Cumartesi, Eylül 17, 2011

FİRİK PİLAVI

Selamlar..mutlu haftasonları cümlemize..burda havalar serinlemeye başladı..özellikle akşamları...ee dolayısıyla kış yemekleri akla düşer oldu..sıcak sulu yemekler..yanına pilavlar..turşular...Rabbim her mevsimin tadını ne güzel hissettiriyor biz kullarına..sonsuz şükürler olsun yüce yaradanımıza...
firik pilavı nam-ı diğer firikli aş bizde çok sevilir...pirinç pilavından daha çok yapılır nerdeyse...
(firik,buğdayın olgunlaşıp kurumadan elde edilen bir ürünüdür.)
-1 su bard.firik
-1 su bard.pilavlık bulgur
-yarım su bard.arpa şehriye
-1 su bard.tavuk suyu
-2 su bard. su
-sıvıyağ
-tuz
***yeterli sıvıyağda şehriyemiz kavrulur.üzerine yıkadağımız bulgur ve firik eklenir.biraz kavrulduktan sonra tuz ve sularını eklenir,göz göz olup iyice suyunu çekene kadar pişirilir.altını kapatıp 10dk.dinlendirdikten sonra servis edilebilir..AFİYETLE..

3 yorum:

ebru dedi ki...

Fatoş pilav çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım.

lezzet sefasi dedi ki...

Pilav guzel gorunuyor Ferik benim hic bilmedigim bir bugdan turu.
Sevgiler
Sefa

çeşnici Handan dedi ki...

Çok severim hele yanında turşu ile harika olur. Nefis olmuş ellerine sağlık.