Cumartesi, Mart 31, 2012

YİNE,YENİ BİR SORUN MU......


Arkadaşlar bir kaç arkadaşım postlarım altında yorum kutucuğunun açılmadığını ,bana yorum yazamadıklarını bildirdiler.
Ben kendi bilgisayarımdan baktığımda bir sorun görünmüyor..
Sizlerden rica etsem ana sayfama bir gözatıp yorum yaz yeri tıklandığında kutucuk açılıyor mu açılmıyor mu ..bi kontrol eder misiniz??
Haber bekliyorum..Off ya noluyooo bu bloggera:((

HİNDİSTAN CEVİZLİ & PORTAKALLI KURABİYE


Ağızda dağılan inanılmaz hafif ve lezzetli bu kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim...
Çayın yanında 1-2-3...derken alıp başınnı gidiyooo....:))
-125 gr.margarin
-yarım su bard.sıvıyağ
-1 portakal kabuğu rendesi
-3yk hindistan cevizi
-1 su bard.+2 yk pudra şekeri
-1 yumurta(akı dışına)
-1er paket vanilya ,kabartma tozu /yeteri kadar un
DIŞI İÇİN:
-2 yk hindistan cevizi
-1 yk toz şeker
***oda sıcaklığına gelen margarini,sıvıyağ,pudra şekeri,yumurta sarısı,portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı iyice yoğuruyoruz.daha sonra h.cevizi,kabartma tozu ve yeteri kadar un ilavesiyle hamurumuzu yapıyoruz.ele yapışmaz bir kıvama gelmiş hamurumzu 30dk.buzdolabında dinlendiriyoruz.dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklügünde toplar yapıp önce yumurta akına sonra h.cevizi+toz şekere batırıyoruz.yağlanmış tepsiye aralıklı dizip 175c de üzerini çok kızartmadan pişiriyoruz..
PÜF:kurabiyeleri fırına attıktan 5dk.sonra fırın kapağını 5-10 sn.kadar açık tutalım.bu mini havalandırma kurabiyelerimizin çatlamasını önleyecektir:))inşaALLAH...AFİYETLE..

Perşembe, Mart 29, 2012

IMM IMM KÖFTE & KARNABAHARLI PÜRE:))


Yine sessiz sakin akşamlardan biri...
Kızlar uyudu..baba görevde..kumanda bende:)))
Canım acayippp dondurma istiyor:((
Şöyle koca bir kutu..yesem yesem bitmese:))
Aman işte insan hayal ettiği sürece varolur demişler:))
Gelelim ımm ımm köftemize...
Akşam yemeği için kızlarıma hazırlandı..ımm ımm diyerek yedikleri için adı da bu oldu..
Yakıştı da...
IMM IMM KÖFTE
-250 gr.yağsız kıyma
-1 diş sarımsak
-1 çay k.kekik
-1 çay k.tuz
KARNABAHARLI PÜRE
-2 tane ortaboy patates
-1 kase karnabahar
-1 çorba k.tereyağı
-yarım çay bard.süt
-tuz,karabiber
***köftemizi yoğurup 30dk.buzdolabında dinlendiriyoruz.püre için patesleri soyup haşlıyoruz.(patateslerin haşlanmasına yakın karnabaharları ekliyoruz.)haşlanan sebzelerin suyunu süzüp,tereyağı,süt ve biraz tuz ekleyip blenderdan geçiriyoruz.köftelerimizi de orta büyüklükte hazırlayıp 1 yk kadar z.yağı eklediğimiz tavada kızartıyoruz.püremizi servis tabağına yayıp üzerine kızarttığımız köfteleri diziyoruz..sıcak olarak servis yapıyoruz...AFİYETLE..

Çarşamba, Mart 28, 2012

DİKKAT BU POST FAZLA KALORİ İÇERİR!!!


Bu post hem fazla kalori içerir,hem benim içimi eritir...
En ama en sevdiğin tatlıyı elinle yapıp,sadece 1 çatal yiyip bırakmak:(((
Benim yerime kızçelerim yedi ohh şifa olsunnn...
Hiranur tüt-ekmek bu annecimm diyerek yedi...
Annurum hiç sağına soluna bakmadan tabağını hüpletti...
Gece de bir fare dadanmış olcak buzdolabına ki! servis tabağının dibini bulmuş:))
Hımm bu arada bu akşam tutmayı düşündüğümüz eve gidip baktık aynı site içinde..
Eve bayıldım lakin de kirayı pek yüksek tuttu cemal amca:(((
Orda oturduğum süre içinde neyi nereye koyarım nasıl yaparım hepsi belirdi gözümde ..
Ehh eğer kirada ortada bir fiyat belirlenirse belki olabilir..
Eşim de merkezde olan başka bir sitede ev bulmuş oraya taşınmak istiyor..
Bakalım hangimizin istediği ev bize nasip olacak..hayırlısı Rabbimizden...
Böyle işte....
Gelelimm tatlımızaaa...

