Perşembe, Kasım 29, 2012

unnado.com ile Alışverişe Doyum Olmuyor!

Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!

Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.


Bilen bilir, gören görür; unnado.com ile alışverişe çıkan hep en uygun fiyatlısını bulur! Yalnız şimdiden uyarayım, bu alışveriş kulübünde dolaşırken kendinizi  kaybedebilirsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz için alışveriş yapmaya doyamayacağınız unnado.com, ebeveyn olmaya doğru giden yolu bakın nasıl anlatmış!

Bu leziz videonun sahibi unnado.com; bakmaya doyamayacağınız, gezerken içinizin gideceği, ailelere özel bir alışveriş kulübü... Birbirinden sevimli ürünleri ve özel kampanyalarıyla unnado.com ’da tadından yenmez bir alışverişe çıkmaya hazır olun! Çocuğunuzun ihtiyaçlarını a’dan z’ye düşünen bu kulüpte alışveriş yapmanın tadı damağınızda kalıyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Pazar, Kasım 25, 2012

BU ARALAR...


Günlerdir blogumu güncelleme isteğimi yerine getiremiyorum..
Gün ne çabuk bitiyor,nasıl akşam oluyor anlamıyorum..
Zaman kavramını yitirmiş durumdayım...
Kahvaltı,genel temizlik,çocuklarla faaliyet,öğle yemeği,akşam yemeği derkennn.. bi kenara not ettiğim tarifleri denemeye fırsat bulamıyorum:((
Hoş bulsamda hangi ışıkla fotoğraf çekcem ki..günlerdir güneş yüzü görmüyoruz..hep gri..soğukk..yağmur..
Kış güzel ama vakti dar...
Bir de bir battaniye örmeye başladım boş kaldım mı oturuyorum başına,kafamı dağıtayım derken daha da bir karmakarışık oluyorum...

Günler ömürden bir bir gidiyor...
Kızdığım,kırdığım,kırıldığım anlarda oluyor..güldüğüm,güldürdüğüm anlarda...
Koşuşturmacada dönüp duruyorum..
60m2 lik ,kutu gibi çok sevdiğim sıcacık evimde....
Kızlarımla mutfakta kış tarifleri sezonunu açıyor:))
İnşaAllah...
Sevgiyle ..Afiyetle....

Cumartesi, Kasım 17, 2012

MİNİMUM ZAHMET,MAKSİMUM LEZZET:)))


Kim sevmez ki sıcacık ,mis kokan gözlemeleri...
Hele yanında bir bardak çay ve sevilen dostlar varsa...
Yada kahvaltı sofrasında iki minik melek varsa:))
Lezzetine do-yul-maz...doyulamazzz:))
MALZEMELER:
  • 2 tane yufka
  • istenilen iç harç(bizimki patatesliydi)
  • 1 yk kadar margarin ya da tereyağ
YAPILIŞI:

  • Yufka ikiye bölünür iç harç eklenerek kare şeklinde kapatılır.
  • teflon tavada arkalı önlü kızartılarak ,sıcakken yağ sürülür..servis edilir...
AFİYETLE...KEYİFLİ SOFRALARINIZ DAİM OLSUN...

Perşembe, Kasım 15, 2012

MUTLU SENELER...SİZE VE KIZLARIMA:)))


Günaydııınn...
Her ne kadar yorgun olsam,ayaklarım çok ağırsa da,yoğun bir temizlik günü beni beklese de günaydın..
Gününüz ,gönlünüz aydın olsun..mutlu olsun...
Bugün yeni bir yıla girdik...Allah hakkımızda hayırlı eylesin...
Ne kutlu,ne faziletli,ne bereketli bir aya girdik...
Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin ve bu ayda ihsanda bulunulanlardan eylesin inşaAllah....
İşte bu güzellik münasebetiyle bir de kızalrımın yaklaşan doğum günüsü:)) münasebetiyle dün gece komşularımla evimizde hoş,mütevazi bir kutlama yaptık...


