Perşembe, Kasım 15, 2012

MUTLU SENELER...SİZE VE KIZLARIMA:)))


Günaydııınn...
Her ne kadar yorgun olsam,ayaklarım çok ağırsa da,yoğun bir temizlik günü beni beklese de günaydın..
Gününüz ,gönlünüz aydın olsun..mutlu olsun...
Bugün yeni bir yıla girdik...Allah hakkımızda hayırlı eylesin...
Ne kutlu,ne faziletli,ne bereketli bir aya girdik...
Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin ve bu ayda ihsanda bulunulanlardan eylesin inşaAllah....
İşte bu güzellik münasebetiyle bir de kızalrımın yaklaşan doğum günüsü:)) münasebetiyle dün gece komşularımla evimizde hoş,mütevazi bir kutlama yaptık...


Pastamızı bir gece önceden yaptım...
Pandispanya ve süsleme şeklini sevgili cahide ablanın pastalarından esinlenerek yaptım...
Güzel ve faydalı paylaşımları için kendisine çok teşekkür ediyorum:))
PANDİSPANYA İÇİN:

  • 6 yumurta
  • 5 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 5 ''       ''           '' elenmiş un 
  • 1 paket kartma tozu
  • 2yk kaynar su
  • 1 fiske tuz
ARA KREMASI İÇİN:

  • 4 su bard.süt
  • 2 türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket orman meyveli  kremşanti
  • 1,5 su bard.toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yk margarin
ÜST KAPLAMA İÇİN:

  • 2 paket böğürtlenli-çilekli pasta kremasıar
  • 3 su bard.süt
  • süsleme şekerleri
YAPILIŞI:

  • Pandispanya için;yumurta akları ve sarıları ayrılır.sarıları şekerle,beyazları bir fiske tuzla köpürene kadar çırpılır.iyice kabaran yumurta akları söndürülmeden sarılara yedirilir,kaynar su eklenir.elenmiş un ve kabartma tozu yavaşça eklenir ve yine söndürmeden homojen bir karışım elde edilir.yağlanmış unlanmış kalıba harç dökülür ve 200c lik soğuk fırına sürülür,kenarları kabarmaya başlayınca sıcaklık 150 c ye düşürülür.pişen pandispanya sıcakken kalıptan çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • Ara krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzeme tencere içine eklenir ve koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.altı kapatıldıktan sonra margarin ve vanilya eklenip iyice soğutulur.
  • Üst kaplama için pasta kremasına süt eklenerek çırplır,bir müddet dolapta bekletilir.
  • Soğuyan kek kalınlığına göre 2ye yada 3 bölünür.arası sütle ıslatılıp krema sürülür ve dilimlenmiş muzlar eklenir.
  • Pasta kremasıyla kaplanır ve dilediğiniz şekilde süslenir...
NOT:pandispanya yaparken kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye etmem,teflon ya da aliminyum tepside daha güzel kabarıyor ve sönmüyor...

Masadaki diğer lezzetler:
-patatesli,kıymalı börek
-makarna salatası
-haşhaşlı tuzlu kraker
-fıstıklı kurabiye
-çikolata soslu elmalı pasta
AFİYETLE...HUZURLA..MUTLULUKLA..NİCE YILLARA.....
''Helal daire keyfe kafidir''...

12 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Sizede hayırlı seneler pastanızda ne kadar güzel olmuş çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık.

ZEYNEP KOZAN dedi ki...

aminn canım tüm dualarımız kabul olsun
ellerine sağlık pastanda çok güzel görünüyor


bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım.
nice senelere:)))

muhabbetsofrasi dedi ki...

ne güzel bir kutlama yapmışsınız maşaAllah...

eline sağlık
hayırlı seneler olur inşaAllah

Gurme Şirine dedi ki...

hicri yılımız kutlu olsun canım...

uğurböceği dedi ki...

hayırlı seneler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Senin de Hicri yeni yılın kutlu olsun.
Kızlarının doğum günü kutlu olsun, Rabbim sağlıklı, huzurlu nice yıllar nasip etsin.
Pastanın modeli ve renkleri çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Hayat Mutfakta Guzel dedi ki...

dualarımızın kabul olduğu bir yıl olsun...pasta süper olmuş, ellerinize sağlık...

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Maşallah çok güzel olmuş :) Nice senelere...

Sevil Aslan dedi ki...

meleklerinin doğum günü kutlu olsun fatoşcum..Allahım sağlıklı mutlu uzun ömürler versin inşallah ..
bu arada pastada harika görünüyor..ellerine sağlık:)

mine dedi ki...

Elleriniz dert görmesin çok güzel bir pasta yapmışsınız ve paylaşımlarınızı beğendim Allah razı olsun.

KENDİMCE SEYLER dedi ki...

merhabalar sizi izlemeye aldım bende sizi bekliyorum
www.kendimceseyler.blogspot.com