Pazar, Temmuz 21, 2013

PATATESLİ & KIYMALI BÖREK


İftar ve sahur sofralarınız için lezzetli bir börek ...
Pişerken eve yayılan kokusu harika:))
MALZEMELER:

  • 6 adet yufka
  • 100 gr.kıyma
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane patates
  • 3 yemek k.yoğurt
  • 3 yumurta
  • 50gr.margarin
  • yarım su bard.sıvıyağ
  • pulbiber,karabiber,tuz
YAPILIŞI:

  • İç harc için; kıyma soğanla kavrulur ve rendelenmiş suyu sıkılmış patatesler ve baharatlar eklenir 5dk.kısık ateşte pişirilir.
  • Böreğin sosu için; margarin eritilir,içerisine yoğurt,sıvıyağ ve yumurtalar eklenip iyice çırpılır.
  • Yufka tezgahın üzerine serilir ve eşit miktarda sos sürülür.iki kenarından içe katlanıp dikdörtgen elde edilir.
  • kısa kısma iç harc konup sarılır,yağlanmış tepsiye konur.diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • kalan sos böreklerin üzerine sürülür ve 200 c de pişirilir.
AFİYETLE...HAYIRLI SAHURLAR...

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

işin içinde patates varsa ayıla bayıla yerim :)

ellerine emeklerine sağlık canım.

Tarifname-Seda dedi ki...

Uzak durmaya çalışıyorum ama pek severim patatesli kıymalı böreği. Ellerine sağlık

Sevgiler

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık çok canım istedi çıtır çıtır

sema arabol dedi ki...

ellerınıze sağlık ben de 2 oğlan annesıyım bloguma mutlaka beklıyorum