Salı, Ekim 23, 2012

HAYIRLI,KUTLU,MUTLU BİR BAYRAM OLSUN İNŞAALLAH:))


Rabbimizin izniyle bir bayrama daha ericez inşaAllah...
Sizlere sevdiklerinizle birlikte nice güzel bayramlar dilerim...
Evlerimiz bizi seven dostlarımızla dolsun taşsın,bereketlensin...
Baklavalar,sarmalar,börekler bol bol ikram edilsin...

Ben baya baya iki bayramdır baklava açıyorum:))
Ben bile inanamıyorum:))
Yufka açma işini de iyice ilerlettim gibi..
Yarın da ıspanaklı -kıymalı börekler açılcak kısmetse:))
Tabii işi bu kadar ilerletmemde sevgili cahide ablanın etkisi çok büyük...
Allah razı olsun tüm tariflerini en ince püflerine kadar paylaşıyor bizlerle...
Saat 16:30 da başladığım burma baklava macerası saat:20:30 da son buldu..
Yoruldum,yoruldum ama değdi..
Pişen,soğuyan tatlılarım streçle güzelce sarıldı,şerbetlenmek için bayram sabahını bekliyor:))
Baklava hamurunun tarifi gelin duvagı tatlısınınkiyle aynı..
Şekil itaibariyle farklı:))
Hepinizin mübarek Kurban Bayramını kutlar,büyüklerimin ellerinden..küçüklerimin yanaklarından öperim...
Mutlu bayramlar gönül dostlarım..
SEVGİYLE...

Pazartesi, Ekim 22, 2012

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video



Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Pazar, Ekim 21, 2012

BUDA NEYİN NESİ:)))


İyi geceler canlar...
Uyku çöktü hemde nasıl..ama nasıl direniyorum uykuya:))
Yarın bayram temizliğine başlıycam kısmetse onu şöyle bunu böyle kafamda kurduğumdan sabah olsun istemiyorum...
Ama olsun da:))
Hayırlısıyla bayram gelsin...
Temizlikten sonra baklava açılcak..dolmalar sarılcak...börekler yapılacak:))
Bu börek gibi..halis muhlis su böreği...
Pişerken nefis kokular yayıyordu..
Tadı konusunda zinhar bi bilgim yok...
Sadece hayran hayran bakmakla yetindim...hadi buyrun soğutmayın..yiyin yiyin dedim sadece:))
Diyetimde her şey yolunda devam etmekte...-5,5kg la...

İşte gelde seni sendne almasın bu görüntü...
Ellerime sağlık diyorum ve alkışlıyorum kendimi:)))
Tarifi burada...
Sevgiyle kalın..Afiyette..Neşeyle...

Perşembe, Ekim 18, 2012

HAMSİ BUĞULAMA...NEFİS & HAFİF & SAĞLIKLI


Zilhicce ayının bu kutlu gecelerinin rahmeti,bereketi ve affı üzerimize olsun...
İnşaAllah...
Ramazan'dan sonra oruç tutmayı özlemişim..insana kendini nasıl tertemiz hissetiriyor oruçlu olmak...
MaşaAllah...
Rabbim tüm dularımızı kabul ,günahlarımızı affetsin inşaAllah...
İlk Zilhicce iftarımızda tazecik hamsilerden buğulama vardı...
İlk kez yaptım ve tattım..son derece hafif ve lezzetliydi:))

Şimdi tam zamanında,tazecik hamsiler ortada salınırken mutlaka deneyin bu güzelliği...
MALZEMELER:

  • 1 kg hamsi
  • 2 kuru soğan
  • 1 limon
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • yarım demet maydonoz
  • yarım su bardağı su
  • yeteri kadar tuz







YAPILIŞI:

  • hamsiler centilmen eşimiz tarafında güzrlce temizlenip ,yıkanır,süzülür.
  • tuzlanır.
  • daha sonra balık tavasına halka dilimlenmiş soğan ve limon dizilir.
  • üzerine hamsiler inci gibi sıralanır.
  • en üstüne domates dilimleri ve kıyılmış maydonoz eklenir.
  • suyunu da katıp,kısık ateşte pişirilir.
  • yanına yeşil salata ve tazecik ekmek ile servis yapılır....
AFİYETLE....HAYIRLI GECELER....

