Pazar, Haziran 29, 2008

***PATLICAN KEBABI***

iyi pazarlar arkadaşlar..yine çok sıcak birgün..üstelik pazar...ama bu pazarın benim için bir anlamı var...eşimin doğum günü...doğum günü hazırlıkları evde tam gaz devam ediyor...eşim uyuyo,uyanmasın diye parmak uçlarımda yürüyorum evde ..amann sürpriz bozulmasın...yüreğim ağzımda.....buda birazdan akşam yemeği için soframızda yer alacak enfes bir lezzet...tarif sofra dergisinden...
4 adet ortaboy patlıcan(jülyen doğranıp,kızartılcak)
2 adet yeşil biber(jülyen doğrancak)
2 adet domates(jülyen doğrancak
500gr dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
tuz-karabiber-kekik-pulbiber
1yk domates salçası
2-3yk sıvıyağ
***önce etimizi tencereye alıp,kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz.daha sonra yağı ekleyip,yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ekliyoruz.kavrulduktan sonra baharatları ve salçayı ekleyip,yarım çay bard.suda pişiriyoruz.sonra pişen eti fırın kabının ortasına döküyoruz.etrafına kızarttığımız patlıcan dilimlerini ve aralarına biber ve dometesi dizip 200c de 8-10dk pişiriyoruz...AFİYETLE..KEYİFLE...(acelemden foto iyi olmadı ama bu lezzetti sizinle paylaşmak istedim:))
İYİ Kİ DOĞDUN AŞKIM,NİCE SENELERE:))
Posted by Picasa

Cuma, Haziran 27, 2008

***ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI***

arkadaşlar hepimize hayırlı,huzurlu cumalar...haftasonu geldi çattı yine...sıcaktan bir yere çıkılmıyor o ayrı...neyseki 20gün sonra Antakyama kavuşuyorum Allah'ın izniyle..kız kardeşimin düğünü var 6 ağustosta..gelin buyrun bekleriz:))patlıcanlarım Antakya'dan geldi...tam dolmalık..minik minik...
6 dolmalık patlıcan
iç harcı:
6 yk pirinç
2 domates
3 diş sarımsak
1 soğan
1tk kurunane
5-6dal maydonoz
1çay k. karabiber
2-3yk nar ekşisi
1tk domates salçası
yarım çaybard.zeytinyağı
yeteri kadar tuz
***iç harcı için sebzeleri incecik kıyıyoruz,pirinci ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.içini oyduğumuz patlıcanları doldurup,ağzının domates kabuğuyla kapatıyoruz.(iç harcı önceden pişirmiyoruz)tencereye dizip yarıya gelene kadar su doldurup,pişiriyoruz..AFİYETLE..

Çarşamba, Haziran 25, 2008

***COCOSTAR***

mutlaka denenmesi gereken,çok lezzetli bir kurabiye..kakao ve hindistan cevizinin müthiş uyumu..(reklam gibi oldu:))gerçekten güzel,ev ahalisi tarafından beğenilen bir tat oldu....
hamur için:
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao
125 gr.margarin
2 yumurta(birinin beyazı iç harca eklencek)
1vanilya-1 kabartma tozu
aldığı kadar un
iç harcı:
2 su bardağı hindistan cevizi
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
***hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz.sonra azar azar un ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.iç malzeme için hind.cevizi,yumurta akı ve şekeri karıştırıyoruz.hamurumuzdan cevizden az büyük bezeler koparıp,olabildiğince ince oyup iç harçtan koyup yuvarlak olarak kaptıyoruz.ağız kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.180c de pişiriyoruz.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz...AFİYETLE...

