Çarşamba, Ocak 26, 2011

ETLİ PİLAV:))

Nihayet günler süren ,camdan bakınca ağustos sıcağı, dışarı çıkınca buz gibi donduran havalar bitti bugün...
Bildğimiz alışık olduğumuz kapalı,yağmurlu mis gibi bir kış havası geldi bugün..
Sabah kalktığımda ilk iş camı açıp bembayaz olmuş başı dumanlı dağları seyretmek ve toprak kokusunu içime çekmek oldu...huzur başka bir şey:))
Allah kalbimizdeki huzuru almasın inşallah...
Dün akşam soframızda bulunan ,keyifle yediğimiz pilavımız...
-2,3 parça kemikli et
-1 su bard.pirinç
-1 çay bard.haşlanmış nohut
-2 su bard.su
-sıvıyağ,tuz
***etlerimiz düdüklüde haşlanır.sonra kemiklerinden ayrılarak didilir.pilav için yıkadığımız pirinçlerimiz sıvıyağla güzelce şeffaf olana kadar kavrulur,nohutlar eklenir.1 su bard.et suyu+1 su bard.normal su eklenir,tuzu atılır.kaynayınca ocak mum ışığı konumuna getirilir ve ağzı hiç açılmadan pişirilir.pilav pişince üzerine didiklediğimiz etler serilir,ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır..yanında ayranla çok hoş bir ikili olup,afiyetle yenir..bu arada ben pilav pişene kadar hiç oturamam başında beklerim sizde de böyle bir durum söz konusu mudur acaba??:))) HAYIRLI GÜNLER:))

5 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim afiyetler olsun,pilav et ve nohut çok yakisiyor sahane yapmissin ellerine saglik. Öpüyorum seni...

ebru dedi ki...

Fatoşum ellerine sağlık bir tanem. Pek bir güzel etli pilav yanında salata veya ayranla.Hımmm canım istedi valla. :))

HASRET dedi ki...

ellerine saglik canim nefis.. sicacik sevgilerimle.. mutlu kal.

Leyla Poyraz dedi ki...

Fatoşum ben bu lezzete bayılırım..bide yanında tuzlu ayran oldumu tamamdır.
ellerine sağlık..sevgilerimi bırakıyorum..

Hayatcemresi dedi ki...

bence hem et hem nohutla nefis olmuş,
elinize sağlık...