Cumartesi, Ekim 29, 2011

BİBERLİ BULGUR PİLAVI(KEMMUNLU BİBERLİ AŞ)

Yine pazar günü geldi çattı...oldum olası hiç sevmiyorum şu pazar gününü...çok yoğun geçecek bir hafta beni bekliyor..bayram temizliği,alış-veriş,bavul hazırlığı...Allah nasib ederse de bayram sabahı Antakyadayız...canım memleketim..bir bilsen seni çook özledim...başımda memleket rüzgarları eserken,sizlere bizim oraların kışın olmazsa olmazlarından birinin tarifini de vereyim istedim...Antakya da hava soğuk,yağmurlu oldu mu 10 kişiden 9 unun canı kemmunlu biberli aş ister...yanına teresi,turbu ve ayranı..hele bide yufka ekmek varsa...şifa olur şifa....
-1,5 su bard.pilavlık bulgur
-1,5 yk acı biber salçası
-1 su bard.haşlanmış nohut
-5 kuru soğan
-1 tk kimyon
-sızma z.yağı
-tuz
-yeteri kadar su
***soğanları irice doğrayıp 1 çay bard.kada rz.yağında kavuruyoruz.daha sonra salçayı ve kimyonu ekleyip kavuruyoruz.bulguru,nohutu,tuzunu ve üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.hafif dibine tutturursanız daha lezzetli olur.5-10 dk dinlendirip sıcak servis yapıyoruz..AFİYETLE...

6 yorum:

Hayatın Tatları dedi ki...

bulgura bayılırım nohutlusunu ilk kez gördüm. ama eminim çok lezzetlidir. ellerine sağlık

saniyesultan dedi ki...

BULGUR PİLAVININ HER TÜRÜNE BAYILIRIM,ELLERİNİZE SAĞLIK..

dönmezçağlar dedi ki...

hemşerim yağmurmu yağıyoduda canın kemmünlü aş çekti ? ellerine sağlık .
ha bu arada antakya'ya gidiyormuşsun yolun açık olsun benim yerimede gez oralarda daha yeni geldim ama vallahi çok özledim.annene selam.

muko dedi ki...

elinize sağlık harika görünüyorrrrr olsada yesek:)
sevgiler

GÖNÜL dedi ki...

bende çok severim helede yanında turşu

Adsız dedi ki...

Bayiliyorum bizim yore yemeklerine