Cuma, Ekim 09, 2009

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE...

Sevmeyen,yemeyen var mıdır taze fasülyeyi?ben asla hayır diyemem...yanında bir bardak soğuk ayran ve acı biberle ne de güzel gider....değil mi...:)))tokat a geldiğimizden beri sebzenin-meyvenin en tazesini yiyoruz..hemde mis gibi hormonsuz..fasülyeyi,domatesi tarlasından,meyleri dallarından elimizle koparıp satın alıyoruz...nasılda unutmuşuz gerçek domatesin tadını kokusunu...yedikçe yiyesi geliyor insanın...tabi elinle koparmakta ayrı bi zevk...
-yarım kg.taze fasülye
-2 adet kuru soğan
-4 diş sarımsak
-2 adet yeşil biber
-5 adet domates
-1yk tuz
-3 tane küp şeker
-1 çay bard.zeytin yağı
***küçükçe kıydığımız soğanı,sarımsağı,biberi tencereye alıp üzerine z.yağını ekliyoruz.onun üzerine ortadan dildiğimiz fasülyeyi ekleyip sarartıyoruz.daha sonra tuzunu,şekerini,domatesini ve az miktarda suyunu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz...pişip soğuduktan sonra servis yapıyoruz...AFİYETLE...

Pazartesi, Ekim 05, 2009

YOĞURT TATLISI...


Gele gide analı kızlı görmekten bir hal oldunuz sanırım...annem memlekete gittiğinden beri mutfakta doğru düzgün bir şeyler pişmiyor,pişiremiyorum...çabucak olan ne varsa onu yapıveriyorum...8.ayın içine girdim..kocaman bir karnım ve gövdem var:))taşıyamıyorum...geceleri uyuyamıyorum...hep yorgunluk,halsizlik hissi...içimdeki meleklerimin sabırsızca sert tekmeleri:))...ama her zorluğuna rağmen ALLAH'a şükürler olsun her nefeste...4 hafta gibi kısa bi zamanımız kaldı...bebişlerin odasını düzenliyorum..çantalar hazırlıyorum...bunları yaparken gözlerimden boncuk boncuk akıtıyorum...meleklerimi sabırla ama büyüüük bir merakla bekliyorum...lütfen dualarınızda bize de yer verin....çok ihtiyacımız var...neyse...gözler doldu yine:)))...tarife geçelim..hazırlanışı kolay,lezzetli bir tarif...
-3 yumurta
-3 çay brd.irmik
-3 çay brd.un
-3 çay brd.yoğurt
-1 çay brd.sıvıyağ
-1 çay brd.şeker
-2 vanilya,2 kabartma tozu
ŞERBET İÇİN:
-4 su bard.şeker
-3,5 su bard. su
-1 dilim limon
***yumurta,şeker çırpılır.ardından yağ,yoğurt,irmik,un,vanilya ve kabartma tozu eklenip yağlanmış tepisye dökülür.180c de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür...afiyetle yenir..(hindistan caviziyle hoş bir uyum olur.evde kalmadığı için ben fındıkla süsledim:))AFİYETLE...