SÜTLÜ EKMEK KADAYIFI
-1 tane ortaboy kuru ekmek kadayıfı
-2lt kadar kaynamış su
ŞERBETİ İÇİN:
-1,5lt süt
-3-3,5 su bard.şeker
ÜZERİ İÇİN:
-ceviz
***kadayıfı bir tepsiye koyup üzerine kaynar suyu döküp başka bir tepsiyle üzerini kapatıyoruz.yarım saat kadar bekletip,temiz bir havluyla kadayıfın suyunu çektiriyoruz.üzerine süt ve şekerle yaptığımız kaynar şerbeti döküyoruz.tepsiyi ocak üzerine alıp çevire çevire ,bir kaşık yardımıyla şerbetten üzerine gezdirerek sütünü çekene kadar pişiriyoruz.kısık ateşte sürekli çevirerek pişirellim ki dibi tutmasın..piştikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım ve çekilmiş cevizimizi üzerine serpelim..ister oda sıcaklığında ister dolapta soğuttuktan sonra yiyebilirsiniz..AFİYETLE...

Salı, Mart 27, 2012

BÖRÜLCE PİYAZI


Vayy bee...aynı gün içinde 2.post...
Bu kadar koşuşturmanın içinde bunlara nasıl vakit yetiriyorum bende anlamıyorum:))
MaşaAllah bana ..maşaAllah....
Bu arada bir müjdeli haber vermek isterim sizlere:))aslında kendime!!
Diyette 9.günüm ve ben 2 kg eksildim...
Darısı kalan 8 kg.a:))sevgili 8 önünde 45 günün var ona göre!!!
Sevgili eşimde azcık fark etmişsin diyor ..bilmem gerçek..bilmem benim sorup durmamdan baskı altında yalan:))
Sevgili kilolarım biliyorum beni çok seviyorsunuz ama şu iki ay beni idare edin ..
Benden uzak durun..sonra bakarız bir hal çaresine...
O salatası,bu salatası derken bugün de börülce piyazı çıktı öğle yemeğine..kızlarımla mutfakta'da:))
-1 büyük su bard.haşlanmış börülce
-1 salatalık
-1 domates
-yarımşar demet taze soğan ve maydonoz
SOS İÇİN:
-1 limonun suyu
-1 tk nar ekşisi
-1 tk biber salçası
-1 yk sızma z.yağı
-isteğe bağlı biraz tuz
***karıştırma kabına haşlanmış börülceyi,minik doğradığımız domates salatalığı ve kıydığımız yeşillikleri koyuyoruz.ayrı bir kapta sos malzemelerini karıştırıp salataya ekliyoruz.güzelce harmanlayıp servis tabağına alıyoruz...AFİYETLE...
.
.
.
Bu fotoğraflarda dünkü balkon sefamızdan kalanlardan:))


Hayırlı,huzurlu geceler...Allah'a emanet olun..:))

SEBZELİ TAVUK...VE....


Şuan o kadar çok uykum var ki...
Ama uyumakta istemiyorum sanki..bu ne yaman çelişki:))
Aklımdan şunu yapayım bunu yapayım diye geçiriyorum ama hiç birine elim varmıyor...
Bilgisayarı açtım bi dolanıyım dedim...postu bile yazmaya eriniyorum...
Aklımdan geçiyorda ,elimden çıkmıyor cümlelerim:)))
Yok yok keyfim de sağlığım da yerinde Elhamdülillah...
Bugün Antakyadan çok söz etti Aynur...
Anne dayıya gidcez,cecoya gidcez,anneniye gidcez,amcaya gidcez,erene gidcez diyee sayıkladı bütün gün...
Bende onlar öğle uykusuna yattıklarında Antakyadaki fotogralarımızı kurcaladım..
SONUÇ:memleketim,ailem burnumda tüter oldu..yandı..kül oldu ...
Hımm bu arada hem gitmek istiyorum,hem gitmemek:)))
Aslında şimdi bir Turan köftesi olsa hiç hayır demem...hamileyken nasıl da canım çekmişti..
Ne meşhurdur Antakya da turan usta...ne de lezzetlidir dürüm köfteleri...ahh ahhhhhhhhhhh!!!
Nefis köfteyle uzaktan yakından alakası yok tarifimin...
Yağsız,tuzsuzdur kendileri...
-1 tavuk göğsü
-1 çay bard.bezelye
-1 havuç
-1 patates
-1 soğan
-1 kase domates(difrizden)
-1tk domates salçası
-kekik,karabiber
-minicik tuz
-2yk kadar z.yağı
***tavuk göğsü küp küp doğranır,kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir.yağ ve küçük küçük doğranan sebzeler ,salça eklenip kavrulur.baharatlar ve tuzu da eklenir yeteri kadar su ilavesi yapılarak pişirilir..AFİYETLE...

