem hemen denesinler..bu tatlı çook tatlı:))tarif oktay usta'nın:

1 yumurta

1/2 kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı süt

1 fiske tuz

yarım limon suyu-aldığı kadar un

açmak için:yeteri kadar nişasta

şerbeti için:3 su bard.şeker-3 su bard. su-yrm limon suyu

içi:iri kırılmış ceviz yada fıstık üzerine:150gr tereyağı

***süt-yağ-yumurta tuzla çırpılır.azar azar un eklenir ,unu eklediğimiz sırada kabartma tozuyla limonu başka bir kapta karıştırıp,hamurumuza ekleyelim.kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapalım.hamurumuzu 12 bezeye bölüp,tatlı tabağı kadar açıyoruz.6 lı gruplar yapıp aralarına nişasta serpiyoruz.(açarken de nişastayla açıyoruz)daha sonra 6sını büyük bir tepsi kadar açıyoruz.sıkıca bir rulo yapıp 30dk dolapta bekletiyoruz.diğer hamurlara da aynı işlemi yapıyoruz.daha sonra parmak eninde kesip,elimizle bastırarak ceviz ekleyip kapatıyoruz.üzerine erimiş tereyağı sürüp 180c de kızarana kadar pişiriyoruz.fırından çıkınca soğuk şerbet döküp servis yapıyoruz.AFİYET OLSUN...

