Pazartesi, Ocak 30, 2012

ACILI - BAHARATLI TAVUK BUT & PATATES


Evde 2 çocuk,bir genç olnuca,yemeklerde onların isteğine göre hazırlanıyor...
Dayımız sebzeden pek hoşlanmayan,fast food seven bir tip:))
Ee gönlüm razı olmuyor dışarda ne şartlarda yapıldığı bilinmeyen saçma sapan şeyleri yedirmeye..
Pizza mı istiyorsun ben yaparım..pidemi alası bende..şinitzel ve patates mi kesinllikle doğru yerdesin:)))
Ama tabi benim küçük hatunlarım doyana kadar yiyemiyorlar bunlardan tadımlık...
Biz kızlarımla mis gibi sebzelerimizi yiyoyruz..yanına yoğurtla..ayranla...ekmek bana bana....
Yarın ilk kez zeytinyağlı brüksel lahanası yedircem onlara bakalım..suratlar ne şekil alcak:))
Gelelim bu akşamın menüsüne..
Mangal tadında nefis bir lezzet...
Ramazandan bu yana sık yapıyorum...
Sizinle de paylaşmak istedim..evin beyi,çocuklar ve asi gençlik buna bayılacak:))
-6 adet tavuk but
-4 tane orta boy patates
-4 diş sarımsak
ACILI-BAHARATLI SOS İÇİN:
-1 tk biber salçası
-1 çay.k kekik
-1 çay k.karabiber
-yarım çay bard.z.yağı
-tuz
***tavukları yıkayıp süzülmesi için bir kenara alıyoruz.patateslerimizi soyup.tam kesmeden ince ince dilimliyoruz.derin bir kapta biber salçası,ince doğranmış sarımsaklar,baharatlar,tuz ve yağı karıştırıyoruz.içine tavukları alıp iyice sosa buluyoruz.fazla sosunu alıp tavukları tepsimize idizyoruz.kalan sosun içine patateslerimizi alıp sosu iyice yediriyoruz.sarımsak tanelerini patates dilimlerinin arasına koyuyoruz.patatesleri de tavukların yanına alıp,sos kabımızda kalan yağı yemeğin üzerine gezdiriyoruz.250c de yaklaşık 40 dk.pişiriyoruz.AFİYETLE..

Cumartesi, Ocak 28, 2012

PEYNİRLİ & YUMURTALI PİDE


Sabah kahvaltılarınız için pratik ve lezzetli bir tarif...
Antakya'ya gittiğimizde kayınpederim fırında yaptırıp geliyordu bize..
Sıcak sıcak kapışılıyodu hemen..
Geçen sabah aklıma düştü-ki mideme girmesi aklıma girmesinden iyidir uyuyamam yoksa:))-
Bizimkilere hazırladım sabah kahvaltısına..
Aynen öyle oldu..sıcak sıcak kapışıldı..
HAMUR İÇİN:
-4-4,5 su bard.kadar un
-1 çay bard.yoğurt
-yarım çay bard.sıvıyağ
-1 paket insant maya
-1 tk şeker,1 çay k.tuz
-yeteri kadar ılık su
İÇ MALZEME İÇİN:
-1 büyük kase beyaz peynir
-4 yumurta
***hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.iç harcımız için peynirlerimizi eziyoruz.ben difrizde biriktirdiğim peynirlerimi kullandım..köy peyniri,kaşar,yğlı peniri karışımı.üzerine 4 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.mayalnan hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük bezeler yapıyoruz.oklava yardımıyla açıp,iç harcımızı koyuyoruz.pide formu verip,yanlarını kıvırıyoruz.yağlanmış tepsiye alıp kenarlarına su+yağ karışımı sürüyoruz.fırından çıkınca üzerlerine tereyağı sürüp sıcak sıcak servis yapıyoruz..

