Salı, Ağustos 03, 2010

FELLAH KÖFTESİ:))

Aslında kolay fellah köftesi.çünkü Antakya'daki fellah köftesi içli köftenin haşlanıp soslanmasıyla olur...bana o çok ağır geldiğinden bu hali daha hoşuma gidiyor..yaz günü pek yenilenecek bişey değil ama bugün aklıma nerden düştüyse yapasım geldi...yanında soğuk bir ayranla pek şahane yendi:))buyrun tarifi:
-2su bardağı köftelik bulgur
-yarım çay bard.irmik
-yarım çay bard.un
-1yk biber salçası
-1tk kimyon-tuz
-1 su bard.su(bulguru ıslamak için)
sos:
-1 yk.biber salçası
-1tk. domates salçası
-4 diş sarımsak
-1yk nar ekşisi
- yarım çay bard.z.yağı
***ısladığımız bulguru özleşene kadar yoğuruyoruz.daha sonra minik minik yuvarlanır.yuvarlama işlemi bittikten sonra haşlanması için kaynayan suya atılır.sos için,yağ,salçalar ve sarımsak eklenip iyice kavrulur en son ekşi eklenip haşlanmış köftelerle harmanlanıp servis tabağına alınır.AFİYETLE:))

3 yorum:

lezzet&marifet dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur...
elerine sağlık sevgiler....

hdidem95 dedi ki...

bak benimde düşürdün aklıma yapıyımmı şimdi kalkıp :))ölee severimki çok lezzetli görünüyor bitanem ellerine sağlık cimcimeleride senide öpüyorum sevgiler

web bilgi dedi ki...

Bu fellah köftesinin üzerine sağanla kavrulmuş kıyma ve reyhan, yoğurt koyunca süper oluyor.