Cumartesi, Ekim 29, 2011

BİBERLİ BULGUR PİLAVI(KEMMUNLU BİBERLİ AŞ)

Yine pazar günü geldi çattı...oldum olası hiç sevmiyorum şu pazar gününü...çok yoğun geçecek bir hafta beni bekliyor..bayram temizliği,alış-veriş,bavul hazırlığı...Allah nasib ederse de bayram sabahı Antakyadayız...canım memleketim..bir bilsen seni çook özledim...başımda memleket rüzgarları eserken,sizlere bizim oraların kışın olmazsa olmazlarından birinin tarifini de vereyim istedim...Antakya da hava soğuk,yağmurlu oldu mu 10 kişiden 9 unun canı kemmunlu biberli aş ister...yanına teresi,turbu ve ayranı..hele bide yufka ekmek varsa...şifa olur şifa....
-1,5 su bard.pilavlık bulgur
-1,5 yk acı biber salçası
-1 su bard.haşlanmış nohut
-5 kuru soğan
-1 tk kimyon
-sızma z.yağı
-tuz
-yeteri kadar su
***soğanları irice doğrayıp 1 çay bard.kada rz.yağında kavuruyoruz.daha sonra salçayı ve kimyonu ekleyip kavuruyoruz.bulguru,nohutu,tuzunu ve üzerini geçecek kadar su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.hafif dibine tutturursanız daha lezzetli olur.5-10 dk dinlendirip sıcak servis yapıyoruz..AFİYETLE...

Cuma, Ekim 28, 2011

PATATESLİ & SOSİSLİ KATMER POĞAÇA


Selam eder,hayırlı cumalar dilerim...
kış ayları geldi mi pek bir aklıma düşer hamur işleri..kekler..pastalar..kurabiyeler...güzel demlenmiş mis gibi bir bardak çayın yanına ne de güzel yakışırlar...bence bugün tam havasıydı bu poğaçaların...kızlarımla geçtik mutfağa oturduk masaya yaptık dışı çıtır,içi yumuşacık poğaçalarımızı:))
hamur için:
-1 büyük su bard.ılık süt-su karışımı
-1 çay bard.sulu yoğurt
-1 yumurta(sarısı üzerine)
-1 paket instant maya
-1 çay k.tuz
-1 yk.toz şeker
-alabildiği kadar kepekli un
iç harç için:
-3 büyük patates
-3 adet sosis
-1 büyük kuru soğan
-tuz,karabiber
-z.yağı/1 kase kıyılmış maydanoz
hamura sürmek için:
-yarım su bard.sıvıyağ
***öncelikle hamurumuzu kulak memesi kıvamında hazırlayıp,mayalanmaya bırakıyoruz.patatesleri minik minik doğrayıp bir tencereye alıyoruz.üzerini geçecek kadar su ve 1 çay k.tuz ilave edip haşlıyoruz.patatesler haşlanınca süzüp soğuması için bir kenara alıyoruz.soğanı az z.yağında kavurup karabiberi ekliyoruz.altını kapatıp,patatesleri ve küçük küçük doğradığımız sosislerive kıyılmış maydonozu ekliyoruz.mayalanan hamurumuzu 5 eşit bezeye ayırıyoruz.açacağımız zemini unlayarak normal büyüklükte bir yufka açalım.yufkamızın üzerini yağlayarak gözleme şeklinde kapatalım.bezeler bitene kadar bu işlemi uygulayalım.bitince ilk açtığımız bezeden başlayarak tekrar normal büyüklükte yufka açalım.bir kenarına iç harçtan koyup,rulo yapalım ve verevine keselim.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,yumurta sarılarını sürüp,susam ve çörek otunu serpip önceden ısıtılmış 200c lik fırında pişirelim....AFİYETLE...:))