Cuma, Ocak 27, 2012

ZAHTER SALATASI


Hayırlı bereketli bir cuma geçirmenizi dilerim...
Mevlam dualarımızı,duaların kabul olduğu saate denk gelmesini nasib etsin inşaAllah..
Zahterlerim yazın memlektimin dağlarından toplandılar ve benim difrizime girdiler..
Her yaptığımda buram buram Antakya kokusunu evime saldılar....
-1 kase taze zahter
-yarım demet taze soğan
-yarım demet maydonoz
-1 tk acı bier salçası
-3yk kadar nar ekşisi
-yarım çay bard.sızma z.yağı
-tuz
***zahteri,doğranmış yeşillikleri,salçayı,ekşiyi,yağı ve tuzu bir kaba ekleyip,karıştırıyoruz..AFİYETLE..DUA İLE...

Çarşamba, Ocak 25, 2012

LİMON JÖLELİ PASTA


Selamlar...
Bugün temizlik günümdü..
Cam,kapı,halı,perde,dolap içleri...
Baba ve dayıyı evden uzaklaştırıp,kızları oyuna daldırıp kaptırdım kendimi..
sabah 10 da başladım..akşam 4 gibi bitmişti...
Yorgunluktan her yerim dökülüyordu ama dayıya bugün için pasta sözü vardı...
Ablalar sözünde durmalıydı:))
Öyle de oldu...
Zira bütün gece başıma kalkıp dururdu:))
Hem pratik hem lezzetli bir şeyler yapmak istedim..
Sonuç olarak gayet hafif ve lezzetli bu pastamız çıktı...
PANDİSPANYA İÇİN:
-3 yumurta
-3 türk k.fincanı şeker
-3 türk k.fincanı un
-1 peket vanilya-1 paket kabartma tozu
-3yk kadar sıcak su
-3yk kadar sıvıyağ
KREMASI İÇİN:
-4 su bard.süt
-2,5 türk.k.fincanı un
-3 türk k.fincanı şeker
-1 yumurta
-yarım çay k.damla sakızı
-1 vanilya-50gr.margarin
ÜZERİ İÇİN:
-1 paket limonlu jöle(%100 bitkisel olandan kullandım kenton marka)
***Pandispanya için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.sıcak suyu,sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.unu,kabarmatozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıltırıyoruz.yağlanmış fırın kabımıza döküp 180c de pişiriyoruz.
Kreama için,bir tencereye vaniyla,margarin ve damla sakızı hariç tüm malzemeyi ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.altını söndürüp kalan malzemelerimizi ekliyoruz.ve mikserle yaklaşık 5dk.kadar çırpıyoruz.fırından aldığımız,ilk sıcaklığı çıkan kekimizi 1 çay bard.kadar sütle ıslatıyoruz.üzerine kremayı yayıp,soğumaya bırakıyoruz.tamamen soğuyunca jölemizi üzerindeki tarife göre hazırlayıp kremanın üzerine döküyoruz.dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra pastamız servise hazır:)))AFİYETLE:))

Pazartesi, Ocak 23, 2012

SİMİT POĞAÇA



''Bir kimse darda olana kolaylık gösterirse,Allah da ona kolaylık verir''(hadis-, şerif)
Selamların en güzeli üzerinize olsun dostlarım...
Mutlu,keyifli bir hafta geçirelim inşaAllah...
Memleketime 10 yıl aradan sonra lapa lapa kar yağmış..
Aman ne mutluyuz ne mutlu..:)))
Bu sabah kardeşim geldi ...
Dün bütün mahalle kartopu oynmaya çıkmıştı abla dedi...
Yazık ama bir sürü çam ağaçlarımız devrilmiş..dalları kırılmış..üzüldüm..
Annemlerin evinin karşısında karşılıklı 2 çam ağacı varır..5 katlı apartmandan yüksek..
Biz büyüdük...ağaçlar büyüdü..:)))
Gelelim poğaçalarımıza...
Sabahın erken saatlerinde,yarı yıl tatilini yanımızda geçirmeye gelen dayımıza yapıldılar...
-1 su bard.ılık süt + yarım su bard.ılık su
-1 yumurta
-yarım su bard.sıvıyağ
-2,5 yk toz şeker
-1tk tuz
-1 paket insant maya
-yeteri kadar un
DIŞI İÇİN:
-3 yk.pekmez
-yarım çay bard.su
-susam&çörekotu
***süt,su,yağ,şeker,tuz,yumurta ve mayayı karıştıralım.yeteri kadar un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıp,2 katına çıkana kadar mayalayalım.bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım,bir kabada susam çörekotunu koyalaım.mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparım simit formu verelim.önce pekmezli suya sonra susam çörekotuna batırıp,yağlanmış tepsimize alalım.220c de alt üst kızarana dek pişirelim..AFİYETLE...