Çarşamba, Mart 19, 2008

KUTLU DOĞUM VE MEVLİD KANDİLİ



Hayatın gayesi, yaratılışın mânâsı silinmiş, yok olmuştu. Herşey mânâsız başıboşluk ve hüzün örtülerine bürünmüştü.Ruhlar birşey bekliyor, bir nurun zulmet perdesini yırtmasını içten içe hissediyordu.O vahşet devrinde kâinat ufkundan bir güneş doğdu. Bu güneş âhirzaman Peygamberi Hz. Muhammmed Aleyhissalâtü Vesselam idi. Tarihin seyrini, hayatın akışını değiştiren bu eşsiz olay, dünyayı yerinden sarsan değişimlerin en büyüğü idi.İşte insanlığın akıl ve kalbinde düğümlenen "Necisin, nereden geliyorsun, nereye gidiyorsun?" sorularını, düğümlerini çözüp kâinatın Sahibini ilân ve ispat edecek bir zatın teşrifi sadece insanların ruh ve kalbinde değil, diğer varlıklarda, hattâ cansız eşyada bile yansımasını bulacaktı.Doğudan batıya bütün âlemin nurlara büründüğü, İlâhi değişimin tecelli ettiği o gece neler oldu neler?Yahudi ileri gelenleri ve âlimleri kitaplarında daha önce rastladıkları işaret ve müjdelerin açığa çıktığını gördüler. Kimsenin haberi olmadan en önce onlar bu müjdeyi verdiler.O gece Yahudi âlimleri semâya bakıp "Bu yıldızın doğduğu gece Ahmed doğmuştur" dediler.(1)Bîr Yahudi İleri geleni Mekke'de Peygamberimizin doğduğu gece, içlerinde Hişam ve Velid bin Muğire, Utbe bin Rabia gibi Kureyş ileri gelenlerinin bulunduğu bir toplantıda, - "Bu gece sizlerden birinin çocuğu oldu mu?" diye sordu.- "Bilmiyoruz" diye cevap verdiler.Yahudi, "Vallahi sizin bu ihmalinizden iğreniyorum!"Bakın, ey Kureyş topluluğu, size ne söylüyorum, iyi dinleyin. Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu. Eğer yanlışım varsa, Filistin'in kudsiyetini inkâr etmiş olayım. Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben var" dedi.Toplantıda bulunanlar Yahudinin sözünden hayrete düştüler ve dağıldılar. Her birisi evlerine döndüğünde bu durumu ev halkına anlattılar. "Bu gece Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular." haberini aldılar.Ertesi gün Yahudiye vardılar:"Bahsettiğin çocuğun bizim aramızda dünyaya geldiğini duydun mu?" dediler.Yahudi "Onun doğumu benim size haber verdiğimden önce midir, sonra mıdır?" dedi.Onlar, "Öncedir ve ismi Ahmed'dir" dediler. Yahudi, "Beni ona götürün" dedi.Yahudi ile beraber kalkıp Hz. Âmine'nin evine gittiler, içeri girdiler.Pegamberimizi Yahudinin yanına çıkardılar. Yahudi Peygamberimizin sırtındaki beni görünce, üzerine baygınlık geldi, fenalaştı. Kendine gelip ayıldığı sırada,"Ne oldu sana, yazıklar olsun" dediler.Yahudi, "Artık İsrailoğullarndan peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Artık Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları da kalmadı. Araplar peygamberleriyle kurtuluşa ereceklerdir."Ey Kureyş topluluğu, ferahladınız mı? Vallahi size, doğudan batıya kadar ulaşacak bir güç, kuvvet ve bir üstünlük verilecektir" dedi.(2)Kâinatın Efendisini dünyaya getiren bahtiyar annenin henüz dünyaya gelmeden görüp gördükleri çok manalıydı..Peygamber Efendimize hamileyken rüyasında, "Sen, insanların en hayırlısına ve bu ümmetin efendisine hamile oldun. Onu dünyaya getirdiğin zaman 'Her hasetçinin şerrinden koruması için bir ve tek olana sığınırım' de, sonra ona Ahmed yahut Muhammed ismini ver."Yine kendisinden çıkan bir nurun aydınlığında bütün doğuyu ve batiyi, Şam ve Busra saray ve çarşılarını, hattâ Busra'daki develerin uzanan boyunlarını gördüğünü Abdülmüttalib'e anlatmıştı.(3)Aynı gece Hz. Âmine'nin yanında bulunan Osman ibn Âs'ın annesinin gördükleri de şöyle:"O gece evin içi nurla doldu, yıldızların sanki üzerimize dökülecekmiş gibi sarktıklarını gördük."Evet bu ulvî anı dile getiren Mevlid'in yazarı Süleyman Çelebi bütün bu hakikatleri şu beytiyle şiirleştirmiştir:"Hem Muhammed gelmesi oldu yakinÇok alâmetler belürdi gelmedin"Rabiülevvel ayının 12. Pazartesi gecesi, yapılan hesaplamalara göre, Miladi takvime göre 20 Nisan'a denk gelen gece idi.
Dünyayı şereflendiren iki Cihan Serverinin üzerini o günün bir âdeti olarak bir çanakla kapattılar.Araplara göre o zaman, gece doğan çocuğun üzerine bir çanak koymak ve gündüz olmadan ona bakmamak âdetti. Fakat bir de baktılar ki. Peygamber Efendimizin üzerine konulan çanak yarılarak ikiye ayrılmış, Efendimiz gözlerini gökyüzüne dikmiş, başparmağını emiyordu.(5)Evet, bu işaret her türlü küfrün, zulmün, şirkin ve her türlü bâtıl inanç ve âdetlerin parçalanıp yok olması, imanın, nurun ve hidâyetin kâinatı aydınlatması için gönderilmiş bir Peygamber idi.Aynı gece Kabe'de tapılmakta olan cansız putların çoğunun başaşağı devrildiği görüldü.Aynı gece Kisra sarayının beşik gibi sallanıp on dört balkonunun parçalanıp yerlere düştüğü öğrenildi.Sava'da mukaddes tanınan gölün suyunun çekilip gittiği görüldü.Bin senedir yakılan ve söndürülmeyen mecusi ateşinin sönüverdiği müşahede edildi.Bütün bunlar işaret ve alamettir ki, yeni dünyaya gelen zat ateşe tapmayı, puta tapmayı kaldırıp, Fars saltanatını parçalayarak Allah'ın izni olmadan kutsal tanınan şeylerin kutsallığını ortadan kaldıracaktır.(6)İşte bu geceye Veladet-i Nebi gecesi diyor ve onun bütün kalbimizle, ruhumuzla her sene yeniden yâd edip kutluyoruz. Bütün kâinatla bu geceyi karşılayarak onun âleme teşrifine kıyam ediyoruz.Getirdiği ebedi nura, açtığı saadet caddesine ve sünnet-i seniyyesine yeniden sımsıkı sarılmak ve Mevlid Kandilini vesile ederek ona yeniden biatimizi, bağlılığımızı tazelemek ne yüce bir şeref ve ne büyük bir saadettir.
Yüce Rabbim bizleri sevgili Resulünün şefaatine nail eylesin.Kaynaklar:(1)İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:60.(2)A.g.e, 1:162-163.(3)Taberî Tarihi, 2:125; İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:102.(4)A.g.e., 1:102.(5)İbn-i Sa'd, Tabakat, 1:102.(6)Bediüzzaman, Mektûbat,s:161,162.

