Çarşamba, Kasım 30, 2011

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

Akşam yemeği yendi,bulaşıklar yıkandı....karakızım uyudu..aynurum da kendi halinde oynuyor..babamız haberleri izliyor..bende dayadım sırtımı kalorifer petegine,aldım kucağıma notebookumu..ohh...dünya mı varmış ne...bütün günü canlandırınca gözümün önünde sanki ileriye alınan kaset gibi çabucak geçmiş...ahh kafam nasıl zonkluyor bu saatlerde...bi kahve yapıp getirenim olsa yanıbaşıma..acaba yazdıklarıma gözucuyla bakan şahıs mesajımı algıladı mı:)))o da başka bir yorgun savaşçı neyse..Allah başımızdan eksik etmesin...
bugün yazdan kuruttuğum patlıcan,kabak ve biberlerimden dolma yaptım...ekşili..acılı..mis miss...
-5er tane kurutulmuş sebze
-1,5 su bard.pirinç
-1 kuru soğan
-5 diş sarımsak
-1 yk domates salçası
-1 tk acı biber salçası
-2yk kadar nar ekşisi
-1 çay k.kuru nane
-yarım çay k.karabiber
-1 çay bard.sızma z.yağı
-tuz
***sebzelerimizi kaynar suda haşlıyoruz.diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz.soğuk sudan geçiridiğimiz sebzeleri yarısını harcımızla dolduruyoruz.tencerenize dizip,üzerine bir tabak kapatıp,yeteri kadar kaynar su ekleyip pişiriyoruz.pişince kalan suyunu süzüp servis yapıyoruz..AFİYETLE:))hayırlı akşamlar...

PUDİNGLİ PAMUK KEK

Günaydın...yorgun ve yoğun geçen bir haftasonunun ardından nihayet post yazmaya vakit buldum...cümle alem sıcak yatagında yatarken ben fırsattan istifade geçtim pc başına...:)))sizin oralarda havalar ne alemde..buralar buzz buzz...balkondaki camsilim ,patateslerim,ne olur ne olmaz diye bir köşeye koyduğum sularım donmuş...Allah açta açıkta olanlara yardım etsin...
eve ilk geldiğimiz günden beri Aynur,anne mama deyip duruyo..ne maması istiyosun kızım diyorum ted ted diyo...iki gün kek isteyip durdu benden kuşum...neyse dün yaptım ımm ımm diyerek yedi küçük hanımım...aslında iyi de mi oldu ne bizde nasiplendik sayesinde..zira evin beyi,babamız orda yedi yedi yedi...buraya gelindiğinden beri ben diyetteyim pozlarında...ekmeğe,şekere el sürmüyor...valla bu soğukta hiç çekemem diyet miyet...kızlarımla oturdum bir güzel çayla 2 dilim keki hüplettim:)))
-3 yumurta
-1 su bard.+2yk şeker
-1,5 su bard.süt
-1 paket muzlu puding
-1 portakal kabuğu rendesi
-1,5 türk kah.fin.sıvı yağ
-1 er paket vanilya-kabartma tozu
-2yk hindistan cevizi
-yeteri kadar un
***şeker yumurta bir güzel köpürtülür...üzerine yağ,süt,vanilya,portakal kabuğu rendesi,toz puding eklenir karıştırılır.daha sonra eleyerek kabartma tozu ve un eklenir.yağlanmış kek kalıbına dökülür,üzerine hindistan cevizi serpilir ve 200c de pişirilir...(un miktarını genelde koyduğum miktardan daha az koydum,daha fazla yumuşak oldu)..SEVGİYLE..AFİYETLE..

Pazar, Kasım 27, 2011

AŞKIN BİR TARİFİ OLMAZSA SİZİ NASIL ANLATIRDIM?

21.11.11 pazartesi günü meleklerim 2 yaşına bastı...Rabbim hayırlı,sağlıklı,mutlu uzun ömürler nasib etsin inşaAllah...sizi çok seviyoruz...iyiki mevlam sizleri bize verdi...iyi ki geldiniz...şuan resim defterinizi bir tarafa boya kalemlerinizi bir tarafa atmanıza içten içe kızsam bile....eee ben kıyamam ki sizeee..ama siz yine de çok yaramaz olmayın e mi kuşlarım:)))

Perşembe, Kasım 24, 2011

OY BENİM CANIM BLOGUM:))

Kızlarr c.tesi günü eve dönüş inşaAllah....pazartesinden itibaren kaldığımız yerden devam...çok özledim ki ben blogumu...sizi..sağlıcakla kalın..görüşmek üzere...

