Pazar, Ekim 31, 2010

MUALLE :))

Gözlerimi açamayacak kadar uykulu yazıyorum postumu...uyumakta neden direniyorum anlamıyorum...kızlar 1 yaşlarına girecekler neredeyse ama bu vesvesemden kurtulamadım hala...uyurken ağzı mı kapanır ,burnu mu tıkanır,genzine tükrük kaçarsa seslerini duymazsam...uyusam bile yarımyamalak...Allah korusun çocuklarımızı her türlü kazadan,beladan inşallah...gelelim yemeğimize..aslında bir yaz yemeği mualle...domatesin,patlıcanın güzel,bol olduğu zamanda yapılır..nerden düştüyse bugün aklıma yapıverdim..denemenizi tavsiye ederim...
-5-6 tane patlıcan
-1 su bard.yeşil mercimek
-4 tane domates
-2 büyük soğan
-taze biber
-4 diş sarımsak
-1yk salça
-1 çay bard.yakın sızma z.yağı
-kuru nane,tuz
-2 yk nar ekşisi
***patlıcanlar alacalı soyulup,ikiye bölünüp dilimlenir.bir kaba mercimek,domates,piyazlık doğranmış soğanlar,sarımsak,salça,yağ ve baharatlar alınıp karıştırılır.tencerenin en alt kısmına bu harçtan yayılır.üzerine patlıcan dizilir.bir harç,bir patlıcan bitene kadar dizilir.üzerine yeteri kadar su eklenip pişmeye bırakılır.karıştırılmaz.ara sıra üstüne kaşıkla bastırılır pişerken..AFİYETLE:))

Çarşamba, Ekim 27, 2010

İNCİRLİ KEK:))

İyi geceler herkese...meleklerim için yaptığım yumuşacık keki sunuyorum sizlere..bakalım beğenecek misiniz?
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-yarım su bard.sıvıyağ
-1 su bardağı süt
-1er paket vanilya -kabartma tozu
- 1 su bardağı ince kıyılmış kuru incir
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 -2 yk tahin ve yeteri kadar un
-kalıbı yağlamak için çok az margarin
***sırasıyla yumurta,şeker,vanilya,süt,yağ,kabartma tozu eklenmiş unu çırpıyoruz.daha sonra incir,ceviz ve tahini de ekleyip yağladığımız kalıba döküyoruz.200c önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz..AFİYETLE:))

Salı, Ekim 26, 2010

TUTMAÇ ÇORBASI:))

Soğuk havaların en güzel keyfidir çorbalar...ilk kez denediğim ve kızlarımın çok beğendiği bir çorba oldu..bundan sonra mutfağımızın daimi konuğudur kendisi...
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
-1 su bardağı erişte
-1,5-2 lt kadar kaynar su
-1 su bardağı yoğurt
-1 yk un
-nane,pul biber,kekik
-tuz
-2-3 yk sıvıyağ
***kaynayan suyumuza mercimek ve eriştelerimizi atıyoruz.erişteler haşlanınca iyice karıştırdığımız un ve yoğurdu tencereden aldığımız suyla ılıtarak tencereye ekliyoruz.kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırıyoruz.çorbamız özleştikten sonra tuzunu atıp,ayrı bir tavada baharatlar ve yağı ısıtıp çorbamıza döküyoruz.AFİYETLE..

Cumartesi, Ekim 16, 2010

AYŞE TÜTER, BLOGGER’LAR İLE BİRARAYA GELDİ


AYŞE TÜTER BLOGGER'LAR İLE BİR ARAYA GELDİ..
Ayşe Tüter İstanbullu bayanlar ile buluştu.Yonca Gıda ,İstanbul'lu blogger bayanlar ile ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter 'i biraraya getirdi.etkinlikte hem kahvaltı edip hem de Ayşe Tüterle sohbet etme imkanı bulan bloggerların keyfine diyecek yoktu.Yonca Gıda yetkililerinin yaptığı marka ve ürün tanıtımlarının ardından,Yonca Gıda ürün özelliklerini anlatan Ayşe Tüter ayrıca ünlü tariflerini de sevenleri ile paylaştı.bayanların yemekle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter kendisine gösterilen yoğun ilgiden de çok memnun kaldı.İstanbul İTÜ Maöka Kampüsü sosyal tesislerinde düzenlenen etkinliğe katılan Yonca Gıda yetkilileri İzmir ve Ankara'dan sonra etkinliğimizin İstanbul ayağını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.diğer illerde de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.bunun içinde çalışmalarımız devam etmekte..,
diyerek bu tür buluşmaların diğer illerde de devam edeceğini belirttiler..
Sevgili http:/yoncagida.com.tr ve http:/birdemliksohbet.com bir etkinlik düzenliyor.Yonca
Gıda'nın İstanbul etlikliğine katılamayan arkadaşlar için birer hediye paketi yollamaya karar vermişler.yapılacak kurada 3 şanslı blog sahibi YoncaGıda'dan hediye paketi kazanacaklar.katlan tüm arkadaşlarıma iyi şanslar:)))

Perşembe, Ekim 14, 2010

ÖCCE-BİBER EZMESİ & YANMAKTAN SON ANDA KURTULAN BOL FINDIKLI KEK:))

Uzun zaman oldu yine yazmayalı...Antakya'ya gittik bayramın 2.günü ve daha geleli 10 gün oldu.bu 10gün içinde anca kış temizliği,halılar filan derken geçti gitti..kaynımın düğünü için gittik memlekete.bizim oralarda uzun sürer düğün faslı...günlerce süren çarşı işleri,her gece bir akrabada eğlenceler,hamam,çeyiz,kına gecesi,düğün ve düğünden birkaç gün sonra misafir ağırlama vs.... 3 hafta sürdü..yorulduk ama değdi..Allah herkese iyi gün yorgunluğu versin..ama kimseyi de evinden barkından ayırmasın..memleketimde olsa yook evime hiçbir şeyy uymuyor..kendi koltuğum,kendi yatağım..var mı daha güzeli ...(hem bu aralar başka bir heycan sarıyor içimi...meleklerim 1 ay sonra 1 yaşına giriyorlar hayırlısıyla...doğdukları ,bide şimdiki hallerine bakıyorum..büyüdüler...o büyük gün geldiğinde sizlerle paylaşrım kısmetse...)ee artık gelelim tariflere...annemin kıyıp getirdiği yeşilliklerle hazırladığım öcce ve biber ezmesi..ölçü vermeden yazıyorum malzemeleri:
-taze soğan,maydonoz,taze sarımsak,taze nane
-pul biber,karabiber,tuz
-yumurta
-un
-kızarmak için yağ
***tüm yeşillikler incecik kıyılır.Antakya'da tüm yeşillikler kasaba gönderilir.kasap zırhla kıyar.
baharatlar,yumurta ve kıvam için un eklenir.kızgın yağa 1 er yemek kaşığı dökülerek önlü arkalı kızartılır.
Biber ezmesi
- 2 tane kırmızı biber
-2 domates
- 1 çk biber salçası
-1 yk nar ekşisi
-1 tane kuru soğan
-kimyon,tuz ve z.yağı
***bu malzemelerin hepsi rondoda çekilir..ezme hazır:))

Kekimize gelince klasik kek tarifi..kalıba döktükten sonra üzerine bolca fındık koydum...ama siz benim gibi dalıpta üzerini yakmayın:)))AFİYETLE...