Mehmet Paksu, Mübarek Gün ve Geceler, Nesil Yayınları

Cuma, Mart 14, 2008

EV PİDESİ

herkese hayılı cumalar diliyorum..tarif portakal ağacına ait...
1 yumurta(sarısı yüzüne)
150gr margarin
1 su bardağı yoğurt
3,5-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tk tuz
içi için:
ben ıspanak kullandım ama isteyen başka harçta kullanabilir.
***malzemelerimizden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.cevizden biraz büyük parçalar kopartıp ,içten koyup,pide şeklinde kapatıyoruz.üzerine yumurta arısı sürüp,200c de pişiriyoruz.AFİYET OLSUN

Çarşamba, Mart 12, 2008

BİBERLİ BULGUR PİLAVI

antakya'da havalar soğuyunca,şakır şakır yağmur yağıca hemen herkesin evinde olan bir yemektir...acı sevenler hemen denesin derim...çok lezzetli bir pilav...
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 büyük kurusoğan
1 su bardağı haşlanmı nohut
1,5 yemek k.biber salçası
1 yk domates salçası
5-6 adet kuru kırmızı biber
tuz-kimyon
zeytinyağı
***soğanları büyük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.daha sonra salçaları ve kimyonu-tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz,bulgur ve nohutu ekleyip suyunu koyuyoruz(yeteri kadar)kurubiberlerimizi de atıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.15dk dinlendikten sonra ayranla yada turşuyla servis yapılabilir.AFİYET OLSUN

Salı, Mart 11, 2008

GÜNEŞ TATLISI

tatlının adını ben uydurdum,etrafına dizdiğim portakallardan dolayı..hepimizin bildiği sütlü irmik tatlısı..
1 su bardağı irmik
1lt süt
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1yk margarin
1 portakal kabuğu rendesi
üzerine:2 adet ince dilimlenmiş portakal-hindistan cevizi
***süt,şeker ve irmiği koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.daha sonra vanilyayı ve margarini ekleyip ıslattığımız kalıbımıza döküyoruz.üzerini portakallarımızla süslüyoruz.AFİYET OLSUN

Pazartesi, Mart 10, 2008

SOBEEE:))

sevgili arkadaşım dilek(www.tadinadoyamadim.blogspot.com) beni sobelemiş..işte benimde en içten cevaplarım:
MASAMIN ÜSTÜNDE NELER VAR?
en başta bilgisayarım,gülben ergen'in son albümü,cep telefonum,ev telefonum,bluetooth cihazım,tarif defterim,kalemlerim
YAPMAK İSTEYİPTE YAPAMADIKLARIM?
sıkı bir diyet yapıp zayıflamak(nedense kendiliğinden gitsin istiyorum),antakya da oturmak,tüm kimsesiz çocuklara koruyucu annelik yapmak,hımm bide 20lik dişimi çektirmek(çok korkuyorum)
HAYATTAN EN KEYİF ALDIĞIM ŞEYLER...
pasta ve ekmek yapmak,annemle telefonla konuşmak,elifimin sesini duymak,pazar günü uzuun uzunn kahvaltı masasında oturmak(eşim çalışmıyorsa),yürümek,yemek yemek,edayla msn de yazışmak,eşimle alış verişe çıkmak:)),örgü yapmak,kurdele nakışı kursuna gitmek,.....ya aslında o kadar çok şey var ki...birde bir anda düşününce aklıma da pek fazla gelmedi....bende sobemi okuyan herkesi sobeliyorummm:)sevgilerr

ÇOBAN SALATA:)

salatasız sofranın tamamlanmadığını düşünenlerdenim...salatasız olmaz benim sofralarım. yemek ne olursa olsun ,sanki salata olmadan bir şeyler eksik gibi gelir bana...işte en beğendiğim salata çeşidinden biri :
2 domates
2 salatalık
yarım demet maydonoz
1 kuru soğan
tuz-1tk sumak
zeytinyağı
limon
***domates,salatalık irice doğranır,maydonuzumuz ince kıyılır,soğanımız piyazlık doğranır...daha sonra tuz-sumak-limon ve zeytinyağı eklenip karıştırılır..AFİYET OLSUNN:))