Pazartesi, Ekim 15, 2012

Uzmanlar Tavsiye Ediyor: Her Öğünden Sonra Bir Şaka!

Son günlerin en gözde Facebook uygulamalarından bir tanesi de Lipton Ice Tea Hararetmatik. Lipton Ice Tea Türkiye sayfası üzerinden ulaşabildiğiniz Hararetmatik uygulaması, IVR teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’de ilk defa, yapılan şakayı kayıt etme özelliğine sahip bu teknolojiyle oturduğunuz yerden istediğiniz arkadaşınızı şakalayabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, Facebook listenizdeki arkadaşlardan dilediğinizi seçip telefonunuzu ve hararetini yükseltmek istediğiniz arkadaşın telefonunu yazmak. Bu basit işlemden sonra Türkiye’nin son dönemdeki gözde komedyenlerinden İsmail Baki tarafından canlandırılan 5 ayrı telefon şakasından birini seçebiliyorsunuz. Günde 3 şaka hakkınız var ve unutmayın her arkadaşınıza sadece bir defa telefon şakası yapabilirsiniz.

Olay sadece şakayla da bitmiyor tabi. Eğer arkadaşınız şakayı sonuna kadar dinleme sabrı gösterirse hem siz hem de o SMS ile birer çekiliş numarası almaya hak kazanıyor. Her hafta sonunda da en fazla çekiliş hakkı elde eden kişi ise içi dolu, özel bir Lipton Ice Tea dolabı kazanıyor.

İsmail Baki’nin birbirinden renkli taklitlerini ister yemekten sonra tatlı niyetine yapın ister kahvaltıdan önce aç karnına. Bu şakalar karnınızı doyurmaz gerçi ama unutmayın uzmanlar her kahkaha bir pirzola değerinde diyor. Hararetmatik ile bol bol kahkaha atacağınız kesin.

Uygulamanın linki burada.

https://www.facebook.com/liptonhararetmatik/app_395429340516909

Seslendirmenin yapıldığı stüdyodan kamera arkası görüntüler ise çok eğlenceli:

http://youtu.be/bmkAfVBRBT4






Bir bumads advertorial içeriğidir.

Cumartesi, Ekim 13, 2012

DUKAN HELVA...IMM IMM TADI HARİKA:))


Bu yulaf kepeği acayip bir şey yahu!!
Neyin içine ,ne yerine koysan o malzeme oluveriyor aniden:))
Aynen bu helvada olduğu gibi..bir an için yanlışlıkla irmik koydum sandım...
Diyette gelen tatlı krizine muhteşem çözüm..
Bu arada -4,5 kg...:))))
2yk yulaf kepeği 1 tk z.yağıyla kavrulur.içerisine 1,5 yk toz tatlandırıcı eklenir.bi-iki çevirilir.daha sonra 1,5 çay bard.yağsız süt eklenir,kaynayıp gözgöz olunca kapatılır.tabağa alınıp,bolca tarçın serpilir..
Sıcak yemenizi tavsiye ederim...
Nefiss..nefiss...:))

Perşembe, Ekim 11, 2012

SÜTLÜ & KEPEK UNLU EKMEK


Kış geldi....
Ortalık buz...donuyoruz buralarda...
Sabahtan beri yağmur hiç dinmedi...
Yağıyor da yağıyor Rahmet...
Mis kokusunu saldı evlerimize..ruhumuza...
Hava soğuk olunca da sıcak çorbalar,sulu yemekler mis gibi akşam kekleri pişmeye başlar mutfaklarda da..
Tabii bizim mutfakta da...bugünkü havanın güzelliğinden bu mis kokulu ,lezzetli ekmek düştü payımıza...
Ekmeğini evde yapmayı sevenler..bu tarifim sizlere:)))
MALZEMELER:

