Pazar, Temmuz 21, 2013

BİR GÜVEÇ MASALI :)


Kutlu zaman diliminin 12.gününü de geride bıraktık Allah'ın izniyle...
Ve ben hergüne bir menü vermek isterken ancak bugüne kısmet oldu fotoğraf çekebilmek...
O da çabuk çabuk oldu...
Misafir menülerimin hiçbirini fotolayamadım...
Anca bi telaş bi telaş...
Sağlık olsun..,
Kısmet bugüneymiş...
Güveç yemeği gerçekten yapabileceğiniz en pratik ama en lezzetli yemeklerden biri...
2,5 saat boyunca taş fırında için için pişmiş..tabiri caizse LOKUM:)) olmuştu...
MALZEMELER:

  • 1 yemek k.tereyağ
  • dilediğiniz miktarda kuşbaşı kuyruk yağı
  • 2 baş sarımsak
  • 7-8 tane kurusoğan
  • 7-8 tane taze biber
  • 500gr.dana kuşbaşı
  • 3 tane patates
  • 5 tane patlıcan
  • 5 tane domates
  • 1 yemek k. domates salçası
  • 2 su bard.su
  • tuz
YAPILIŞI:

  • Toprak güveç kap içine tereyağ alınır eritilir.altı söndürülüp kuyruk yağı eklenir.ve fotoğraflarda görüldüğü sırasıyla sebzeler ve et eklenir.en üste domates,salçalı su ve tuz eklenir.
  • kapağı kapatılıp,en yakın fıırına gönderilir..
  • en az 2 saat pişirilir.
  • sıcak servis edilir...
AFİYETLE..HAYIRLI İFTARLAR...

4 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

bu masal çok güzel bir masal olmuş ellerine sağlık hayırlı sabahlar..

nursen aksoy dedi ki...

Çok haklısın,iftar saati bir telaş oluyor..Artık ne kadar ve nasıl çekersek öyle oluyor resimler..ellerinize sağlık,afiyetler olsun..

döndü dedi ki...

Fotoğraflar harika, çok beğendim.Hayırlı iftarlar:-))

Şule YANIK dedi ki...

ellerinize sağlık.Hayırlı bayramlar...