Pazartesi, Mart 26, 2012

BOL SEBZELİ DİYET MÜCVER


Ben çok severim mücveri..namı diğer öcceyi...
Bizim oralarda tam zamanıdır şimdi..
Mis gibi taze naneler,sarımsaklar,maydonozlar incecik kıyılır,yumurta,un ve baharat eklenerek bol yağa kaşık kaşık dökülerek kızartılır..
Yanına bir de biber ezmesi patlattınız mı olay bitmiştir...
Ekmek arası yap yap ye..(yutkunmaktan boğazım şişti:))
İşte bu mücverde bir nefsi bastırmak için,kızlara da hem sağlıklı hem doyurucu bir kahvaltı olsun diye yapıldı...
-1 sap pırasa
-1 havuç
-1 patates
-yarımşar demet taze soğan ve maydonoz
-3 diş sarımsak
-1 tane taze biber
-2 yk silme kepekli un
-3 yumurta
-1yk kadar beyaz peynir
-kimyon,pulbiber,karabiber
-1 gıdım tuz
-1 yk kadar sıvıyağ(tavayı yağlamak için)
***pırasa incecik kıyılır.havuç,patates rendelenir.(patatesin fazla suyu sıkılır).üzerine ezilmiş sarımsak,incecik kıyılmış maydonoz,taze soğan ve yeşi biber eklenir.sebzeler bir karıştırma kabına alınır.yumurtalar kırılır,un ,baharatlar ve peynir eklenir güzelce karıştırılır.hafifçe yağladığımız teflon tavaya karışımın yarısı dökülür arkalı önlü pişirilir.daha sonra kalan yarısı pişirilir.siz dilerseniz kaşık kaşık döküpte pişirebilirsiniz..yağda kızartılanı aratmayan lezzette mücverimiz hazır..AFİYETLE:))

Pazar, Mart 25, 2012

DİYET SÜRECİ HIZLANSIN...!!!


İçimi açan bir bahar pazarından selam olsun cümlenize..ki ben pazarları hiç sevmem...
MaşaAllah nasıl güzel bir hava..yerinde duramıyor insan...
Bahar temizliğine start verdim bugün...ohh..
Perde..cam..kapı..dolap içi..çekmece...
Kızlarımla pat pat halıları dövdük balkonda:))
Temizlik gibisi yok arkadaş!!
Eee tabi havaların ısınmasıyla birlikte herzamanki diyet belası musallat oldu başıma..
Sevemedim,uyamadım gitti şu diyetlere...
Mayıs sonu düğünümüz var..işte 3-5 ne verdiysem:d
Biliyorum benim gibi birçok hatun diyet telaşına düştü...
Bu ay bu blogda diyet tarifler bol bol boy göstercek...
İşte ilki hepimizin bildiği enfes kabaklı& havuçlu salata..
İnanılmaz lezzetli,tok tutucu...
-2 ortaboy kabak
-2 ortaboy havuç
-yarım demet dereotu
-1 su bard.yağsız yoğurt
-2 diş sarımsak
-isteğe bağlı bi gıdım tuz:))
***havuç,kabak,sarımsak rendelenir..dereotu incecik kıyılır.yoğurtla karıştırlır...
***çaktırmadan mayonez katmak yokk haaa:))AFİYETLE....