Perşembe, Ekim 27, 2011

PEYNİRLİ & OTLU KREPLER

Merhaba...soğuklar iyice bastırdı..değil mi...bugün balkonda çamaşır asarken dondum...Allah'ım sen açıkta,bu soğukta yaralarını sarmaya çalışan kardeşlerimize yardım et ..dedim içimden....dün akşamda ortak tv yayınlarında baya yüksek miktarda yardım toplandı:))umarım olması gerekn şeklide doğru kişilere! ulaşır yardımlar...
bizim kızlar krebi çok seviyorlar...özellikle arasına çikolata sürüldüğü zaman:))ama bu haliylede sevdiler..güzel güzel yediler kahvaltıda..yanına çok sevdikleri zetin(zeytin:)) ve taze sıkılmış havuç suyu:))
-1 yumurta
-1 çay bard.süt
-1 çay bard.kadar un
-1 kase dereotu-maydonoz ve beyaz peynir karışımı
-1 çay k.çörekotu
-1-2 damla sıvıyağ
-tuz
***krep hamurumuzu pürüzsüz bir şeklde hazırlayıp,peynir ve yeşilliklerini ekleyip dolapta 10 dk.dinlendiriyoruz.daha sonra teflon tavaya birer kepçe döküp arkalı önlü pişiriyoruz...AFİYETLE..

SEBZELİ & TERBİYELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

Akşam yemeği için kızlarıma hazırladığım çorba..biz tadını çok beğendik...umarım dener ve sizler de beğenirsiniz....
-1 büyük havuç
-1 patates
-1 çay bard.arpa şehriye
-1 su bard.et suyu
-5-6 dal maydonoz
-sıvıyağ
-4 su bard..su
terbiyesi için:
-1 çay bard.yoğurt
-1 tatlı k.un
-2 diş sarımsak
-yarım limon
***patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayıp az sıvıyağda şehriyelerle beraber kavuruyoruz.üzerine sularını ekliyoruz.başka bir kapta yoğurt,un,ezilmiş sarımsak ve limon suyunu karıştırıyoruz ve kaynayıp sebzeleri yumuşamış çorbamıza ekliyoruz.(terbiyeyi çorba suyuyla ılıtıyoruz önce:))bir iki taşım daha kaynatıp kapatıyoruz altını.tuzunu ve kıyılmış maydonozunu ekleyip servis yapıyoruz...AFİYETLE..

Çarşamba, Ekim 26, 2011

TAVUK DÖNER


Günaydın...hayırlı sabahlar diliyorum hepinize...bugün birkaç gün öncesine göre daha iyi,daha metanetliyim...giden yardımları,uzanan elleri,ülkemin bu yarayı sarmak için olan çabalarını görünce..biraz daha dindi içimdeki kalp ağrım...tokat ili olarak dün bizde gönderdik yardımlarımzı...ben görmedim ama eşim çok sayıda kişinin yardım gönderdiğini söyledi...şükürler olsun sana ya Rabbim..sen kimseyi darda,sıkıntıda bir başına bırakmazsın...her halimizde muhtacız sana...bizi merhametinle sarıp sarmala...
hiranur ete,özellikle tavuk etine çok düşkün.haftada birkaç kez tavuk yapıyorum onun için..bizde kenarından ucundan:))bu sefer değişik olsun istedim..ev usulü döner hazırladım...
-1 adet tavuk göğsü
-kekik,pul biber
-tuz
-z.yağı
-pilav
-soğan salatası
-patates kızartması
-turşu
***buzlukta donmuş olan tavuk göğsümüz
ü yarım saat önceden çıkarıyoruz.yarım saat sonra keskin bir bıcakla ince ince dilimliyoruz.teflon tavaya alıp,üzerine baharatlarını ve az yağını ekliyoruz.karamel rengi alana kadar soteliyoruz...pilav,salata ve p.kızartması koyduğumuz tabagımızın bir kenarına koyuyoruz..:))çocuklar bayıldılar ve çok güzell yediler...ev yapımı yoğurtla köpürtülmüş ayranda pek bir yakıştı yanına...GÜZEL
GÜNLER GÖRMEK DUASIYLA....

