Cumartesi, Ağustos 07, 2010

BADEMLİ PİLAV

Hepimize mutlu,serin:))haftasonları..sıcaktan 1 haftadır evden çıkamıyoruz...kızlar geceleri sıcaktan yatamıyor,iştahları eskisi gibi değil.sadece rendelediğim meyveleri severek yiyolar..bugün zorla ikişer lokma kahvaltı koydum ağızlarına...Rabbim daha beterlerinden saklasın..bu dünya ateşine dayanamazken..ahirette nice olur halimiz..Allah'ım sen bizlere merhamet eyle..AMİN...gelelim bademli pilavımıza..sadece denemek için 1 tabak kadar yaptım...gerçekten enfes bir lezzeti var...Ramazan'da misafir sofralarında şiddetle tavsiyemdir..
-1 su bardağı pirinç
-1yk şehriye
-1 tavuk bulyon
- 1 çay bard.kadar kabukları soyulmuş badem
-4yk z.yağı
-2 su bard.su
-tuz
***2yk yağla bademlerimizi bir tavada kavuruyoruz.ayrı bir tencerede kalan yağla şehriyelerimizi,yıkadığımız pirinci tuzu da ekleyip iyice kavuruyoruz.en son bulyon ve suyunu ekleyip,kısık ateşte pişiriyoruz.pilav pişip,demlendikten sonra bademleri ekleyip servis yapıyoruz..(z.yağıyla olduğu için gayet hafifti)AFİYETLE..

2 yorum:

lezzet&marifet dedi ki...

evet canım haklısın çok sıcak kızların haklı:)) dünya ateşine dayanmak kolay .Allah öbür dünyada merhamet eylesin... pilavın enfes bademi çok severim eminim pilavla harikadır ellerine sağlık...
hayırlı ramazanlar sevgiler...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Fatoşum ramazanın mübarek olsun
biz bile dayanamazken minik bedenler nasıl dayansın sıcağa
iştahsızlık ortak problem

dünya küçük fatoşum
biryerlerde karşılaşırız mutlaka:)

sevgiler