Cumartesi, Mart 24, 2012

ACİL BİR SORUN & HAVUÇLU BONBONLAR


Aslında canım çok sıkkın...
3 gün oldu blogumu açmak istediğimde bir uyarı çıkıyor karşıma..
Bilmiyorum aynı şey sizlerde beni ziyaret etmek isterken oluyor mu?
Lütfen beni haberdar edin bu durumdan...
Burası benim moral bulduğum,yorgunluğumu attığım,güzel dostlarımın olduğu bir yer..
Böyle olup,siteme ve sizlere ulaşamamak beni üzüyor...
Diyor ki bu sitede şu şu siteye ait kötü yazılımlı bir içerik var,ziyaret ederseniz bilgisayarınıza virüs bulaşabilir:(((
Lütfen anlayan bilen varsa bana yardım etsin..ne yaptıysam olmadı:((
Sizlerden geri dönüşü sabırsızlıkla bekliyorum...
.
.
Bu havuçlu bonbonları yapalı 1 hafta oldu..
Ceviz yemeyen Hiranurum için içinde cevizi bolca olan ,ımm ımmm yaparak yedikleri hafif bir atıştırmalık oldu...
-6-7 tane havuç
-1 paket kakaolu petibör
-1 çay bard.ince çekilmiş ceviz
-3 yk kadar toz şeker
-1 çay k.tarçın
-1 paket vanilya
DIŞI ÇİN:
hindistan cevizi
renkli şekerler
***havucu rendeleyip bir tavaya alıyoruz.üzerine şekerini ekleyip pişiriyoruz.ayrı bir kapta büskivileri ufalıyoruz.içerisine pişirdiğimiz havuçları.cevizini,vanilyayı ve tarcını ekleyip yoğuralım.dileğimiz büyüklükte toplar yapıp hindistan cevizine bulayalım..biraz soğuttuktan sonra servis yapalım...AFİYETLE...

Salı, Mart 20, 2012

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ & KIYMA KAVURMA


Başım fena ağırıyor!!
Gün boyunca doğru düzgün yemeyip,akşam bu tabağı silip süpürünce olan oldu:))
Ama napıyımm tutamadım kendimi...çok lezzetliydi:))
Sizde bu lezzeti tatmak isterseniz şiddetle tavsiyemdir....
KÖFTE İÇİN:
-1,5 su bard.köftelik bulgur
-2 tane haşlanmış patates(orta boy)
-1tk kimyon
-1 yk acı biber salçası
-1 tk tatlı biber salçası
KIYMA KAVURMA İÇİN:
-500gr.az yağlı kıyma
-5 tane kuru soğan
-2 tane taze biber
-1 tk kadar karabiber
-1 tk pulbiber
-1 küçük kase kıyılmış ceviz
-1 çay bard.z.yağı
-yeteri kadar tuz-Yarım demet maydonoz
***köfte için bulguru,salçaları ve kimyonu tepsiye alıp arasıra yeteri kadar su vererek özleşinceye kadar yoğuruyoruz.bulgurlar yumuşamalı..daha sonra haşlayıp rondodan geçirip macun kıvamına getirdiğimiz patatasler eklenir tekrar yoğurulur.patatesi köftmize iyice yedirince elimizi ara sıra z.yağına batırıp küçük sıkımlar yapıp servis tabağına diziyoruz.kıyma kavurma için;kıymayı tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.üzerine doğradığımız soğanları, biberleri ve yağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.piştiklerinden emin olunca baharatlarını ve cevizi ekleyip altını söndürüyoruz.üzerine yarım demet kıyılmış maydonoz ekleyip 5 dk.dinlendirip servis ediyoruz...AFİYETLE:))
.
.
.

İşte bu da günün fotosu:))şekerlerimle dünkü yürüyüşümüzden:)))

Pazartesi, Mart 19, 2012

Şimdiye Kadar Yedik; Ama Artık Yemezler!

Tarifler, reçeteler, doğal hayat ipuçları falan konuşuyoruz ama sağlıklı yaşam konusunda aklımızı daha çok kurcalaması gereken konu GDO, yani “genetiği değiştirilmiş organizmalar”.

Gündemdeki bu konu hakkında aksiyon almamızı sağlamak isteyen Greenpeace de güzel bir kampanya başlatmış; Yemezler! “Yemezler” ile isteyenler sadece konuşmak yerine, bir imza vererek bu sorunun çözülmesine katkı sağlayabiliyor.

Siz de dilerseniz buradan imza atıp, hala vakit varken GDO’ların ülkemize girmesine engel olabilirsiniz.
www.yemezler.org/?ref=199664

Evet, sadece bir imza atıp kampanyayı paylaşarak et, süt ve diğer gıdalar şeklinde yavrularımızın, ailemizin tabağına koymak zorunda kalacağımız GDO’larla daha güçlü şekilde mücadele edebiliriz. 12 GDO zaten serbestmiş, kalanlarını durdurmak sizin elinizde.