Pazar, Mart 09, 2008

iSTAVRİT TAVA

herkese keyifli pazarlar...dışarıda hava mis gibi,cıvıl cıvıl...bütün çocuklar dışarda:)değmeyin keyiflerine...ama nedense ben oldum olası sevmem pazarları...evden dışarı çıkmak istemem...bugün olduğu gibi...bilgisayarımın başında,kulağımda gülben ergen şarkıları.....bide istavrit tavalarım:))
1 kg istavrit
yeteri kadar mısırunu
istenilen baharatlar
yarım çay bardağı sıvıyağ
***balıkları mısırununa ve baharalara bulayıp tavaya diziyoruz.üzerine yağ gezdirip altlı üstlü kızartıyoruz.AFİYET OLSUNN

Cumartesi, Mart 08, 2008

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ...

KADINLAR SIKINTIYLA BAŞAÇIKABİLİR VE ÇOK AĞIR YÜKLERİ TAŞIYABİLİR..MUTLULUĞU ,SEVGİYİ VE ZEKAYI ELİNDE TUTAR,ÇIĞLIK ATACAK HALE GELDİĞİNDE GÜLÜMSER,MUTLU OLDUĞUNDA AĞLAR.İNANDIĞI ŞEY UĞRUNA SAVAŞIR,ADELETSİZLİĞİN KARŞISINDADIR.YENİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE HER ZAMAN AÇIKTIR,AİLESİ İÇİN CANINI FEDA ETMEYE HAZIRDIR.EN KÖTÜ ANINDA DOSTUNUN YANINDADIR,SEVGİSİ KOŞULA BAĞLI DEĞİLİDİR..ÇOCUKLARININ BAŞARISIYLA SEVİNÇ GÖZYAŞLARI DÖKER..DOĞUM VE EVLİLİK HABERLERİ ONU DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI YAPAR..BİR ÖPÜCÜĞÜN BİR KUCAK AÇIŞIN KIRIK KALPLERİ İYİLEŞTİRECEĞİNİ BİLİR...ONUN BİR TEK YANLIŞI VARDIR:KENDİSİNİN PAHA BİÇİLMEZ BİR VARLIK OLDUĞUNU HER ZAMAN UNUTUR...(DR.HAYRETTİN ERTEKİN)...8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...

Perşembe, Mart 06, 2008

VANİLYA SOSLU,MUZ AROMALI KEK VE ANNECİİİİİİİİİİİMM İYİ Kİ DOĞDUN BİTANEMM

merhaba arkadaşlar...BUGÜN ANNEMİN DOĞUM GÜNÜ KEŞKE YANINDA OLABİLSEYDİM ANNEM..ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN HİÇÇ EKSİK ETMESİN.SENİ ÇOOOK SEVİYOMMMM...bu arada bukeki şiddetle tavsiye ediyorum...harika bir kek..kek tarifi sevgili feyza ablaya(sihirlikepce)ait.vaniya sosu ise okta ustanın:))her ikisine de teşekkür ediyorum....
kek için:
3 yumurta
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2su bardağı su veye süt(süt kullandım)
1 paket muzlu toz puding
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya-kabartma tozu
vanilya sos için:
1 su bardağı süt
yrm su bardağı şeker
1,5 yemek k.nişasta
1 vanilya
***kek için, yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.daha sonra sırasıyla yağ,süt,puding ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.en son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz ve yağlanmış kalıbımıza döküp 180c de pişiriyoruz.vanilya sos içinde vanilya hariç tüm malzemelerimizi koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.en son vanilyayı ekliyoruz.ılıdıktan sonra kekimizin üzerine döküyoruz.AFİYET OLSUNN

Çarşamba, Mart 05, 2008

AŞK HİÇ BİTMEZ....