Pazar, Ocak 22, 2012

GARNİTÜRLÜ TEPSİ KÖFTESİ


Kabul ediyorum..
Fotograflar çok kötü..
Özellikle yemeğin pişmiş hali..sunumu..
Aslında yemeği hazırlarken nasıl bir tabak yapacağımı planlamıştım...
Yemek fırındayken,akşam namazı vakti girdi..
Yemek pişmek üzereyken...
Son 5 dk.ya ayarladım fırını..
Namaza durdum..
Nasılsa fırın kendiliğinden kapancak diye sakince kıldım namazımı..
Bir baktım ki bizim fırın hala yanmakta:)) ve yemekte ...
Yanmaya ramak kala kurtarabildim yemeği..
Tam yanıp,ziyan olsaydı çok üzülürdüm...
Ne namazımdan vazgeçerim...ne Rabbimin nimetinden..
Şükürler olsun ki hala çok lezzetliydi...
Severek yenidi..bitirildi...
Tekrar,daha güzel bir sunumla sizlere sunmak dileğim..inşaAllah...
-500 gr.kıyma
-1 yumurta
-1 dilim bayat ekmek
-yarım demet kıyılmış maydonoz
-2 diş sarmsak
-1 soğan
-1 yk domates salçası
-tuz,karabiber
GARNİTÜR İÇİN:
-1 çay bard.bezelye
-1 büyük havuç
-1 orta boy patates
***köftemizi yoğurup 30dk.kadar dinlendiriyoruz.garnitür için havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp bezelyeyle beraber haşlayıp,suyunu süzüyoruz.köftemizin yarısını fırın kabına yayıyoruz.çok ince olmasın.üzerine soğuyan garnitürü ekliyoruz ve köftenin kalan yarısıyla garnitürlerin üzerini kapatıyoruz.1 su bard.suya 1 tk salça ekleyip köftenin üzerine gezdiriyoruz.220c de pişiriyoruz..:))AFİYETLE..KEYİFLİ PAZARLAR..

Perşembe, Ocak 19, 2012

ÇİFT PEYNİRLİ & SUCUKLU PAÇANGA BÖREĞİ



Merhaba sevgili arkadaşlarım..
-20C hava sıcaklığı...
Her yer buz tutmuş..
Ne mümkün kapı dışarı adım atmak..
Çok şükür başımızın üstünde bir çatımız var...Elhamdülillah..
Oktay usta döktürüyor bugün yine...
Kızlar oturmuş portakal yiyorlar:))
Az önce bana makanna:)yapmıştı Aynur...
Oyuncak tenceresinin içine yap-boz parçalarını doldurmuş..
Aman bi tatlı olmuş..bi tatlı olmuş...
Çok meraklı çok..
Ne zaman mutfakta bir iş yapsam,çekiyor sandalyeyi yanaşıyor yanıma..
Dün sabah yaptık böreğimizi..
Kahvaltıda çıtır çıtır yedik..mis gibi..
Paçanga böreği pastırmayla yapılıyor fakat biz tadından hoşlanmadığımız için sucukla yaptım..
-2 yufka
-küçük bir kase dilimlenmiş kaşar ve köy peyniri
-1 küçük kase dilimlenmiş sucuk
-1 küçük kase doğranmış domates(yazdan yaptığım konservelerden kullandım)
-1 yeşil biber
-kızarmak için:sıvıyağ
***iki yufkayı üst üste koyup 8 e bölüyoruz.iç harcımızı eşit miktarda pay edip çok sıkmadan böreğimizi sarıp,ucunu su ile yapıştırıyoruz.kızgın yağımızda kızartıp,havlu kağıt üzerine alıyoruz...SEVGİYLE..AFİYETLE..