Kampanyaya katılanlar, bir de rozet toplayıp tişört, bardak kazanabiliyor.

Bu arada, bu GDO nedir ne değildir. Tehlikesi neymiş diyenler aşağıdaki videoyu izleyip, paylaşabilir.

#yemezler

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Pazar, Mart 18, 2012

BAKLA KAVURMASI

Öyle güzel bir gündü ki bugün....
Nasıl güzel bir hava vardı....
Her yer cıvıl cıvıldı..
Uzun zamandır dışarda çocukların seslerini bu denli keyifli duymamıştım...
Bizim hatunlar da dahil:))
Yaklaşık 2 saat sitede koşturup durdular arkadaşlarıyla...
Eve çıkacağımız zaman çatıp geldiğinde ağıt kıyamet koptu...
Özellikle Aynur hatunu çıkarmakta bir hayli zorlandım..
Asansörün içine boylu boyunca uzanıp,ağladı..tepindi...
Evimiz de tepeden tırnağa temizlendi..ohhh...
Vallahi uzun lafın kısası bugün içime,evime bahar kokusu girdi:)))
Dünya varmış.....
Bakla zamanı şimdi...çok severim...
Zeytiyağlısını,kavurmasını ve memleketime has tereyağlı iç bakla ve baklalı aşı:))
Bu aralar tartıda eksilme çabaları gösterdiğimden sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum:((
Eveet yine çook yazdım...tarife geçiyorum...
-1 kg taze bakla
-2 kuru soğan
-4 diş sarımsak
-1 yk domates salçası
-1 tk pulbiber
-yarım çay bard.sızma z.yağı
-tuz
***soğan,sarımağı doğrayıp z.yağında kavuruyoruz.ardından salça,pulbiber ve tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.temizleyip,doğadığımız baklayıda ekliyoruz.bir iki karıştırıp yeteri kadar suyunu ekleyip pişiriyoruz.ılınınca yoğurtla beraber servis yapıyoruz..AFİYETLE...

Cuma, Mart 16, 2012

KÜNEFE:))


Bu haftayı nefiss ötesi bir tatlıyla kapatmaya ne dersiniz?
İşte bu akşam ailecek ayıla bayıla yediğimiz harika künefe:)))

-500GR.tel kadayıf
-150 gr.tereyağı
-250-300 gr.kadar tuzsuz peynir
ŞERBETİ İÇİN:
-3 su bard.şeker
-2 su bard.su
***tel kadayıfa eritilmiş tereyağı eklenip iyice kırılır.eşit miktarda 2 ye bölünür.yağlanmış tepsiye yarısı serilip iyice bastırılır.üzerine suyu sıkılıp,üfelenmiş peynir eklenir.kalan künefe peynirlerin üzerine serpilir ve bastırılır.kısık ateşte her tarafı eşit şekilde pişirilir.alt tarafı pişince künefeyi pişirdiğimz tepsiden daha bütü bir tepsinin tersi künefe tepsisine kapatılıp ters çevrilir.dikkatli bir şekilde tekrar tepsiye aktarılır.diğer tarafı da pişince soğuyan şerbet künefeye dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır..
not:Antakya da künefe aile içinde yapılıp yeniliyorsa yere sofra açılır,tepsi ortaya konur ve kaşıkla bir güzel yenir..bizde bugün öyle yaptık:))MUTLU,KEYİFLİ HAFTASONLARI:))

Perşembe, Mart 15, 2012

PATATESLİ & KIYMALI KOL BÖREĞİ...


Özlüyorum blogumu...
Yazamadığım zaman aklımda,kalbimde birikiyor sözcüklerim..cümlelerim...
Merak ediyorum ,aklım kalıyor:))
Uğrayamadım birkaç gündür,iki çocuk,evin işi gücü..hiç yenilmemiştim bu yoğun trafiğe:))
Ama düşmez kalkmaz bir ALLAH..
Bende yetişemedim..yetiştiremedim..işi gücü...
Yorgunluğum,ağrılarım hat safhada...
Zaman geçiyor,kızlar büyüyor...ben hergün biraz daha yoruluyorum...
Şükürler olsun her nefesimde...anneyim ben...
Ammaaann yine duygusal takılıyorum bu akşam...
Ben böreğimi anlatayım mı size:))
Yine kızlarımın minicik elleriyle lezzetlenen çıtır çıtır enfess bir börek..
Üstelik hazırlaması da çok kolay...