  • 5 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek k. kurumaya
  • 1 tatlı k.tuz
  • yarım çay bard.zeytinyağı
YAPILIŞI:

  • un yoğurma kabına alınır maya,yağ ve tuz eklenip harmanlanır.yavaş yavaş sütü ve suyu eklenerek ele yapışan kıvamda özlü bir hamur yapılır.
  • iyice örtülüp 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  • daha sonra yağlanmış fırın tepsisine yayılıp yaklaşık 30dk.daha mayalandırılır.daha sonra bıçakla çok derin olmadan dilimlere ayrılır ve üzerine bir fırça yarımıyla 2 yk süt sürülür.
  • önceden ısıtılmış 180c lik ısıda içini çekip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • pişince fırını kapatıp 10dk.kadar fırının içinde bekletilir.
  • ılıkken sofra bezine saralım ki ekmeğimiz yumuşak kalsın...
NOT!!!:bloggerın yeni kumanda panelini hiç ama hiç sevmedim....

Çarşamba, Ekim 03, 2012

YULAF KEPEKLİ & MAHLEPLİ EKMEKCİKLER


Eveeeet...
Dukan diyetimin seyir evresine geçmiş bulunmaktayım...
6 gün sonra bugün yenen sebze bayram yaşattı mideme:))
Miss gibi yedim sabah domates-salatalığımı,öğlen tavuklu kabak yemeğimi..
Akşamüstü ise bu minik lezzetler çıktı ortaya...
Yulaf kepeği mucize...nasıl tok tutuyor sizi...
Siz suyu içtikçe o doyuruyor sizi:))hacminin 25 katı şişbiliyormuş:))
Bu sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıkları nasıl yapmışız bakalım:
MALZEMELER:

  • 2 yumurta
  • 3 yk yulaf kepeği
  • 3 yk yağsız yoğurt
  • 1 tk çörek otu
  • 1 çay k.silme mahlep
  • 2 yk lor peyniri yada yağsız beyaz peynir
YAPILIŞI:

  • yumurta ve yoğurt çırpılır.içerisine lor,çörekotu,mahlep ve en son yulaf kepeği eklenir.5dk.dinlendirilir.
  • yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1er kaşık dökülür.
  • önceden ısıtılmış fırında 180c de pişirilir.
  • bu ölçüden 9 adet ekmek çıkıyor.
Bir sonraki postta : bakalım bu dukan rüzgarına kapılmış arkadaş ne kadar eksilmiş :))............

Pazartesi, Ekim 01, 2012

AYLARDAN EKİM...


Günaydın...
Bugün Ekim 1....
Doğum günüm..
27 oldum!!
Yıllar alıp başını gidiyor...
18.yaşıma gireceğim 1 Ekim'i hiç unutamam...
Hemen gelsin 18 olayım istemiştim..
Bilseydim yıllar bu kadar hızlı geçiyor hiç acele etmezdim...
Ama ne diyorlar,her yaşın bir güzelliği var..en güzel çağımdayım....:))
Hadi bakalım...Hayırlı mutlu bir yıl olsun benim için..bizim için...
Eee hani bu yazının pastası..
Yoookk pasta masta yok kızlar...Dukan amca kızar sonra...
Onun yerine yulaf kepeğiyle yapılan ama pirinçlisini hiç aratmayan yoğurt çorbamız varr:))
Atak evresi 5.gün bugün...dün biraz kaçamaklar oldu ama bugün telafi etmeli...
Çorbamız için 1,5 yk yulaf kepeği 2 su bardağı sıcak su eklenerek 15dk.süreyle kaynatılır...
Ayrı bir yerde 1 su bardağı yağsız yoğurt ve 1 yumurta çırpılır,kaynayan suyla ılıtılır,tencereye aktarılır...
Bi 5 dk.daha kaynatılıp nane ve azcık tuz eklenir...
Acıktıkca acıktıkca içilir:)))