Salı, Ocak 17, 2012

''KAR''NABAHAR GRATEN:))


Bir kaç günlük aradan sonra merhaba..
Sanki yazmayalı çok uzun zaman oldu gibime geliyor...
Yemek-bulaşık işi halloldu,hemen aldım notebookumu elime...
İki gündür inanılmaz kar yağıyor...
Her yer ışıl ışıl..bembeyaz..
Beni benden alıp götürüyor...
Öyle huzurlu hissetiriyor ki varlığı..
Her ne kadar soğuk olursa olsun sıcaklığı...
Rabbim verdiği güzellikler karşısında hayran kalmamak ne mümkün..
SübhanAllah...
Kızlar aşağıya kartopu oynamaya indiklerinde eve çıkarmak çok güç oldu..
Özellikle de Aynuru..
Öğle uykusuna uyuduğunda çıkarabildim eldivenlerini...
İşte size bir kaç fotoğraf teyzeleri..
Ondan sonra yemeğimizin tarifi...


Bu gelin olmuş ağaçlar,yazın öyle güzel şeftaliler veriyor ki...
Hiranur:)))
Aynur:)))
Gelelim yemeğimize...
Karnabahar sevenler için pratik ve değişik bir alternatif..
İlk kez denedim..bizce gayet lezzetliydi..
-1 küçük karnabahar
-1 su bard.süt
-1,5 yk un
-3yk kadar.sıvıyağ
-karabbier,pulbiber,tuz
-1 su bard.kadar kaşar peyniri rendesi
***karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlıyoruz.daha sonra süzüp fırın kabımıza alıyoruz.beşamel sos için yağda unu hafif kavuruyoruz.üzerine sütü ekleyip,kıvam alana kadar karıştırıyoruz.haşlanan karnabaharların üzerine önce baharatları sonra beşamel sosu döküp 200c lik fırına veriyoruz.5dk.sonra kaşarını da ekleyip,üzeri kızarınca fırından alıyoruz..Ilıkken yemenizi tavsiye ederim..AFİYETLE..SEVGİLER...

Cumartesi, Ocak 14, 2012

EV LAHMACUNU:))



Merhaba...
Nasılsınız...
Çok şükür ben iyiyim..karakızım iyi...
Geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm dostlarıma teşekkürler...
Bugün öyle güzel bir hava vardı ki...
Kaptık kızları,çıktık dışarı...
Yürüdük...yürüdük...
Sonra yorulduk..
Soluğu çiğ köftecide aldık:)
Kızlar temiz havanın etkisiyle eve gelir gelmez uyudular...
Bende akşam yemeği için güzellerime çok sevdikleri lahmacunu hazırladım...
Tabi baba bey de bıyıkaltından gülümseyiverdi lahmacları görünce:)))
Bizim evimizde dışarda satılıpta ev üsülü yapılan şeylere bayılınır:))
Buyrun ev usulü lahmacuna...
HAMUR İÇİN:
-2 su bard.beyaz un
-1 su bard.kepekli un
-1 tk maya
-1 çay k.tuz
-1 çay k.şeker
-yeteri kadar ılık su
ÜST HARCI İÇİN:
-250gr.kıyma
-2 kurusoğan rendesi
-1 su bard.domates püresi(yazdan hazırlanmış)
-yarım demet maydonoz
-2 diş sarımsak
-1 tk domates salçası
-pul biber,karabiber,tuz
-2yk nar ekşisi
***hamurumuzu yoğurup 20dk.mayalanmaya bırakıyoruz.mayalanan hamuru yaklaşık 12 beyzeye bölüyoruz.açtığmız hamurlarımızın üzerine karıştırdığımız harcımızdan 1yk kadar sürüyoruz.tepsiye koyup(benim tepsim 2 tane lahmacun sığdı)220c de 7-8 dk.pişiriyoruz.AFİYETLE..KEYİFLİ PAZARLAR...