Bakalım bu güzel börek için neler neler gerekliymiş bizlere...
-1 kg un
-1 tk tuz
-1 paket instant maya-2 yumurta(birinin sarısı üzerine)
-yeteri kadar ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
-250 gr.kıyma
-2 kurusoğan
-2 tane patates
-karabiber,pulbiber,tuz
-1 yk.z.yağlı margarin
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN:
-1,5 su bard.sıvıyağ
***unumuza tuzu, mayayı ve yumurtaları ekleyip yeteri kadar su ilavesiyle ele yapışır bir kıvamda hamur yoğuruyoruz ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.iç harc için önce minik küpler halinde doğradığımız patatesleri 10dk kadar haşlıyoruz.süzüp bir kenara alıyoruz.tencereye kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.yağını ve soğanlarını ekleyip soteliyoruz.en son baharatlarını ve haşladığımız patatesleri ekleyip altını kapatıyoruz.mayalanan hamurumuzdan ortalama 7 beze yapıyoruz.30dk.daha mayalandırıyoruz.mayalanan bezemizi oklavayla orta büyüklükte bir yufka kadar açıyoruz.her yerine sıvıyağ sürüp elimizle sağa sola çekerek açabildiğimiz kadar açıyoruz.ucunu katlayıp kenar sıra harcımızdan koyup rulo yapıyoruz.ikiye katlayıp yağlanmı tepsiye diziyoruz.diğer bezelere de aynı işlemi uyguluyoruz.yaklaşık 2 tepsi böreğimiz oluyor.yumurta sarısına sıvıyağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.önceden ısıtılmış 200c lik fırında pişiriyoruz...yanına nefis mahluta çorbası yapıp beraber yiyoruz...(çorba tarifi yakında:))AFİYETLE....

Pazar, Mart 11, 2012

PORTAKALLI & SUSAM MANTOLU KEK


Nemli ve yumuşak kekleri sevenler için lezzetli bir seçenek...
-3 yumurta
-1 su bard.şeker
-yarım su bard.sıvıyağ
-1,5 su bard.süt
-1 portakal kabuğu rendesi
-rendelediğimiz portakalın suyu
-2 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-yeteri kadar un
MANTOLAMAK İÇİN:
-1 yk kadar tereyağ
-1 küçük paket susam
***şeker,yumurta çırpılır.daha sonra yağ,süt,vanilya ve portakal kabuğu rendesi eklenir.daha sonra yeteri kadar un ilavesi ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip tahta kaşıkla karıştırılır.kek kalıbı tereyağıyla yağlanıp,susam kalıbın her tarıfına eşit miktarda serpilir.kek harcı dikkatlice kalıba dökülüp 200 c de pişirilir...AFİYETLE...
benden:bugün kızlarla sitenin futbol sahasında top oynarken ayağımı burktum bileğim çok acıyor,üsütne basamıyorum:((.......

Cuma, Mart 09, 2012

ANNE NÜFFEN PIZZA MAP:))) MAPMAZ MIYIM..MAPARIM:)))


Gün yavaş yavaş kendini haftasonunun kollarına bırakmak üzere...
Herkese bool bool dinleneceği,gülüp,eğleneceği...
Huzurlu,mutlu,keyifli bir cumartesi-pazar dilerim...
Ben haftasonlarından hiç hoşlanmasam da..(ama asla bencil değilim degil mi:))
Ahh kızımm kızımmm tombikim...Aynurum:))..
Her çocuk gibi pek bir faydası olmayan şeylere bayılıyor...
Tıpkı pızza gibi..
Geçen sabah kahvaltı hazırlıyorum karşıma geçip ellerini birleştirdi..
Anne nüffen pızza mappp..o ağzın şeklini görmenizi isterdim:))
Ben o sabah pızza mapamadım ama bu akşam yaptım kızıma...
Cuk cuk cuk yedi maşaALLAH...üstüne ketçabı da cabası haaa...
Eee kara kara kuzular ...sözde o da seviyor amma üstündeki sucuğu salamı...ekmeğine el sürmek yok.
O anası kılıklı diyor anneannesi..kışın çorba,yazın hort hort salata:)))
Eğer sizin de kuzularınız nüffen pızza derlerse işte haftasonu için mükemmel bir seçenek:))