Pazar, Haziran 22, 2008

***PROFİTEROL***:))

herkese mutlu,keyifli pazarlar ve tüm işlerimizin rast gittiği,serin:) bir hafta diliyorum...ah bugün nasılda yoruldum...pazar günlerini hiç sevmiyorum..yemek,temizlik,ütü...uzudaıkça uzuyorr...dışarı çıkalım desek hava sıcaklığı malum...bu pazarda böyle geçti gitti..akşam oldu...
profiterolleri dün yaptım...çok beğenildi eşim ve kaynım tarafından..zira sabah kalktığımda buzdolabında bir tanecik bile bulamadım:))gece mutfağa fareler girmiş:))herkes bilir tarifini ama birde benden olsun...
hamur için:
125gr tereyağı(margarin de olabilir)
1,5 su bard. su
1 su bard. un
1 fiske tuz-4 yumurta
dolgu kreması için:
2 su bardağı süt
3 yk un
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 tane ezilmiş muz
yarım çay bard.hindistan cevizi
üzeri için:
1,5 su bardağı süt
2 çorba k.kakao
1 çay b. şeker
1 yk. nişasta(silme)
yarım paket bitter çikolata
***hamur için:su,yağ ve tuzu tencerede kaynatıyoruz,unu ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz.hamur kendini toplayınca altını kapatıyoruz.ılıyınca yumurtaları teker teker ekliyoruz.hazırladığımız hamuru sıkmatorbasına doldorup,yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkıp,160c de ısınmış fırına koyup pişiriyoruz.
***krema için:(vanilya,hindistan cevizi ve muz hariç)malzemeleri tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.altını söndürüp diğer malzemeleri ekliyoruz,soğutuyoruz.
***çikolatalı sos için:çikolata hariç tüm malzemeleri akışkan bir kıvam alana dek pişiriyoruz,ocaktan alınca çikolatayı ekleyip,soğutuyoruz.
***pişen profiterollerin içine sıkma torbasıyla kremayla doldurup,üzerine çikolata sos döküp,dolapta 1-2 saat soğutup servis yapıyoruz..AFİYETLE:)

Cuma, Haziran 20, 2008

PDÇSE 25 VE MAHLEPLİ TUZLULAR

bu ayki etkinliğin ev sahibesi sevgili arkadaşım hülya(www.buramburam.blogspot.com) daveti için kendisine teşekkür ediyorum ve bu tarifimle etkinliğe katılıyorum...
125gr margarin
yarım su bard. sıvıyağ
yarım su bard.soğuk su
1 tk. mahlep
tuz-şeker
yarım paket kabartma tozu
1 yumurta(sarısı üzerine)
alabildiği kadar un
***malzemelerin hepsinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.istediğimiz şekli verip,yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpiyoruz ve 180c de üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz..AFİYETLE:)

İSTANBUL'U DİNLİYORUM GÖZLERİM KAPALI...***GELDİM***

ayasofya cami...
sultan ahmet cami...

galata köprüsü....



galata köprüsünden ,eminönü meydanı....



kapalı çarşı girişi....



yeni cami önü....
evett..canlarımm..arkadaşlarım,gönül dostlarım..nasılsınız..neler yaptınız ben yokken..birazdan hepinizi gezip bakıcam..peki sen neler yaptın diye sorarsınız,gezdim-tozdum-karardımmm:((güneşten....sevgili kardeşim..kaynım alperle gezip duruyoruz istranbul'u...bide sıcak olmazsa...gözümüz korktu uzaklara gidemiyoruz birkaç gündür...çevredeki alış veriş merkezlerine atıyoruz kendimizi...ama geçen gün gözümüzü kararıp aşığı olduğum,neden bu kadar çok sevdiğimi anlamadığım eminönü'ne gittik..altını üstüne getirdik..bunlarda bir çoğumuzuın bildiği ve hayran kaldığımız fotoğraf kareleri...işte böyle arkadaşlar...ben gezmeye devam ediyorum...bir sonraki durağımız büyükada...yine aşığı olduğum bir yer...görüşmek ümidiyle..SEVGİYLE...

Cumartesi, Haziran 14, 2008

BANA BİRAZ MÜSADE:))

arkadaşlar bu aralar çok çok çok yoğunum...ve bu yoğunluk arasında blogumla ilgilenemiyorum...en kısa zamanda tekrar gelicem..elimden geldiği kadar ziyaretlerinize de gelicem..canlarımm desteğinize ve dualarınıza ihtiyacım...allah'a emanet olun..SEVGİYLE....