Pazartesi, Ekim 24, 2011

ALİ NAZİK...!!!


Selamlar...aslında hiçç tarif filan yazmak,eklemek gelmiyor içimden..o kadar üzgünüm ki..ruhum daralıyor..gözlerim dolup,dolup içime akıyor...ama bir şeylerle oyalanmam gerek..kafamı dağıtmam gerek...Allah'ım ülkemizi bu sıkıntılı günlerden kurtarıp,feraha çıkar..bizlere rahmetinle merhametinle muamele et...senin kudretinden sual olmaz...sana sığındık ya settar!ya fettah!ya şafi!ya evvel!ya ahir! güzel esman yüzühürmetine sıkıntıda darda olan kardeşlerimize yar ve yardımcı ol Rabbim....dua ediyorum..sadece dua..birde giymediğimiz kışlıklarımızı koliledik kızlarla..müzeyyen abla da 2 koli yapmış yarın göndercez inşaAllah van'a....çorbada bir çimdikte olsa tuzumuz olur umarım..kalbim ağrıyoo...ali nazikte resim olsun ...zaten tarifini biliyosunuz..Allah a emanet olun...

Pazartesi, Ekim 17, 2011

DÜĞÜN ÇORBASI


Selamlar...soğuk kış günlerinde insanın içini ısıtan,dumanı üstünde bir kase çorbadan güzeli yoktur bence...kışın çorbasız bir sofra düşünemeyenlerdenseniz bu çorbayı mutlaka denemelisniz...
-2 parça kuzu gerdan
-1 büyük su bard.yoğurt
-1 yumurta
-2 yk tepeleme un
-1 limonun suyu
-sıvıyağ,pulbiber
-tuz
-yeteri kadar su
***etimizi yıkayıp düdüklü tencereye koyuyoruz.üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa koyuyoruz.etler haşlanıp,soğuyunca didikliyoruz.et suyunu süzgeçten geçirip bir tencereye alıyoruz.üzerine yeteri kadar su ekleyip kaynatıyoruz.kaynayınca haşlanan etlerimizi de içine atıyoruz.başka bir kapta yoğurt,un,yumurta,limon terbiyemizi yapıp çorbaya ekliyoruz.çorbamız piştiğinde tuzunu ekliyoruz.en son sıvıyağ ve biberi kızartıp üzerine gezdiriyoruz..AFİYTELE...

Pazar, Ekim 16, 2011

ÇİFT SOSLU ISLAK KEK...


İyi geceler...çok soğukk üşüyorum...neyse ki yarın kaloriferlerimiz yanacakmış...elektirikli sobanın önünde oturup,yazıyorumm:))kuzularımm uyudular..sıkı sıkı örttüm bastırıdımm...Allah'ım şükürler olsun başımızı sokacak bir çatımız olduğu için..yiyecek-içecek nimetlerimiz olduğu için..sen açta,açıkta olanlara yardım et Rabbim...
bugün öğlen kızlar uykudayken geçtim mutfağa sessiz sedasız ,sakin sakin yaptım kekimi..mikser bile çalıştırmadım..çırpma teli kullandım:))çırptım çırptım karıştırdım..kendimi kekle yatıştırdım:)) kuzularım da uyanınca tazecik sıkılmış elma-havuç suyu eşliğinde keklerini yediler..ee tabi ki karşı komşu müzeyyen teyzemizde çok sever diye o na da ikram ettik):)afiyet bal şeker olsun...
gelelimm çift soslu kekimize:
-3 yumurta
-1 su bard.şeker
-yarım su bard.sıvıyağ
-1,5 su bard.süt
-50gr.kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-yeteri kadar un
2.sos için:
-70gr.bitter çikolata
-1 tk tereyağ
-yarım çay bard.süt
***yumurta ve şekeri iyice çırpalım.sırasıya yağ,süt,kakao ve vanilyayı ekleyelim.ve bu karışımdan 1 su bard.ayıralım.karıştırma kabında kalan sosa un ve kabartma tozunu ekleyip,yağlanmış kalıba
döküp fırına veriyoruz.2.sos için bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz.eridiğinde sütü karıştırıp,bir kenara alıyoruz.kekimiz fırından çıkınca ayırdığımız ilk sosumuzu üzerine döküyoruz.çekince 2.sosumuzu da kekimizin üzerinde gezdiriyoruz.soğuyunca hindistan cevizini serpip servis ediyoruzz...AFİYETLEE...