HAMUR İÇİN:
-1 su bard.ılık su
-1 yk toz şeker
-1 tk tuz
-1 paket instant maya
-yeteri! kadar un
SOSiçin:
-küçük bir kase domates püresi
-1 yk kadar ketçap
-1 tk kekik
-2 yk kadar .zyağı
ÜZERİ İÇİN:
-sizin damak tadınıza ne uygunsa onu kullanın:))
***malzemelerden hafif ele yapışır kıvamda bir hamur yoğurup 20dk.kadar dinlendirelim.daha sonra un serptiğimiz zemin üzerinde elimizle tepsi büyüklüğünde açalım.hamurumuzu yağlanmış tepsiye yerleştirip sosumuzdan bolca sürelim,dilediğimiz malzemeleri ekleyip 220c de 15-20 dk. kadar pişirelim..AFİYETLE..

Çarşamba, Mart 07, 2012

TEREYAĞLI POĞAÇA


Canlarımm:))
Sıkıntılı halimi paylaşıp,bana kendimi iyi hissettiren yorumlarınız için teşekkür ederim..
Gerçekten iyi geldi:))
Ooooo sıkıntılarımı attım gitti..gitsinler de gelmesinler..
Ne bana..ne size...
2 gündür hava(m) güzel,ışıl ışıl...içim açlıdı..
Kızlarımla yürüyüşlere başladık..ama hava onlar için hala çok soğuk...
10 dk.dolanıp giriyoruz evimize..inanın bu bile yetiyor bize...
Biliyorum daha sıcak günler gelecek...Allah'ın izniyle..
Biz park bahçe dolanıp durcaz o zaman..yeter ki ömrümüz olsun...
Bu güzel poğaçalarım bugün gelen asucum ve müzoşum için yapıldı...
Yanında ıhlamur ve bol kahkahalı sohbetle birlikte bir çırpıda tükeniverdiler..
Bir kısmı da emniyetin güvenli kollarına yollandı:))

-1 su bard.sıcağa yakın süt + yarım su bard.su
-3 yk(dolu dolu)tereyağı
-2 yk toz şeker
-1 tk tuz
-1 paket instant maya
-1 yumurta(sarısı üzerine)
-yeteri kadar un
İç Harcı İçin:
-1 su bard.kadar lor
-1 çay bard.kadar ince kıyılmış dil peyniri
-yarım demet maydonoz
***süt ve su karışımını karıştırma kabımıza alıp yağ,şeker,tuz ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.daha sonra yumurta akı ve yeteri kadar un ialvesiyle ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.iç harcımız için peynirleri ve kıyılmış maydonozu karıştırıyoruz.mayalanan hamurda kararında bezeler koparıp elimizle çay tabağı kadar açıp iç harcımızdan ekleyip D şeklind epoğaçamızı kapatıyoruz.yağlanmış tepsiye dizip yumurta sarısını sürüp dilerseniz susamlarını serpip önceden ısıtılmış 200c de pişiriyoruz...AFİYETLE..
.
.
.
Bu fotoğrafta bu gecenin en güzeli olsun mu..
Bir gülen,bir de uyuyan prenses...

İYİ GECELER....:)))

Cumartesi, Mart 03, 2012

DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE


Hüzünlü bir akşamdan selam olsun hepinize...
İçim çok durgun bu akşam...
Konuşmak bile istemiyorum o kadar...
Her yeri ağırır mı insanın..
Kendini zorla ağlatmaya çalışır mı ...
Ağlarsam akıp gidecek tüm hüznüm ,sıkıntım biliyorum...
Ama kendimi tutuyorum..sımsıkı...
Vardır bunda da bir hayır elbet...
Birazdan Rabbimin huzuruna çıkıp,O'na anlatacağım bütün beni hüzünlendirenleri...
Beni gördüğünü,duyduğunu bilmek huzur verecek bana...
Hepimize olur ara ara bu haller..değil mi?...
Çok çok yoğun kar yağıyor yine..
Yemek yapmadım bugün..babamız tost yaptı..
Ellerine sağlık..bakma sen bana geçer yarın bu halim ...
Eveeett geleim asıl konuya..
Benim gözümün nurları,yaşam sevinçlerim,hayat pınarlım kızlarımla beraber yaptık...
Şimdi ne güzel uyuyorlar bir görseniz..
-4 yk kadar tereyağı
-1 yumurta
-1 su bard.pudra şekeri
-1 su bard.damla çikolata
-yarım çay bard.sıvıyağ
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-yeteri kadar un(bu sefer şunu ölçüpte koyuyum dedim ama olmadı)
***malzemelerden kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp,cevizden biraz büyük bezeler yapıp avcumuzun arasında bastıralım,yağlanmış tepsiye dizip 200c de 15 dk. kadar pişirelim..bu ölçülerle yaklaşık 24-25 adet kurabiyemiz oluyor.yanına da ev yapımı şeftali suyu..kıyır kıyır kurabiyeler..AFİYETLE..HAYIRLI AKŞAMLAR..

