Cumartesi, Eylül 12, 2009

ORUK(İÇLİ KÖFTE)

İftar soframızda annemin ellerinden çıkan harika bir lezzet...
İÇİ İÇİN:
-yarım kg.yağsız kıyma
-4-5 adet ince kıyılmış kuru soğan
-yarım su bard.iri dövülmüş ceviz
-yarım su bard.ince kıyılmış maydonoz
-tuz,karabiber
-yarım çay bard.sıvıyağ
***sıvıyağda kıyma ve soğan kavrulur,ardından ceviz,maydonoz ve baharatlar eklenip soğutulur.
DIŞI İÇİN:
-yarım kg.köftelik bulgur
-1 su bard.un
-2 yumurta
-2 yk.biber salçası
-kimyon,tuz
-1 kuru soğan rendesi
***bulguru 1 saat önce salça,soğan ve baharatlarla soğuk suyla ıslatılır.daha sonra özleşene kadar yoğurulur.tepsinin bir tarafında unla yumurtalar karıştırılıp bulgura yedirilir.hamur gibi toplanana kadar yoğurulur ve 5dk dinlendirilir.istenilen büyüklükte bezeler yapılıp ,parmak yardımıyla oyulup,kıymalı harçla doldurulur.içli köftelerimiz kızgın yağda kızartılır..AFİYETLE..

2 yorum:

pelince dedi ki...

Sizin oraların el lezzeti bambaşkadır zaten,enfes olmuş...ellerine sağlık..
sevgiler.

sarı mutfak-hande dedi ki...

nefis olmuş annenin ellerine sağlık cnm