Cumartesi, Ekim 15, 2011

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ:))


Şuanda ben postuma konsantre olmaya çalışırken aynur resim defteri ve boya kalemi elinde başını dizime koymuş ağlıyor...ben onları mutfak masasına oturttum önlerine boya kalemlerini,defterlerini koydum bir iki karalasınlar diye,küçük hanım tutturmuş salondaki masaya oturcakmış...ağlama sebebimiz bu..ahh bu çocuklar neden hep olmayacak şeyi isterler..şurda gözümün önünde otursa olmaz sanki!!öbürü de boyundan yüksek çekmeceleri karıştırma çabasında..tek isteğim küçücük bir tarif eklemekti...uyuyup uyandınız,yemek yedik,oyun oynadık,camdan kuşları saydık,pepee dergisini okuduk..ne vardı azıcık kendi başınıza oturup karalasaydınız:))15 güne kadar memlekete gidcez... çocuklarla ilk kez kışın orda olcaz...umarım hastalanmadan evimize döneriz...ahh ne çok yazdım yine...yoğurtlu bulgur öftesini ilk kez denedim ve yedim..bence enfess bir lezzet..ya sizce?
-1 su bard.ince bulgur
-1 yumurta
-2yk tepeleme un
-1 yk biber salçası
-1 tk kimyon-1 çay k.tuz
-1 rendelenmiş kurusoğan
-yeteri kadar su
üzeri için:
-1 kase yoğurt
-2 diş sarımsak
-1 çay k.pul biber
-sıvıyağ
***bulgura rendelenmiş soğanı,salçayı kimyonu ve tuzu ekleyip yarım çay bard.dan biraz fazla su ile ıslıyoruz.15 dk.sonra yoğurmaya başlıyoruz malzemeler karışınca unu ve yumurtayı da ekleyip özlü bir hamur yapıyoruz.hamurumuzdan minik minik toplar yapıyoruz ve bir müddet buzdolabında dinlendiriyoruz.tencereye yeteri kadar su koyup kaynayınca tuz ekleyip,köftelerimizi atıyoruz.ara sıra kontrol ederek haşlıyoruz.haşlanınca sudan çıkarıp ılınmasını bekliyoruz.ılıyınca sarımsaklı yoğurdunu döküp,sıvıyağda tavlanmış pulbiberi üzerinde gezdiriyoruz....AFİYETLE...

Cuma, Ekim 14, 2011

SARMİÇİ(KISIR)

Ey Rabbimiz!
ettiklerimize binlerce tövbeler olsun..beşer acizdir şaşar,ayakları doğru yoldan kayar.hidayet de istikamaet de senin elinde..bizi daima Hak yolunda tut..şeytanın kalbimize girip bizi saptırmasına izin verme..kalplerimizi zikrinle ve aşkınla meşgul eyle!
Ey Rabimiz!
mülkün sahibi sensin,dilediğine verir,dilediğinden alırsın.dilediğini aziz,dilediğini zelil edersin..sen her şeye kadirsin!
Hepimize hayırlı cumalar diliyorum..Rabbbmizin rızasını kazandığımız ,af olunduğumuz,dualarmızın kabul olduğu bir cuma geçiririz inşaAllah...
bizim oralarda sarmiçi genelde kısır diye bilinen nefis lezzetli bir şey..z
aten ben bulgur ve acının birleşipte lezzetsiz bir şey olduklarını hiç tatmadım:)))
-1 su bard.ince bulgur
-1 yk biber salçası
-1 yk domates salçası
-birer demet dereotu&maydonoz
-taze soğan yada kuru soğan
-1 çay bard.z.yağı
-3 yk kadar nar ekşisi
-yarm çay bard.su
***bir tepsinin içerisine varsa bakır tepsiye bulgur,salçalar ve su eklenir(.eğer kuru soğan koyacaksanız minik minik doğrayıp karışıma eklemelisiniz.)o ıslanırken yeşillikler güzelce kıyılır.ve yoğurma işlemi başlar.bulgurlar birbirini tutuncaya kadar yoğrulur.daha sonra sırayla ekşi,z.yağı ve yeşillikler eklenir...yanında marulla nefis gider..bir tavsiye daha:üzerine 2 yumurta kavurup koyun,inanın çok lezzetli oluyor..AFİYETLE..DUA İLE..