Perşembe, Ocak 12, 2012

ŞEHRİYELİ ISPANAK ÇORBASI...


Ah benim karakızım...
Yine hastalandı...
Dün geceden beri kusuyor..ishali var...
Midesini üşütmüş...
İlaçlar..nane çayı..bol pirinçli yoğurt çorbası..
Az önce evin içinde yarım saat o kaçtı ben peşinden kaşıkla kovaladım..
1 kepçe çorba anca içtiyse...
MaşaAllah hali..keyfi yerinde..kardeşiyle oynuyor gülüyor..
Ama iş yemeye,içmeye gelince ...hayiyy anne hayiyyy...
öyle işte....
.......................
Ispanaklı çorbayı geçen hafta yapmıştım..ilk kez denedim..tadı çok hoş oldu..severek içtik..
-250 gr.kadar ıspanak
-1 su bard.tavuk suyu
-1 kuru soğan
-1yk un
-yarım çay bard.süt
-2y tel şehriye
-4 su abrd.su
-tuz
-z.yağı
***soğanları ve ıspanakları sıvıyağda çevirelim,unu da ekleyip biraz daha kavuralım.sularını ekleyelim.kaynayınca blenderdan geçirelim.sütü,şehriyeleri ve tuzunu ekleyelim.şehriyeler pişince altını söndürelim...limonla birlikte servis edelim..AFİYETLE..SIHHATLE..

Salı, Ocak 10, 2012

CEVİZLİ TAŞ KADAYIF / YASSI KADAYIF


İyi akşamlar...
Bugün yağmurlu bir güne uyandık...
Dağlar eteklerine kadar kar...
Bembeyaz bir sabaha uyanırsak hiç şaşırmam..çok mutlu olurum...
Ben mutlu olurum da..olmayanlar da var biliyorum:((
Rabbim..sana sığındık..sen sahibsizlerin,sahibisin...
Taş kadayıf bizim orda çok meşhurdur..
Genelde ağız denilen ineğin ilk sütüyle yapılır..
Ya da süt kesniği,kaymak..
Ya da ceviz..
Ben en çok cevizli olanını seviyorum..
Kadayıf tarifi Oktay usta'dan..
Gerçekten çok pratik ve lezzetli bir tatlı oldu...
KADAYIF İÇİN:
-1 su bard.süt
-1 su bard.su
-1,5 su bard.un
-1 tk silme maya
-1çay k.tuz
-1 tk şeker
İÇ HARC İÇİN:
--1 kase dövülmüş ceviz
-2yk toz şeker
ŞERBET İÇİN:
-1 yada 1,5 su bard.şeker(sizin ne kadar tatlı sevmenize bağlı)
-1 se 2 - 1,5 sa 2,5 su bard.su
***hamurumzu çırpma teliyle çırpıp yaklaşık 30dk.mayalandırıyoruz.daha sonra ısıttığımız hafif yağladığımız tavaya yarım kepçe döküp ortasından hafif yayıyoruz.üst kısım göz göz olana kadar pişiriyoruz.eğer renk olarak altı olmuş üstü daha hamursa çevirip içini hamur kısmı geçecek kadar pişirip kenara alıyoruz.yaklaşık 7-8 tane kadayıfımız oluyor.cevizle toz şekeri karıştırıp kadayıfların bir kenarına 1yk kadar koyup kapatıyoruz.sıcak şerbetimizi soğuyan kadayıflarımızın üzerine döküyoruz.5dk.kadar bekleyip servis yapıyoruz..AFİYETLE...