Salı, Haziran 10, 2008

***MEŞHUR ZAYIFLATAN LAHANA ÇORBASI***

arkadaşlar mutlu,ve tüm işlerimizin rast gideceği bir hafta olsun inşallah...gelelim çorbamıza...bu çorbanın tarifini sevgili arkadaşım www.hilalinmutfagi.blogcu.com dan aldım...gerçekten içilesi bir çorba..ben daha öncede bir tarif denemiştim ve olduğu gibi çöpe dökmüştüm...birçoğumuzun zayıflamak için çareler aradığımız şu dönemde güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum..şahsen ben ve eşimin imdadına hızır gibi yetişti..ve tadına baktığımda nasıl sevindim tadı güzel diye anlatamam...denemenizi tavsiye ederim....
1,5 litre su
çeyrek lahana(büyüklüğüne göre)
1 domates
1 havuç
1 patates
1 soğan
2 yemek k. kırmızı mercimek
1 et bulyon
karabiber-nane-isteğe bağlı tuz
***suyumuzu kaynatıp ince kıydığımız malzemeleri içine atıyoruz.bulyon ve mercimeği de ekliyoruz.iyice piştikten sonra blenderden geçirip,baharatlarını ekliyoruz..İÇİYORUZ..İNCELİYORUZ:))
***içerken limon da sıkabilirsiniz..

Pazartesi, Haziran 09, 2008

BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK:))İSTANBUL BULUŞMASI 2


oturduğumuz cafenin manzarası.....

dün gerçektende harika bir gündü...hoş sohbetler edildi,yemekler yendi,çaylar içildi...zaman su gibi akıp gitti...sanal dostluğun,gerçeğe dönüştüğü muhteşem bir ortamdı..arkadaşlarımla taıştığıma çok memnun oldum.kimler mi vardı..soldan sağa:
http://www.nurunhobileri.blogcu.com/
http://www.sihirlimutfak.blogcu.com/
http://www.yersofrasi.blogcu.com/
http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/
http://www.selmahlc.blogcu.com/
http://www.nasibim.blogcu.com/
http://www.mmmleziz.blogspot.com/
http://www.kadininmutfagi.blogcu.com/ veee
bendeniz..(her nekadar yüzüm pek görünmesede:))..en kısa zamanda tekrar görüşmek ümidiyle..SEVGİYLE..

Çarşamba, Haziran 04, 2008

ABUGANNÜŞ(ANTAKYA USULÜ PATLICAN SALATASI)

Merhaba arkadaşlar...yaprak dökümü reklam verdi bende hemen tarifi ekliyim dedim...bu hafta bi heycanlı bi heycanlı:))abugannüş herkesin bildiği patlıcan salatasından biraz farklı...antakya usulü...en sevilen mezelerimizdendir...işte tarif:
3 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş domates
3 adet közlenmiş acı yeşil biber
2 adet közlenmiş soğan
2 diş sarımsak
2 yk nar ekşisi
3-4 yk zeytinyağı-tuz
3-4 dal maydonoz ve nane
***bütün malzemeleri incecik kıyıyoruz.bir kaba alıp üzerine zeytinyağı,tuz ve ekşiyi ekleyip karıştırıyoruz..AFİYETLE SEVGİYLE....
Posted by Picasa

Pazartesi, Haziran 02, 2008

***VANİLYALI-KAKAOLU DONDURMA***VE PDÇSE 24

Eveett...yoğun ve yorucu geçen 8 günün sonunda bloguma döndüm...tüm geçmiş olsun dileklerini ileten arkadaşlarıma yürekten teşekkürler ediyorum...eşim çook çokk iyi Allah'a şükürler olsun...hastalık faslı bitti..ama 10gün evde izinli..vay halime..bi nazlı bi nazlı:))aman iyi olsun da nazını da -bi yere kadar - çekeriz....neyse...gelelim tarifimize...mis gibi ,çok lezzetli,hijyeninden emin olacağınız 10 numara bir dondurma...tarif için canım komşum..sevgili arkadaşımm asiyeme çok teşekkür ediyorumm..(http://www.bereketlimutfak.blogspot.com/) bu tarifimle bu ayki pdçse 24 e katılıyorum...sevgili tuğba ya davetinden dolayı teşekkür ediyorum ve kolaylıklar diliyorum..(http://www.keyiflimutfagim.com/) işte tarif:
3 yumurta
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
yarımsu bard. pudra şekeri
1 vanilya
***krem şanti ile süt,yumurtanın sarısıyla şeker,yumurtanın beyazıyla vanilya ayrı ayrı çırpılır.hepsi birlikte tekrar çırpılır.istenirse bir kısmına kakao eklenir.1-2 saat dondurucuda bekletilir.***damak zevkinize göre meyveli ya da kuruyemişli hazırlıyabilirsiniz...AFİYETLE:))
Posted by Picasa