.

Perşembe, Ekim 13, 2011

KOLAY POĞAÇA :))

Merhaba...sabah kahvaltısı veya çocuklarınızın beslenme çantası için çok çabuk hazırlayabileceğiniz bir poğaça tarifi...ben kepek unuyla yaptım..yumuşacık oldular ve puf puf kabardılar...

-1 büyük su bard.ılık su
-1 paket instant maya
-2 yk toz şeker
-yarım su bard.z.yağı-1 yumurta
-1 çay k.tuz


-alabildiği kadar un

iç harcı:
-yarımşar demet dereotu ve maydonoz
- 1 kase beyaz peynir
üzerine:
-yumurta sarısı
-susam
***hamur mazlemelerimizden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.üstünü kapatıp,iç harcı hazırlıyoruz.daha sonra hamurdan orta karar bezeler yapıyoruz.bezele

ri elimizle açıp,içerisine peynirli harçtan koyuyoruz.rulo yapıp,ay şekli veriyoruz.yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip,üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.önceden ısıtılmış 200c de poğaçalarımız pişiriyoruz...AFİYETLE...

Salı, Ekim 11, 2011

EKMEK ARASI TAVUK

Günaydınn:))benim bıcırların pepesi başlamışken,bir nefes alıp,elimi işten çekip soluklanıyım dedim...sabah 6 dan beri ayaktayım..benim için gün yarı oldu sayılır...sanahtan beri çamaşırdı,ütüydü,yatak toplamaydı derken başım döndü...ne rutin hayat!hergün aynı....yine de aldığım her nefes için hamdüsenalar olsun Rabbime..şikayet etmiyorum..şükür ediyorum..böyle ara sıra sitem etsemde hayatımdan çok memnunum..ev temizliğinden de,kızlarımın dağıtıp dökmelerindende,eşimin dağınıklığından da...iyi ki varlar da bu işler çıkıyor..ama dedim ya bazen çıldırdığım da oluyor:))))
dün akşam hiç öyle tencere başında durup yemek yapmak istemedi canım..fastfood tarzı bişeyler olsun istedim...hemen bu nefis ekmek arasını hazırladım..
-1 tavuk göğsü
-salatalık turşusu
-domates
-ince kıyılmış marul yaprakları
-sumaklı soğan salatası
-mayonez
-pulbiber
-sıvıyağ

-tuz
***tavuk göğsünü minik minik doğrayıp tavaya alıyoru.üzerine tuz serpip kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.daha sonra sıvıyağ ekleyip kavuruyoruz.üzerine pulbiber atıp kapatıyoruz.diğer tarafta dilediğimiz kadar ekmeğin arasını açıp, domates,marul,turşu ve piyazı sıralayıp üstüne tavukları yayıyoruz...isteğe göre mayonezini ekleyip servis yapıyoruz..yanında ayranla şahane bir akşam yemeği oluyor:)))AFİYETLE...


