Salı, Nisan 27, 2010

SODALI BÖREK&DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA

Ahhh..ne yorucu bir gündü...ayaklarım sızım sızım sızlıyor..melekler az önce uyudu..bugün uyku saatimiz olan 21:00 ı geçirdiğimiz ve kızlarımın uykusu çatladığı için bu saate kaldı uyku faslı..zorla.....bir şeyler yazayım dedim ama elim kalkmıyor..hemen tarifi verip gideyim...
SODALI BÖREK
-3 yufka
-1 şişe maden suyu
-3 yumurta
-125gr.margarin
-beyaz penir,maydonoz
***yufkalar ortadan kesilir ve peynirli harç geniş tarafına koyulup sarılır.tüm yufkalara aynı işlem uygulanır ve tepsiye dizilir.istenilen ebatlarda kesilip,üzerine eritilmiş margarin,soda ve yumurtalardan yaptığımız harç dökülür.1 gece buzdolabında bekletilip 200c de pişirilir.
DOMATES SOSLU KARIŞIK KIZARTMA
-mevsim sebzeleri(patates,patlıcan,kabak ve biber) küp küp doğranıp kızartılır.
-domates sosu için: 3 domates
-2 diş sarımsak
-tuz
-1 yk ketçap
***domatesler ve sarımsaklar rendelenip pişirilir.ketçep eklenip bir süre daha kaynatılır ve kızarmış sebzelerin üzerine dökülür...AFİYETLE:))

Çarşamba, Nisan 21, 2010

humus&bizden haberler:)))

öncelikle yürekten bir merhaba hepinize:))çok uzun oldu yazmayalı...bugün ne olursa olsun birkaç satır yazmalıyım dostlarıma dedim içimden:))günler çok çabuk geçiyor..minik meleklerim 6.aylarına 28 dk.önce girdiler:))büyüdüler..çok güzeleştiler...maşallah çok hareketlenip,dillendiler....aman ne çığlıklar ne kahkahalar....hayat bizim için hem çok güzelleşiyor,hemde gittikçe zorlaşıyor...kuzular ele avuca sığmıyor...ev temizliği filan hak getire...şöyle yüzden toparladığım gün oh benden temizi yok):)eğer gücüm kaldıysa geceden yapıyorum....gündüzde biri anakucağında diğeri mama sandalyesindeyken biraz zaman kazanıp derleyip,topluyorum..yemek hemen hazırda ne varsa yada kolay olabilecek bişeyler hazırlıyorum...şikayet etmiyorum halimden ...mutluyum....ama yorgunum:))anne olmak zormuş.. daha yolun başındayımm...biliyorum...ve her zorluğuna da göğüs gerdim bekliyorum...kızlarımı çok seviyorum...rabbim herkesin yavrusunu bağışlasın..içinde benimkileri de..amin...
gelelim humusa..antakyanın baş mezelerinden biri..tarifi genelde bilinir aslında ama bir de ben yazayım:))
-1 büyük kase nohut(haşlanmış,kabukları soyulmuş)
-yarım çay b. tahin
-2-3 diş sarımsak
- 2-3 yk limon suyu
-1 yk süzme yoğurt
-2-3 yk limon suyu
- 1 çay k.kimyon,tuz
üzerini süslemek için:
-turşu
-maydonoz
-zeytin
-pulbiber,kimyon
-z.yağı
***nohut,tahin,limon,yoğurt,sarımsak,kimyon ve tuz rondodan pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar geçirilir.(eğer katı olursa ılık su ile açılır)geniş bir tabağa yayılır ve üzeri süslenir..afiyetle:))