Pazar, Ağustos 26, 2012

BULGURLU & FİRİKLİ DOLMA



İşte yine günlerden sevmediğim pazar....
Hava güzel,ışıl ışıl...
Antakya'da olmak vardı şimdi...
Ama nerdeee...
Bir pazar klasiği dip köşe temizlik yapıldı..
Yerler ıslak diiimmii annecim basmayalım:)) oy canım kızlarım iyiki varsınız..yoksa aklımı oynatırıdım buralarda
Birazdan kalkıp yemek işine girişmeli..ne yapsam ki?
Hiç bir fikrim yok...
Ama dün bu müthiş lezzetli dolmayı yapmıştım...
Kalanını da az önce yedik kuzularla,ohh yanında yoğurtla...

Eğer denemediyseniz ,ve firik tadını seviyorsanız mutlaka deneyin derim...
MALZEMELER:

  • içleri oyulup temizlenmiş 10 kabak ve 10 dolmalık biber
  • 1 su bard.pilavlık bulgur
  • 1 su bard.firik
  • 2 tane ortaboy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • yarım demet maydonoz
  • 2 tane olgun domates
  • 2 yk domates salçası
  • 1 tk kurunane
  • 1 tk karabiber
  • yarım çay bard.nar ekşisi
  • 1 su bard.ayçiçek ve zeytinyağı karışımı
  • yeteri kadar tuz


YAPILIŞI:

  • bulgur ve firik yıkanarak karıştırma kabına alınır.üzerine ince ince doğranmış soğan,sarımsak,domates,maydonoz eklenir.daha sonra salçası,ekşisi,yağı ve baharatları eklenerek dolma harcı karıştırılır.
  • oyduğumuz kabak ve biberler üsten bir parmak boşluk kalacak şekilde iç harcla doldurlur,domates kabuklarıyla ağzı kapatılıp,uygun tencereye dizilir.dolmaların üzerine tekrardan biraz tuz ve kurunane serpilir.tencerenin yarısına kadar su doldurulur,kaynadıktan sonra altı kısılır,yavaş yavaş pişirilir.
  • piştikten sonra kalan suyu süzülüp dolma 15dk.dinlendirilir.yanında yoğurtla servis edilir:))
  • 10 tane biberden kastım küçük dolmalık tokat biberidir.sadece 3 tanesi büyük kapya biberdi.
AFİYETLE...MUTLU KALIN...

3 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Eminim göründüğü gibi tadı da harikadır ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

Derya Sezgin dedi ki...

Bulgurlu dolma daha leziz oluyor ellerine sağlık canım sevgiler.

kardelen sezgin dedi ki...

o buda değişik bir tarif eline sağlık