Perşembe, Mart 01, 2012

SEMİRSEK..


Bu güzel cuma gecesinin rahmeti ve bereketi üzerinize olsun...
Hayırlı,bol rızıklı ve affa kavuştuğumuz bir Cuma günü geçirelim inşaAllah...
Evdeki her akşam olan rutin koşuşturmaca bitti...
Kızlar uyudu..ışıklar söndü...evin babası görevde...
Allah kazadan beladan korusun cümlesini...
Evde çok fazla koku çıkardığı için kızartma türü yiyeceklerden uzak dururum genelde..
Mutfak salon bir olunca odanın içinde rahatsız edici yemek kokuları hoş olmuyor..
Malum kış ayı her an açıp havalandırma gibi bir lüksümüzde yok...
Ama bu semirsekler resmen benim burnumda tüttü geçen gün...
Ne kokarsa koksun yapcam dedim..hem bakalım küçük hatunlar beğenir mi..
Ohhh iyi ki de yapmışım:))hiç pişman değilim...
Nasıl lezetli olmuşlardı..nasıl güzel yendi sıcak sıcak..
Kuzularım da çok sevdii maşaAllah...
Yapımıda kolay..
Geriye siz marifetli hatunların keyfi kaldı..
Eserse keyfiniz deneyin bu semirsekleri...


HAMUR İÇİN:
-4 su bard.un
-1 çay k. tozmaya
-1 çay k.tuz
-yeteri kadar ılık su
İÇ HARCI İÇİN:
-250gr.kadar kıyma
-2 kurusoğan
-1 tk domates salçası
-karabiber,pulbiber,tuz
-z.yağı
KIZARTMAK İÇİN:
-1 su bard.ayçiçek yağı
***malzeöelerden özlü bir hamur yoğurup 15dk.kadar dinlendiriyoruz.diğer tarafta soğanları,kıymayı kavurup,baharatlarını ekleyip iç harcımızı hazırlıyoruz.dinlenen hamurumuzu 13-14 bezeye ayırıyoruz.bezelerimizi oklava yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açıp iç harcımızdan ekleyip kenarlarına çatalla bastırarak kapatıyoruz.(D ŞEKLİNDE).Tüm bezeler bitince geniş bir tavaya kızartma yağımızı alıp ,kızdırıp semirseklerimizi arkalı önlü kızartıyoruz.Kesinlikle fazla yağ çekmiyor..sıcak sıcak ister ayranla ister çayla servis yapıyoruz..AFİYETLE..

TAVUK SUYUNA SEBZELİ PİRİNÇ ÇORBASI


Yookk...
Bu sene güneşe hasret kaldık...
3 gündür aralıksız kar ve fırtına...
Gözünüzün alabildiği yer bembeyazz...
Ben hiç kıştan sıkılmaz,yaz gelsin istemezdim...
Allah'tan gelene hamdüsenalar olsun..ne diyelim...
Bahar gelsin patlıcanlar,fasülyeler,domatesler çıksın..
Zeytinyağlılar pişsin artık isterken,kış çorbalarına tam hız devam ediyoruz...
Yine kızların öğlen yemeği menüsünden uydurma bir çorba...
Gayet lezzetli ve besleyici...(ne mütevazilik!!)
-1 çay bard.pirinç
-1 havuç
-1 sap pırasa
-10 yaprak kadar ıspanak
-1 büyük su bard.tavuk suyu
-3 su bard.su
-1,5 yk domates salçası
-z.yağı,tuz
***pirinç,tavuk suyu ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım.içine ince ince doğradığımız havuç ve pırasayı ekleyelim.kaynayıp pirinç ve sebzeler pişince çok ince kıydığımız ıspanağı ekleyelim.ardından salça,tuz ve 2-3 yk kadar z.yağını koyup özleşene kadar pişirelim.biraz dinlendirip servis yapalım...
VEEEE..
Canım papatyamm ..çok teşekkürler tekrar tekrar..ellerine emeklerine sağlık...