Pazartesi, Ocak 09, 2012

SEBZELİ YOĞURT ÇORBASI...


İçinde bi dolu sebzenin olduğu bir çorbayı çocuklara yoğurt çorbası diye yutturmaya ne dersiniz?
Nasıl mı..buyrun..
-1 orta boy kereviz
-1 havuç
-1 patates
-1 kuru soğan
-1 su bard.tavuk suyu
-4 su bard.su
-1 su bard.yoğurt
-1 yk un
-yarım limon suyu
-tuz
ÜZERİNE:
-2 yk kadar.zyağı
-pulbiber,nane
***sebzeleri iri iri doğrayıp üzerine suları ekleyelim.sebzeler yumuşayınca un,yoğurt ve limon suyuyla yaptığımız terbiyeyi ekleyelim.bir iki taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip,blendırdan geçirelim.üzerine yağda kızdırdığımız nane ve pulbiberi ekleyelim..
Çok lezzetli olmasının yanında çokta besleyici bir çorba...AFİYETLE...:))

Pazar, Ocak 08, 2012

ISPANAKLI & KAŞARLI-SUCUKLU KIR PİDESİ



Selamlar..
Keyifli pazarlar...
Dışarda resmen yer yerinden oynuyor..yerde ola ne varsa gökyüzünde uçuşuyor..
Bir rüzgar,bir rüzgar ki...
Deli deli ıslık çalıyor...
İşte böyle rüzgarlı,turuncu bir günün sabahında güzel bir kahvaltı iyi gider dedim..
Zaten aklımdaki pidelerle başım dertte..
Aklımda duracağına,karnımda dursun daha iyi..
Çayın yanına nefis gitti pidelerimiz..sıcak sıcak...
PİDE HAMURU İÇİN:
-1 büyük su bard.ılık süt- su karışımı
-yarım su bard.sıvıyağ
-1 paket maya
-2yk toz şeker
-1 tk tuz
-yeteri kadar un(ben kepekli kullandım)
ISPANAKLI HARÇ İÇİN:
-500gr.ıspanak
-1 kurusoğan
-tuz-karabbier-pulbiber
-3yk kadar z.yağı
DİĞERLERİ İÇİN:
-yeteri kadar sucuk ve kaşar dilimleri
***hamurumuzu yoğrup mayalanmaya bırakıyoruz.ıspanaklı içimizi pişirip soğumaya bırakıyoruz.mayalanan hamurumuzu 5-6 bezeye ayırıp merdaneyle açıyoruz.dilediğiniz harçatan dilediğimiz kadar koyarak iki kenarı birleştirip kapatıyoruz.üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürüp fırna veriyoruz.ben fırından çıkınca da kenarlarına margarin sürdüm..sizin isteğinize kalmış..tarifi günlerdir aklımda dolanan,sonunda mideme giren bu güzel pideler için teşekkürler PAPATYAM:))AFİYETLEE..

Cumartesi, Ocak 07, 2012

ISPANKLI OMLET / MÜCVER


Selamlar...
Bugün,şuan 300.postumu yazıyorum...
Aslında niyetim Papatya da gördüğüm 2 gündür aklımda olan nefis pidelerden yapmaktı...
Ama bugün canım hiç ama hiçbir şey yapmak istemiyor..
Sağımdan soluma dönesim yok..o denli..
Sabah kızlara kahvaltı hazırlmaya erindiğimden bu tarif çıktı ortaya..
Güzel olmuştu hani..:))
Kızlarımı uyuttum şimdi..üstlerini onların çok sevdiği barbieli polarlarıyla örttüm..
Annecimm baba aadı bunu..diyor minik karam:)))
Bende zorla bi kahve yaptım kendime...gözüm açılsın diye...
Baba bey de gelir birazdan...umarım karnı tok gelir:))
Ama aklımdan çıkmıyor pideler..pideler..
Ispanakları yıkadım,doğradım dünden...
Akşam belki bir ilham gelir aniden....
OMLET İÇİN:
-250gr.kadar doğranmış ıspanak
-2 yumurta
-1 bıldırcın yumurtası
-1yk kadar beyaz penir
-1 soğan
-1yk un
-tuz-kimyon.k.nane-k.biber-pul biber
-2yk kadar sıvıyağ
***doğradığımız soğan ve ıspanağı bir kaba alıp tuzla ovuyoruz.içerisine peyniri,yumurtaları,unu ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.teflon tavayı yağlayıp,omletimizi döküyoruz.iki tarafını da pişirip,servis yapıyoruz...SEVGİYLE:))