Cumartesi, Kasım 05, 2011

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN & HAMSİ TAVA

Beş gün kaldi..3 gün kaldı derken..işte geldi çattı mübarek...bayramlar tüm güzelliklere,iyiliklere vesiledir...dilerim hepimizin bayrammı ağız tadıyla,huzurla,mutlulukla geçer..Allah sevdiklerimizle birlikte nice bayramlar görmeyi,yaşamayı nasib eder inşaAllah.....
bizim evimizde balık eşim tarafından yapılır:))alınır,temizlenir,yıkanır ve pişip benim ve kızlarımın önüne gelir:)))babamızın eli değmiş yemek bir başka lezzetli olur.çok lezzetli ,çıtır çıtır bir hamsi tava...kızım dokunma daha çok sıcak demeden miniğimin eli de fotoda çıktı..çok acıkmış teyzeleri dayanamamış:))yiyebilecekleri hale geldiğinde babası bir güzel temizledi kuşlarımda afiyetle yedi...
-1kg hamsi
-1 su bard.mısır unu
-tuz
-pul biber,kimyon,k.biber
-yarım su bard.sıvıyağ
***hamsiler temizlenip,yıkanır.mısır ununun içine baharatlar ve tuz eklenir,suyu iyice süzülmüş balıklar mısır unuyla harmanlanır.balık tavasına itinayla dizilir.üzerine az miktarda sıvıyağ gezdirilir.arkalı önlü kızartılır.....
KÜÇÜKLERİMİN GÖZLERİNDEN,YAŞITLARIMIN YANAKLARINDAN,BÜYÜKLERİMİN ELLERİNDEN ÖPER,HUZURLU BAYRAMLAR DİLERİM..SIHHATLE..SEVGİYLE VE AFİYETTE KALIN.....

Perşembe, Kasım 03, 2011

ARPA ŞEHRİYE SALATASI

Merhabalar...bugün soğuk,yağmurlu bir güne uyandık...temizlik yapıldı..bavullar hazırlandı..c.tesi akşam nasib olursa yolcuyuz...ağız tadıyla geçer inşaAllah tatilimiz....
arpa şehriye salatasını uzun zamandır denemek istiyordum..geçen akşam zilhicce iftarımıza nasib oldu yapmak..gerçekten çok lezzetli...çok besleyici..kızlar da çok sevdi...
-1 su bard.arpa şehriye
-1 çay bard.mısır
-3 tane kornişon turşu
-bir kase kıyılmış mor lahana-1 rendelenmiş havuç
-maydonoz
-1 diş sarımsak
-kıyılmış kırmızı biber turşusu
-1,5 limonun suyu
-tuz
-z.yağı
***arpa şehriyelerimizin bir kısmını rengi dönene kadar kavuruyoruz sonra kalan şehriyeyi katıp,sıcak su ekleyip pişiriyoruz.diğer malzemelerimizi minik minik doğruyoruz.pişip,dinlenen ılıyan şehriyelerimizle malzemelerimiz karıştırıyoruz.limon,z.yağı ve tuzunu ekleyip servis tabağına alıyoruz..çok nefis oluyor çok:)))AFİYETLE...

Çarşamba, Kasım 02, 2011

ELMALI & AYVALI KURABİYE



Günaydın...elmalı kurabiye yapmak ne zamandır aklımdaydı..ama bir türlü elim varmadı...dün iki arada bir derede yapıverdim...mis gibi kokusu sardı her yeri...1 tepsisi paket oldu emniyet teşkilatına gitti:))diğer tepside kızlarından annesine ziyafet çekti..yanına da ıhlamur demledik ohh içimiz ferahladı:)))elmayla ayva birbirine herzamanki gibi çok yakıştı...
hamur için:
-1 paket margarin
-3 tepeleme yk pudra şekeri
-3 tepeleme yk yoğurt
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
iç harcı için:
-2 tatlı elma
-1 küçük ayva
-1 çay k.silme tarçın
-1 yk kadar dövülmüş ceviz-2yk toz şeker
üzeri için:
-pudra şekeri
***yumuşak,kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.elmeayı ve ayvayı soyup rendeleyelim.2ykkaşığı toz şekeri,tarçını ve cevizi ekleyerek pişirelim ve soğumaya bırakalım.hamurumuzu yemek tabagı büyüklüğünde açıp 8 eşit parçaay bölüp geniş keanra iç harç koyup saralım.yağlı kağıt serilmiş fırında 200c de pişirelim.(ben hamuru oklavayla acıp,kenarları düzgün olsun diye yemek tabagını ters çevirip hamurun üzerine koyup kenarlarını kestim)AFİYETLE...