Pastamızı bir gece önceden yaptım...
Pandispanya ve süsleme şeklini sevgili cahide ablanın pastalarından esinlenerek yaptım...
Güzel ve faydalı paylaşımları için kendisine çok teşekkür ediyorum:))
PANDİSPANYA İÇİN:

  • 6 yumurta
  • 5 türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 5 ''       ''           '' elenmiş un 
  • 1 paket kartma tozu
  • 2yk kaynar su
  • 1 fiske tuz
ARA KREMASI İÇİN:

  • 4 su bard.süt
  • 2 türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket orman meyveli  kremşanti
  • 1,5 su bard.toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yk margarin
ÜST KAPLAMA İÇİN:

  • 2 paket böğürtlenli-çilekli pasta kremasıar
  • 3 su bard.süt
  • süsleme şekerleri
YAPILIŞI:

  • Pandispanya için;yumurta akları ve sarıları ayrılır.sarıları şekerle,beyazları bir fiske tuzla köpürene kadar çırpılır.iyice kabaran yumurta akları söndürülmeden sarılara yedirilir,kaynar su eklenir.elenmiş un ve kabartma tozu yavaşça eklenir ve yine söndürmeden homojen bir karışım elde edilir.yağlanmış unlanmış kalıba harç dökülür ve 200c lik soğuk fırına sürülür,kenarları kabarmaya başlayınca sıcaklık 150 c ye düşürülür.pişen pandispanya sıcakken kalıptan çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
  • Ara krema için margarin ve vanilya hariç tüm malzeme tencere içine eklenir ve koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.altı kapatıldıktan sonra margarin ve vanilya eklenip iyice soğutulur.
  • Üst kaplama için pasta kremasına süt eklenerek çırplır,bir müddet dolapta bekletilir.
  • Soğuyan kek kalınlığına göre 2ye yada 3 bölünür.arası sütle ıslatılıp krema sürülür ve dilimlenmiş muzlar eklenir.
  • Pasta kremasıyla kaplanır ve dilediğiniz şekilde süslenir...
NOT:pandispanya yaparken kelepçeli kalıp kullanmanızı tavsiye etmem,teflon ya da aliminyum tepside daha güzel kabarıyor ve sönmüyor...

Masadaki diğer lezzetler:
-patatesli,kıymalı börek
-makarna salatası
-haşhaşlı tuzlu kraker
-fıstıklı kurabiye
-çikolata soslu elmalı pasta
AFİYETLE...HUZURLA..MUTLULUKLA..NİCE YILLARA.....
''Helal daire keyfe kafidir''...

Pazar, Kasım 11, 2012

UÇ UÇ UĞUR BÖCEGİM:))


Bu yaramaz uğurböceklerinin yapımı çok kolay:))
Çörekotlarını ekleme kısmı hariç..minicik çörekotlarını domatese batırma seansı el oyalayıcı:))
Dün akşam aklıma düştü bunları denemek..
Kızlara sabah size bir sürpriz hazırlıycam dedim...uyanınca ilk işleri annecim şüppüzümüz nerde diye sormak oldu:))
Kahvaltı sofrasına bu tabağı koyduğumda çok mutlu oldular...
Annecimm uğurböceğii bunlar,hadi uçsunlar :)))
Meleklerimin yüzünün güldüğünü görmek dünyanın en güzel hediyesi...
Şükrüm,minnetim sonsuzdur Rabbime...
Bu arada doğum günlerine 10 gün kaldı:)))
Tarife luzüm yok...
Her şey ortada..
Az malzeme,bol gülücük:)))
Keyifli pazarlar...

Cuma, Kasım 09, 2012

KAŞIĞINI KAPAN BU BLOGA:)) MAKLUBE


Soğuk,rüzgarlı,yağmurlu bir Tokat akşamından hepinize selamlar:))
Dilerim Cuma gününüz hayırlı ve mutlu geçmiştir...
Benim günüm hergünüm gibi kızlarla ve evle uğraşmakla geçti..Elhamdülillah...
Akşamüstü de mutfağa geçip bu nefiss,enfes,şahane,..vs..vs..:))lezzetteki maklubeyi hazırladım..
Diyet dolayısıyla nerdeyse 2 aydır pilav sürmemiştim ağzıma:((
Özlemişim..dayanamadım,abartmadan yedim...pişmanmıyım..asla!!!