Cuma, Ocak 06, 2012

HAVUÇLU KEK & CUMA DUASI


ALLAH'ım..!
ALnı secdede duranLar hatırına !
Hesabı nefsine soranLar hatırına !
Gözlerini iLimLe yoranLar hatırına !
Emaneti yoLuna serenLer hatırına !
SENİ sevindiren söz hatırına !
KABE'de ağLayan göz hatırına !
MUHAMMED /S.A.V/ kokuLu GÜL hatırına !
Ya Rabbi !.. ALemi Affet !...BizLeri Affet !..Hüznüme DUA Sürdüm, GözyaşLarıma İLaç... Aşkın Ateşinden GönüL Harab BekLiyorum !!! Takdir SENİN/dir YARABB !!!
Veren Büyük OLunca Küçük Şey İstenmiyor..YA RABBİ Rızana TaLibiz, CemaLine TaLibiz, Habibinin Şefeatine Talibiz ! NaiL EyLe .YürekLerde Kim biLir ne AcıLar, ne UmutLar ve ne Kırgın HayaLLer var ' RABBİM hiçbirinizin UmutLarını soLdurmasın İnşa/ALLAH..!...Amiinnn...!!!!

HAYIRLI CUMALAR__ Rabbim DUA İçin AçıLan ,
Hayır İsteyen Tüm ELLeri ve DiLLeri Boş Çevirmesin İNŞALLAH...
{AMİN}.
Bu mübarek güne güzel bir duayla başlayalım istedim...
Bu güzel kekimi de pdçse'ne gönderiyor ve arkadaşıma daveti için teşekkür ediyorum..
Havuçlu keki herkes sever tarifi herkesçe bilinir...
Bende bu kekin eve yağdığı kokuyu ve lezzetini çok severim...
Mutlu,hayırlı bir gün geçirmeniz dileğiyle..AFİYETLE...

Salı, Ocak 03, 2012

SEBZELİ SÜZME MERCİMEK ÇORBASI


İyi akşamlar...
Bugün sabah 08.30da çıktım evdem..kuzularım henüz uyurken...
Belimin çok ağırdığından bahsetmiştim geçen postumda...
Dr.kontrolu,ardından sıkıntılı geçen 20dk.lık emar...
Sonuç:sağlam bir belfıtığı....
İlaçlar,egzersizler,ve''biraz zayıflamalısın''tavsiyesiyle 12.30 gibi evdeydim...
Allah'ım ev ne hale gelmiş...
Çocukların üstü başı darmadağın...
Hayatım bu ne hal? diyebildim sadece soluğum kesildi...
Yok ben hep diyorum benim kocam kız olaydı onu alan yanmıştı:))
Neyse eşim tarafından bir Allah yardımcın olsun tesellisi alıp koyuldum işe...
Tabi ben kapından,baba bacadan..vınnnnn:))
Eh ev işi fıtık filan dinlemez..kolları sıvadım Ya Allah dedim evi kendine getirdim..
İş yemek faslına geldiğinde kolumu kaldıracak halim kalmamıştı..
Ama sıcak bir yemek olmalıydı..en azından bir çorba...dumanı üstünde...
Vurdum düdüklüye çorbamı...ee miss..miss..şifalı...
-1,5 su bard.kırmızı mercimek
-1 büyük havuç
-1 patates
-1 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 su bard.et suyu
-kekik,pulbiber,kimyon,tuz
-1 yk tereyağ
-4-5 su bard.su
***düdüklüye yıkadığımız mercimegi,rendelenmiş havuç ve patatesi,doğradığımız soğan ve sarımsağı,pulbiber hariç baharatlarını,yağını ve sularını ekliyoruz.ağzını kapatıp,altını açıyoruz.düdüğü ötmeye başlayınca altını kısıp 15dk.kadar pişiriyoruz.altını söndürüp,tenceremizin havasını alıp açıyoruz.başka bir tencerenin ağzına süzgecimizi koyup,çorbamızı süzüyoruz.bu işlemi isterseniz blenderla da yapabilirsiniz ama kıvamı farkediyor sanki..tercih sizin..baharatları tereyağnda tavlayıpta dökebilirsiniz,ben kızlar da yediği için hepsini bir koydum...üzerine tercihe göre pulbiber serpip servis yapabilirsiniz..AFİYETLE..SEVGİLER