Pazartesi, Ekim 10, 2011

TEREYAĞLI LAHANA SARMASI

Selamlar:))nihayet uzun sıkıcı pazar günü geçti...bugün gri bir gökyüzü var burda...gök dolmuş...yakındır içindekileri dökmesi..rahmeti indirmesi...yağsın..rahatlasın...
kış sebzeleri pazar-manav tezgahlarında yerini aldı...beyaz lahana da kışın bizim vazgeçemediklerimzden...sarması,kavurması,kapuskası,salatası..inşaAllah hepsini paylaşma imkanım olur sizlerle...birkaç gün önce yaptığım lahana sarması...üstüne cızır cızır tereyağı gezdirilince nefis bir lezzet çıkıyor ortaya...
-haşlanmış beyaz lahana yaprakları
-2 su bard.pirinç
-1 soğan
-yaklaşık 6 diş sarımsak
-1 domates
-1 yk domates salçası
-1 tk kurunane
-1 çay k.karabiber
-3 yk kadar nar ekşisi
-yeteri kadar sıvıyağ
-tuz
üzerine:
-2 yk tereyağ
-pul biber
***hazırladığımız harçla lahana yapraklarımızı sarıyoruz.tencereye dizip,üstüne bir tabak kapatıp,yeteri kadar su ilavesiyle sarmamızı pişiriyoruz.pişince suyunu süzüp,servis tabagına alıyoruz.tereyağımızı eritip,sarmaların üzerine gezdiriyoruz.en son pul biberlerimizi serpip sıcak sıcak servis yapıyoruz..AFİYETLE..

Pazar, Ekim 09, 2011

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Su gibi akıp giden zamandan,bir hafta daha geldi geçti..nasıl haftabaşı oluyor nasıl bitiyor anlamıyorum...çok hızlı yaşıyoruz...ben pazar günlerinden pek hoşlanmam ama sizlere keyifli pazarlar diliyorum...dün akşam soframıza konuk ettiğimiz erişte çorbamız...
-1 su bard.erişte
-1 su bar.haşlamış yeşil mercimek
-1 su bard.et suyu
-3 su bard.su
-1 yk domates salçası
-kurunane,karabiber,pul biber
-tuz
-2 yk kadar sıvıyağ
***suyumuzu ve et suyunu tencereye koyup kaynatıyoruz.kaynayınca salçayı koyup karıştırıyoruz.bir iki taşım daha kaynayonca mercimek ve erişteyi koyuyoruz.tuzunu,baharatlarını ve yağını ekleyip,kısık ateşete 1odk.kadar pişirip kapatıyoruz..
***aslında soğan ve salça kavrulup,suları sonra eklenerek yapılıyor ama ben kızalr da yiyeceğinden kavurma işlemini yapmadım***AFİYETLE...

Cuma, Ekim 07, 2011

PİZZA TOST:))

Merhaba sevgili dostlar...geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim..çok iyiyim Allah a şükür....insan hastalığında anlıyor,sağlığın en büyük nimet olduğunu...bunlar gelip geçiyor..Rabbim daha zor durumda olanlara acil şifalar nasib etsin...
bizim evimizde bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli şekillerinden biri tosttur...genelde eşim yapar..servis eder,afiyetle yeriz..dedim bugün bendesin hayatım:)) önce çayımızın altını yakıyoruz...daha sonra:
-1 adet bayat ekmek
-sucuk
-salam
-jambon
-1 domates
-1 kırmızı biber
-kaşar peyniri
sos için:
-1 yk domates salçası
-1 tk kekik
-1 çay k.toz şeker
-2 yk sıvıyağ
-az su
***ekmeklerimizi istediğimiz boyutta kesip ikiye bölüyoruz.içine yaptığımız sostan ve dilediğimiz kadar iç malzemeden koyuyoruz.üstüne tekrar sos döküp tost makinasına alıyoruz.iki taraflı ısınınca üzerine de sosumuzdan sürüp kızartıyoruz..çayımızı demleyip,misler gibi kahvaltımızı yapıyoruz..kızlara da,yumurta,peynir,tahin-pekmez,ballı ıhlamur....AFİYETLE..MUTLU HAFTASONLARII

