Cuma, Nisan 13, 2012

EV USULÜ ADANA KEBAP & KEYİFLİ BİR MİM


Hayırlı Cumalar...♥
Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah'ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın(cuma-9)
Evde kolaylıkla hazırlayıp,içinde o mu var bu mu var diye endişelenmeden,ailenize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz,ee tabiatı ile herkesin sevdiği nefiss ev usulü kebabımız var bugün...
Sofraya konulmasından tabakların silip süpürlülmesi bir oldu:))
Kızlar şişten çıkarmaya gerek bile görmeden:))) dondurma yermiş gibi yediler:D
EV USULU ADANA KEBAP İÇİN:
-750 gr kadar az yağlı dana kıyma(koyun eti pek tercih etmiyorum)
-1 tane rendelenmiş kuru soğan
-4 diş ezilmiş sarımsak
-1 tatlı kaşığı(tepeleme)acı biber salçası
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
-10 tane yassı çöp şiş
SALÇALI BULGUR PİLAVI İÇİN:
-1 yk tereyağ
-1 yk domates salçası
-1 su bard.pilavlık bulgur
-1 çay kaşığı karabiber
-2 su bard.su
-yeteri kadar tuz
***kebap için tüm malzemeyi karıştırıp iyice özleşene kadar yoğuruyoruz,daha sonra eşit miktarda yaptığımız kıyma bezelerini şişlere takıyoruz.elimizi arasıra ıslatıp iyice şişe yapışmasını sağlıyoruz ki dağılmasın.bu işlemden sonra yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletiyoruz kebaplarımızı.bu arada bulgur pilavımızı pişirip demlenmeye bırakıyoruz.dinlenen kebaplarımızı yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 250c lik fırında ara sıra çevirerek pişiriyoruz..
Yanında ev yapımı lavaşımız,ayran,soğan piyazı ve pilavımızla lezzetli bir akşam yemeği yiyoruz..AFİYETLE:)))
Sırada çook sevimli bir mim var.sevgili arkadaşım o tabak bitecek-özlem 'e bu keyifli mime beni de ortak ettiği için teşekkür ediyorum..çocuklar için lezzetli ve besleyici tarifler için blogunu mutlaka ziyaret etmelisiniz...
İŞTE MİM KONUSU:BENİM ÇOKCUKLARIM DA SEVDİĞİM 5 ŞEY:))
1-Hiranur'un buzdolabındann sütü,çekmeceden cezveyi getirip anne tüttt yap demesi:)))
2-dışarı çıktığımızda birbirlerinin ellerini hiç bırakmamaları,başka çocuklara karşı birbirlerini kollamaları:))
3-Aynurumun anlayamadağım karışık cümlelerinin sonunda çok düzgün bir şekilde öyle değil mi annecim demesi:))
4-Hiranurun,babası işe gideceği zaman ayakkabıllarını getirmesi ve çığlık bağlık hayırlı içler babacım,kokakkal:)) demesi..
5-Aynurun,ben ona kızdığım vakit bağımmma çocuğaa annne demesi....
:))) daha neler nelerr var da..kaç post olur yazsam..hepimizin evladı biz anne-babalar için çook çook değerlidir..Allah kimseyi evlat hasretiyle,acısıyla sınamasın..içinde bizleri de...
Bu güzel mime sizde ortak olun bence...anlatın bakalım sizin bücürler neler yapıyoor:))

20 yorum:

yasemin dedi ki...

ellerinize sağlık.. antakyalı olmanız blogunuza olan ilgimi artırdı: ) ben de iskenderun doğup 18 yaşına kadar orada yaşamış biri olarak unutamıyorum yemeklerini: ) kebap süper olmuş: ) sevgiler...

Hayatcemresi dedi ki...

Hayırlı cumalar,
kebaplar nefis görünüyor,ben mangalda pişmiş zannettim,ama fırında pişirmişsiniz,
elinize sağlık,sevgiler...

Hatice dedi ki...

öncelikle sanada hayırlı cumalar canım. Ellerine sağlık. Adana kebap çok güzel olmuş.

sarımutfak-hande dedi ki...

bu tabak beni sabah sabah mahvetti:))) harika görünüyor hepsi tam benlik
ellerine sağlık
hayırlıcumalar canım

mutfagabuyrun dedi ki...

ALLAH herkesin evladını kendine bağışlasın canım.hayatımızdan eksik etmesin inşallah.kebep harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Mutfak dili dedi ki...

Canim cuman mubarek olsun. Eline saglik olsun. Harika olmus..
Seviyorum sizin yemekleri..
Tabagi aliyorum yerine kocaman sevgilerimi birakiyorum canim..

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Hayırlı cumalar...
Harikasın fatoşum..
ellerine sağlık..gelip elinden yemek vardı bu lezzeti:)

feray dedi ki...

Nefis bir iskender ellerine sağlık caım.
Sevgiler..

yusuf dedi ki...

Fatoş hanım öncelikle hayırlı cumalar diliyorum sonra soruma geçiyorum:)Kebap muhteşem görünüyor fakat hem dana eti hem fırında pişmesi kurutmaz mı kebabı,bunu merak ettim.Bir de tariflerinizin kaç kişilik olduğunu da not ederseniz çok sevinirim.Teşekkürler...

fatosun mutfagından... dedi ki...

size de hayırlı cumalar ..koyun eti genelde tercih etmiyorum.zaten kebabın yüksek ısıda pişmesinin nedeni suyunu çok fazla salmasına izin vermemek içindir.kısa sürede pişsin ve kurumasın diye...çok fazla kuru olduğunu söyleyemem..lezzeti gayet yerindeydi,denemek isterseniz dana etiyle gönül rahatlığyla pişirebilirsiniz ama fırınınız en yüksek ısıda olsun ve siz başında durun ki yanmasın:))yaptığım yemekler genelde 4-5 kişiliktir..sevgiler..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Protein diyetim için çok uygun bir tarif. Ellerine sağlık canım. Deneyeceğim mutlaka. Sevgiler...

Nejla dedi ki...

offf.. ne kadar da lezzetli gorunuyor.. Canim cekti. Acilen Adana@ya gitmelii :)

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

canim ellerine saglik :-))

ehlikeyfchef dedi ki...

çocukların bu yarım yamalak konuştukları zamanlar en tatlı zamanları keyfini çıkar:)kebaba bittim aman aman aman diyorum soğan salatası olmazsa olmazıdır zaten,ellerine sağlık.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

of of of... görüntü muhteşem, afiyet olsun...ellerine sağlık...

BASİTTARİFLER dedi ki...

bayılıyorum bu tada..görünümü muhteşem tadıda harikadır mutlaka.ellerine sağlık canım.ben bu tabağı alır ve kaçarım.

BASİTTARİFLER dedi ki...

bayılıyorum bu tada..görünümü muhteşem tadıda harikadır mutlaka.ellerine sağlık canım.ben bu tabağı alır ve kaçarım.

yusuf dedi ki...

Açıklama için çook teşekkürler...

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık canım bu ne güzel bir blog böyle adana beni bitirdi et denince akan sular duruyor izleyicin oldum müsait olunca senide bir kahve içmelik beklerim bloguma paylaşımların bol olsunn;))))))

semmma dedi ki...

dün akşam denedim, bugün evin kraliçesiyim :D

sıkı takipçinim, selamualeykum..