FANATİK VE SIKI BİR GÜLBEN ERGEN TAKİPÇİSİ OLARAK BUNU YAZMAYI BİR BORÇ BİLİYORUM...7 MART CUMA GÜNÜ GÜL YÜZLÜ MELEĞİMİZİN YENİ ALBÜMÜ 'AŞK HİÇ BİTMEZ'ÇIKIYOR...14 MARTTA TİM'DE,21 MARTTA DA BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİNDE KONSERİ VAR...İNŞALLAH BGM'DEKİNDE BENDE OLUCAM...AŞK HİÇ BİTMEZ'DEN KESİTLER DİNLEMEK İSTERSENİZ www.seyhanmuzik.com ...GÜLBENİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ...G.E.F.C

Salı, Mart 04, 2008

ÇİÇEK EKMEK...

ekmek yapmak çok hoşuma gidiyor...hele de iyi sonuç alırsam değmeyin keyfime...ekmek hamurunun tarifini sevgili gülden ablanın sitesinden aldım..(www.guldenceninmutfagi.blogspot.com) kendisi örgü şeklinde yapmıştı bende değiştirip çiçek yaptım..yumuşacık mis gibi bir ekmek oldu...
1 su bardağı ılıl süt
1 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket maya(toz kullandım)
1 tk şeker
1 tk tuz
üzeri için:susam ve çörekotu-yumurta sarısı
***malzemelrden az ele yapışan bir hamur yoğurup 30dk dinlendiriyoruz.daha sonra elimizi hafif yağlayıp küçük bezelerle çiçeğimizi oluşturuyoruz.(yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepside)üzerine yumurta sarısı ve susamları serpip 15-20dk daha bekletiyoruz.önce 150 c de 10 dk daha sonra 200c de pişiriyoruz...AFİYET OLSUNN

Pazartesi, Mart 03, 2008

PDÇSE 17 VE TAVA BÖREĞİ:))

BU AYKİ ETKİNLİĞE DADLIMM GIYMADLIM BELGİN ABLAM EV SAHİBELİĞİ YAPIYOR(www.sefertasi.blogcu.com) ETKİNLİĞE BENİ DE DAVET ETMİŞ BENDE SEVE SEVE KATILIYORUM...KOLAY GELSİN DADLIMMM...İŞTE ÇOK BİLİNEN TAVA BÖREĞİ:
2 yufka
1 çay b.süt
yarım çay b.sıvıyağ
beyaz peynir -maydonoz
***yufkanın birinin yarısını ortabüyüklükteki tabanını yağladığımız tavamıza döüşüyoruz ve sütlü yağlı karışımdan sürüyoruz.diğer yarısını kırpık kırpık yapıp tavamıza döşeyip arasına sütlü harçtan tekrar sürüyoruz.1.yufka bitince peynirli harcı ekliyoruz.ve diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp kısık ateşte böreğimizi altlı üstlü pişiriyoruz.AFİYET OLSUNN

Cumartesi, Mart 01, 2008

ŞAŞTIMMM

şimdi ne bu 'şaştım'diyceksiniz...valla ilk duyduğumda bende şaşırdım bu yemeğin adının şaştım olduğuna:)komşum asiye bunu bir yemek programında görmüş ,denemiş çok beğenmiş...bana anlattı bide ben deniyim dedim...gerçekten şaşırdım..pataesle yoğurt çok yakıştılar....buyrun şaşırmaya:
2 büyük patates
3 yk yoğurt
2 diş sarımsak
patatesleri kızartmak için sıvıyağ
pulbiber-tuz
***patateslerimizi küp şeklinde dpğrayı,tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.ılıyınca içine sarımsak rendelediğimiz yoğurdu patateslerimizin üzerine gezdiriyoruz.en üstünedeyağda biberi yakıp döküyoruz..inanın şahane oluyor...AFİYET OLSUN..

ETİMEK TATLISI

çok lezzetli ve hafif bir tatlı olduğunu düşünüyorum..bakalım siz ne düşünüyorsunuz?
1 paket tuzsuz etimek
şerbet için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı un
yarımpaket margarin
1 vanilya
1 su bardağı şeker
üzerine:
kakaolu kremşanti
1 çay bardağı süt
***şerbet için;şekeri karamel rengi oluncaya kadar kavurup,dikkatlice suyunu ekliyoruz ve yaklaşık 10-15dk kaynatıyoruz.krema için;margarinle unu kavurup,yavaşça sütünü,vanilyayı ve şekerini ekleyip muhallaebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.mikserle 5 dk.çırpıyoruz. üzerine kremşantiyi sütle çırpıp 4-5 dk dolapta dinlendiriyoruz.tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üstüne sıcak şerbetimizi döküyoruz.daha sonra kremamızı yayıp,kremşantiyle kaplıyoruz...AFİYET OLSUN