Çarşamba, Ekim 05, 2011

ZEYTİNYAĞLI KARALAHANA SARMASI & BİBER DOLMASI

'Allah'ım bizleri yoklukla,sıkıntıyla,hastalıkla ve yalnızlıkla imtahan etme'....amin..
3 gündür sağ kulağım inanılmaz ağırıyor..boğazım şişmiş durumda..dayanılmaz ağrılarla başetmeye çalışıyorum..bilhassa geceleri...bugün,önceki günlere nazaran ilaçların etkisiyle ağrı azalmış durumda...yine de şükürler olsun halimize...Allah beterinden saklasın...gurbette olmanın zorluğu hastalıkta daha da artıyor..gece acile gidicem...ama kimsem yok çocuklarımın başında duracak..alıp götürsen uykuları bölünecek...çok zor....Allah eşimden razı olsun..gözü gibi baktı bana..kızlarımıza..şimdi aynur'um kucağımda..karam uyuyor...Allah,her zorlukla beraber bir kolaylık veriyor...Rabbim Şafi ismi hürmetine tüm şifa bekleyenlere içinde bana da şifa versin..inşaAllah...
gelelimm artık yemeğimize...karalahan mutfagıma 2 senedir giriyor...hem sarmasını hem yemeğini severek yiyoruz..kızlarım sarmasını ilk kez tatılar ve çok sevdiler..böyle faydalı bir sebzeden onları mahrum etmeyi hiç mi hiç düşünmüyorum...zaten bugün sezonun ilk brokolisini yediler..suratlar biraz buruştu ya neyse:)))
-2 demet karalahana
-2 su bard.pirinç
-2 soğan
-5 diş sarımsak
-1 yk domates salçası
-yarım su bard.z.yağı
-karabiber,tuz
***öncelikle karalanamızı sağlarından ayırıp bir güzel yıkayıp,kaynayan suyun içine atıp 30sn.kadar bekletip çıkarıyoruz.onlar soğurken yıkadığımız pirince doğradığımız soğan ve sarımsakları,salçayı yağı ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.yapraklarımızı büyüklüğüne göre 2 ye bölüp sarmamızı sarıyoruz.biberlerime gelince artan içe 1 domates,kurunane,nar ekşisi ekleyip doldurdum...sarmalarımızı tencereye dizip üzerine bir kapak kapatıp,dolamaları koyalım..yeteri kadar su ekleyip pişirelim....AFİYETLE..SAĞLIKLA...ŞİFA NİYETİNE

Cumartesi, Ekim 01, 2011

KABAK BORANİ

Merhaba..mutlu haftasonları diliyorum herkese...bugün 1.10.11:)) benim doğum günüm...26 yaşına girdim ...Allah mutlu,huzurlu güzel amellerle geçireceğim bir ömür nasib etsin inşaAllah..doğum günümü kutlayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum..asıl siz iyi ki varsınız:))...
gelelim yemeğimize..eğer sıcacık,değişik ve lezzetli bir kabak yemeği arıyorsanız buyrun..
-5 adet orta boy kabak
-1 su bard.haşlanmış nohut
-1 soğan
-5 diş sarımsak
-1 su bard.tuzlu yoğurt
-1 tk kurunane
-tuz
-sıvıyağ
-yeteri kadar su
***doğradığımız soğanı,sarımsağı sıvıyagda kavuruyoruz.üzerine verevlemesine doğradığımız kabakları ilave edip soteliyoruz.üzerine sulandırdığımız tuzlu yoğurdu ,nohutu ekliyoruz.çok sulu olmayacak kıvamda suyunu ekleyip pişiriyoruz.söndürmeden tuzunu ve nanesini ilave ediyoruz..(tuzlu yogurt yerine klasik un-yoğurt meyanesiyle de olabilir)..yanına bulgur pilavı çok mu çok yakışıyor:))) AFİYETLE....