Çarşamba, Ocak 26, 2011

ETLİ PİLAV:))

Nihayet günler süren ,camdan bakınca ağustos sıcağı, dışarı çıkınca buz gibi donduran havalar bitti bugün...
Bildğimiz alışık olduğumuz kapalı,yağmurlu mis gibi bir kış havası geldi bugün..
Sabah kalktığımda ilk iş camı açıp bembayaz olmuş başı dumanlı dağları seyretmek ve toprak kokusunu içime çekmek oldu...huzur başka bir şey:))
Allah kalbimizdeki huzuru almasın inşallah...
Dün akşam soframızda bulunan ,keyifle yediğimiz pilavımız...
-2,3 parça kemikli et
-1 su bard.pirinç
-1 çay bard.haşlanmış nohut
-2 su bard.su
-sıvıyağ,tuz
***etlerimiz düdüklüde haşlanır.sonra kemiklerinden ayrılarak didilir.pilav için yıkadığımız pirinçlerimiz sıvıyağla güzelce şeffaf olana kadar kavrulur,nohutlar eklenir.1 su bard.et suyu+1 su bard.normal su eklenir,tuzu atılır.kaynayınca ocak mum ışığı konumuna getirilir ve ağzı hiç açılmadan pişirilir.pilav pişince üzerine didiklediğimiz etler serilir,ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır..yanında ayranla çok hoş bir ikili olup,afiyetle yenir..bu arada ben pilav pişene kadar hiç oturamam başında beklerim sizde de böyle bir durum söz konusu mudur acaba??:))) HAYIRLI GÜNLER:))

Salı, Ocak 18, 2011

MANTI TADINDA...

Selamlar...
Bugün evdeki günler süren soğuk hava mahkumüyetimizi kırıp dışarı çıktık...
Parka gittik...Kızlarım gönüllerince sallandılar,bol bol yürüdüler:)) nasıl mutlu oldular...
Bol bol oksijenlenip,simit yiyip evimize geldik...
Galiba temiz hava iştahımızı açtı...simit kesmedi...
Babamız tarafından hemencecik bu yalanççıı mantı yapıldı...bi güzel yendi:))
-yarım paket boncuk makarna
-100 gr.kıyma
-1 soğan
-1 yk salça
-tuz-karabiber-pul biber
-sıvıyağ
-sarımsaklı yoğurt
***makarnalar haşlanıp süzülür.kıyma,soğan,salça ve baharatlar kavrulur.makarnamızn üzerine önce yoğurt sonra kıymalı harç dökülür....:))

Salı, Ocak 11, 2011

PORTAKALLI İRMİK HELVASI

Geçen akşam aniden gelen tatlı krizi...
Ve kalkıp hemen yapılan nefis irmik helvası...
İrmik helvasını portakallı denemenizi şiddetle tavsiye ederim:))
-2 su bardağı irmik
-1,5 su bardağı şeker
-2 yk tereyağ
-1 portakal
-tarçın
***bir tencereye şeker ve üzerine çıkacak kadar suyu ekleyip kaynatalım.yoğunlaşınca söndürüp yarım portakalın suyunu içine sıkalım.diğer tarafta yağı eritip irmiği kavuralım.kavrulan irmiğimize portakal rendeleyelim:) sıcak şerbeti yavaşça döküp kapağını kapatalım.5-10 dk dinlendirip,üzerine tarçın ekleyip acill yiyelim:))

Perşembe, Ocak 06, 2011

TİRAMİSU & KIZLARDAN HABERLER:))

İyi geceler...arkadaşlarım..nasılsınız...umarımm bu yazıyı okuyunca soruma hepiniz iyiyim cevabını verirsiniz:))
Beni sorcak olursanız bende iyiyim şükür..yorgun,bitkinde olsam..iyiyim...
Günlerim yopyoğun:)) geçmeye devam ediyor..minnoşlar büyüyor..büyüdükçe yaptıkları yaramazlıkların alanı da genişliyor...bazen yaptıklarına hayretle bakıyorum:))Maşallah!!!

Gelelimm tiramisumuza:))ilk kez denedim...hoş,hafif ve lezzetli geldi bize..
TARİFİ sevgili arkadaşlarım DİLEK ve BEYTİYE için gelsin:)))
MUHALLEBİ İÇİN:
-4 su bard.süt
-1 su bard.un
-1,5 su bard.şeker
-1 kutu labne peyniri(200 gr)
-1 yumurta sarısı
-1 paket vanilya
ARA KATLAR İÇİN:
-1 paket kedili büskivi
-1 yk granül kahve
-1 çay bard.sıcak su
-1 yk şeker
***muhallebi için,süt,şeker,yumurta,un pişirilir.daha sonra labne ve vanilya eklenip 5 dk mikserle çırpılır.kedidilleri pasta tabağına dizilip,kahveyle ıslatılır.üzerine muhallebi dökülür.bir kat daha kedidili döşenir ve ıslatılıp,muhallebiyle kaplanır.üstüne kakao serpilip,soğumaya bırakılır..AFİYETLE:)) kızlar:))