MALZEMELER:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 patlıcan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1 kase bezelye
  • 500gr.kuşbaşı et
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-3,5 su bardağı sıcak su
  • 2,5 su bardağı sıvıyağ(sebzeleri kızartmak için)
  • tuz
YAPILIŞI:

  • Patlıcan,patates ve havuç ince küpler halinde kesilerek kızartılıp havlu peçete üzerine alınır.
  • et bir tencereye alınarak yarım çay bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
  • pirinç 2yk sıvıyağla iyice kavrulur.tuz,karabbiber ve bezelye eklenir.
  • pilavı pişireceğimiz tencerenin zeminine pişen etler daha sonra kızaran sebzeler ve kavrulan pirinç eklenir.
  • üzerine öncelikle 3 su bardağı sıcak su eklenir kısık ateşte pişirilir.
  • ihtiyaç olur pirinçler iyice açılmamışsa kalan yarım bardak su eklenir.
  • 10 dk.dinlendirilip,servis tabağına ters çevirilir...
AFİYETLE..

Pazar, Kasım 04, 2012

PRATİK ÇİĞ KÖFTE ;))


Dün akşam çokça yememe rağmen,fotoya baktıkça ağzım sulanıyor...
Yok bitmez benim bu bulgur-acı aşkım:))
Ne kadar da mideme dokunsa da yokk vazgeçemiyorum...
Günlerdir canımm  çekiyordu..ha bugün,ha yarın derken...dün akşam attım kendimi mutfaga..
MALZEMELER:
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yk acı biber salçası
  • 1,5 yk domates salçası
  • 2 yk isot
  • 1 yk ketçap
  • 1 yk yoğurt
  • 1 yk kahvaltılık çemen
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 tk kimyon
  • 1 tk tuz
  • 1 demet kıvırcık,roka,limon
  • lavaş
YAPILIŞI:

  • Bulgur,salçalar,kimyon,isot ve tuz bakır tepsiye alınır ve üzerine yaklaşık 1 su bardağı sıcak eklenir.
  • 10dk.bekletilip yoğurmaya başlanır.
  • 5 dk. yoğurduktan sonra ketçap,çemen ve yoğurt eklenir.yoğurmaya devam edilir.taki bulgurlar iyice yumuşayıp,köftemiz macun gibi olana kadar.
  • istediğimiz kıvama gelince z.yağını ekleyip porsiyonlara bölüyoruz.
  • bol yeşillik,lavaş ve ayranla servis ediyoruz..
AFİYETLE:))


Cumartesi, Kasım 03, 2012

DUMANI ÜSTÜNDE BİR LEZZET:EZO GELİN ÇORBASI

Hayırlı akşamlar...
Bayramı geride bırakalı günler oldu...
Şimdi sıra karda,kışta...
Kış kokusu sindi çoktann...
Hava soğudu...
Mis gibi sıcacık şifalı çorbalar sofralarda salınmaya başladı:))
Aynen Ezogelin gibi...
Değişik tariflerde,ya da uydurma çorbalar denemeyi sevsemde alışkın olduğumuz o tatdan,o kokudan vazgeçemiyorum...
Eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız,hiç durmayın..
Tencereler ezogelin aşkıyla kaynasın,fokurdasın...
MALZEMELER:
  • 1 türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek
  • yarım   ''         ''         '' pirinç
  • yarım   ''          ''        '' ince bulgur
  • 1 yk domates salçası
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • 6 su bard.su
  • 1 tk.kuru nane
  • 1 tk kekik
  • 1 çay k.karabiber
  • 3 yk kadar zeytinyağı
  • yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:
  • tencereye yağ ,salça ve baharatlar eklenerek kavrulur.daha sonra yıkanan mercimek,p,irinç ve bulgur eklenir.
  • biraz daha kavurduktan sonra kemik suyu ve su eklenir.
  • iyice kaynayıp ,içinde malzemeler açılınca blenderdan geçirilir.(ama içindeki malzeme ağıza gelecek şekilde 1-2 blender darbesi kafi:))
  • çorbamızı 5dk.daha kaynatıp kapatalım.sıcak bir şekilde servis yapalım..
  • inanın yanına 1 dilim ekmek ve turşu çok yakışıyor:)
  • başlı başına ana yemek gibi doyurucu oluyor...
AFİYETLE..SIHHATLE...