Pazar, Ocak 01, 2012

KAĞIT KEBABI & EV YAPIMI LAVAŞ:))


Yeni bir yıldan,yılın ilk gününden merhaba...
Rabbim her gününü,her anını O'nun rızasını kazanarak geçirmemizi nasib etsin...
Heranım...her amelim..her hareketim..evvela Rabbimin rızası içindir...
Hepimizin öyledir...
Bugünlerde bana çok sıkıntı veren,hareketlerimi kısıtlayan bel ağrısı çekiyorum...
Resmen elimin ucuyla ev süpürdüm bugün...
O süpürgeye yapışıp,halıya işkence yapan benden eser yok:)))
Yarın dr.a gidicem inşaAllah...
Neyse..
Gelelim yemeğimize...
Antakya'nın meşhurlarındandır...
Kasap eti ve yeşillikleri bir güzel kıyar,kağıda basar fırına gönderir,pişen etinizi ve sıcacık ekmeklerinizi yüklenip çabuk çabuk evin yolunu tutarsınız soğumasun diye:)))
Bende uzun zaman yemediğim bu lezzeti evde yapsam diye düşündüm..
Olur mu..olmaz mı derken bir baktım mutfaktayım...
Oldu hemde nefis oldu..bir tek odun ateşi kokusu eksikikti:))
Yanında da tazecik lavaşlarımız vardı...
Kağıt kebabı için:
-1 kg. az yağlı dana kıyma
-1 demet maydonoz
-2 adet kırmızı taze biber
-7 diş sarımsak
-1 tane kuru soğan
-1 çay k.kimyon
-1 çay k.karabiber
-1 çay k.pulbiber
-1 çay k.tuz
***maydonozu,soğanı,sarımsağı ve biberi rondoda iyice çekelim.ete baharatlarla beraber ekleyip,bir güzel yoğuralım.iyice yoğurduğumuz kıymayı bir süre dinlendirmek için buzdolabına koyalım 30dk. kadar.daha sonra etimizi 3 e bölelim.ve yağlı kağıt serilmiş tepsilere ne kalın ne ince olacak şekilde tepsinin ortasına basalım.üzerine biber ve soğan koyup 220c de suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Ev yapımı lavaş için:
-3 su bard.un
-1 tk.maya
-1 çay k.tuz
-yeteri kadar ılık su
***malzemelerden özlü bir hamur yoğurup 30 dk.mayalandırıyoruz.12 bezeye bölüp,oklava yardımıyla lavaşlarımızı açıyoruz.bütün bezeleri açınca en büyük teflon tavamızı ocağa alıp lavaşlarımızı pişiriyoruz.yaklaşık 6 -7 dk.da tüm lavaşlarımız pişiyor...ayranımızı da unutmayalım...:))AFİYETLE...