Perşembe, Şubat 28, 2013

HAMSİLİ PİLAV ...?



Bu sene epeyce balık yedik...
Denemeler yapıp,yeni lezzetler tattık..
Bunlardan bir de hamsili pilav..
Bugüne kadar ne eşim ne ben hiç tatmamıştık.
Kolları sıvayıp,beraberce mutfağa girdik,numunelik hamsili pilavımızı yaptık..
Tat konusuna gelince eşim pek beğendi..
Ben mi...?
Iııı olmadı...
Ama sevenleri için bir de benim arşivimde olsun istedim...
MALZEMELER:

  • 2 güveç kabına yetecek kadar temizlenmiş hamsi
  • 1 çay bard.pirinç
  • 2yk.dolmalık fıstık
  • 2 yk. kuş üzümü
  • 1 ortaboy kurusoğan
  • 1 yk. tereyağ
  • 2 su bard. su
  • karabiber,tuz
  • bir tutam kıyılmış maydonoz
YAPILIŞI:

  • İç pilav için öncelikle tencerede yağ eritilip fıstıklar kavrulur,bir tabağa alınır.
  • aynı tencerede soğanlar ve pirinç kavrulur,üzüm ve fıstık eklenir.
  • suyu,baharatları ve tuzu eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  • maydonozu eklenir.
  • pilav dinlenirken ,yağlanmış güveç kaplarına hamsiler dizilir,pilav pay edilir.
  • üstleri tekrar hamsiyle kapatılıp 200c lik fırına verilir.
AFİYETLE...

Çarşamba, Şubat 20, 2013

SAKIZLI MUHALLEBİ :))


Yemekten sonra lezzetli ve hafif bir tatlı istiyorsanız,sakızlı muhallebi yapın derim...
Mis gibi sakız ve vanilya kokusu mutfağa yayıldığında kendinizi tencerenin dibini kazırken bulabilirsiniz:))
Benden söylemesi..
Yapın siz yapın..çok lezzetli..:))
MALZEMELER:

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek k. un(tepeleme)
  • 1 yemek k. nişasta(silme)
  • 1,5 su bard.tozşeker
  • 1 yemek k. margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket damla sakızı yada 1 adet falım sakız:))
YAPILIŞI:

  • Tencereye süt,un,nişasta ve şekeri ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar çırpma teliyle karıştıralım.
  • daha sonra ocağa alıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • altını kapatıp damla sakızı,vanilya ve margarini ekleyelim.
  • blenderla yaklaşık 5-6 dk. çırpalım.köpük köpük olana kadar.*
  • daha sonra kaselere pay edelim.*
  • oda sıcaklığına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletip servis edelim...
*blenderla çırpmadan önce koyu kıvamlı olan muhallebimiz çırpma işleminden sonra sıvılaşacaktır.ama dinlendikçe sakız kıvamını alacaktır.
*bu ölçülerle 4 porsiyon tatlı çıkıyor..
AFİYTLE...HAYIRLI GECELER...

Pazartesi, Şubat 18, 2013

KAHVALTILIK EZME


Selam eder,hayırlı geceler dilerim...
Güneşli ,ılık yalancı bahar günleri yerini buz gibi yağmurlu havaya bıraktı günlerdir..
Hava kapalı,karanlık olunca kahvaltı saatleri de öğleye doğru kaydı bu hafta:))
Bu ezme de geç edilen bir kahvaltı! öğününe ait:))
Acı mı acıııı..
Lezzetli mi lezzetliiiii...
Eee buyrun tarife...
MALZEMELER:

  • 1 ortaboy kurusoğan
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı k. kimyon
  • yarım su bardağı fındık
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:

  • zeytinyağı hariç tüm malzeme rondoda merhem kıvamına gelene dek karıştırılır.
  • zeytinyağı ilave edilerek servis tabağına alınır..
  • taze ,miss gibi ekmeğe sürülüp sürülüp yenilir:))
  • AFİYETLE...

Salı, Şubat 12, 2013

BAHARATLI & TULUM PEYNİRLİ POĞAÇA


Salı günlerinin en keyifli zamanı seksenler başlamak üzere..
Adamım pastacı sami nabıyonn beaaa demeden postumu yazayım:))
Evdekileri kahvaltıya buram buram tulum peyniri kokusuyla uyandırmak isterseniz bu tarifi kaçırmayın...
Yumuşacık olması kaç tane yediğinizi saymayı unutturuyor bilginize...
Hıdıı tarife geçelim...
MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 yumurta akı(sarısı malumunuz:))
  • 1 kase ufalanmış tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı k. pulbiber
  • 1 tatlı k. kekik
  • 1 tatlı k. kurunane
  • 1 tatlı k.tozşeker
  • 1 tatlı k. tuz
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yeterince kepekli un
YAPILIŞI:
  • Karıştırma kabına önce sıvılar sonra katılar eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Yoğrulan hamur en az 1 saat mayalanır.
  • Mayalanmanın ardından dilediğiniz büyüklükte bezeleri dilediğinizce şekillendirip üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 30 dk. kadar da tepside mayalandırdıktan sonra 200c de kızarana kadar pişirilir.
AFİYETLE...İYİ SEYİRLER:))

Cuma, Şubat 08, 2013

BİRBİRİNDEN TATLI HEDİYELER :))


Sevgili nursevincelezzetler'in facebookta yaptığı çekilişi benn kazandım:))
Ballıyım vesselam...
Biribirnden güzel,mis gibi reçelleri kaptım...
Rengarenk reçeller beni benden aldı...
Daha önce yemediğim karpuz ve yeşil incir reçelini hemen tattım..
Tatları harika...

Arkadaşıma bu güzel lezzetler için çook teşekkür ediyor,sayfasını takipte kalmanızı tavsiye ediyorum..
Kim bilir bu güzel reçellerden sizinde nasibinize düşebilir....
Sevgiler..HAYIRLI CUMALAR..ağzınızın tadı hiçç eksik olmasın,bozulmasın inşaAllah...

Çarşamba, Şubat 06, 2013

KAHVALTI PİDESİ..PUF PUF:))


Kahvaltılar çoktan yapıldı ama beş çayına yetişir pidelerimiz...
Mis gibi peynir kokan,yedikçe yiyeceğiniz yumuşacık ...
Hazırlamasıda fazla vakit almıyor üstelik:))

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek k. tozşeker
  • 1 tatlı k.tuz
  • 1 paket instant maya
  • aldığı kadar un (kulak memesi kıvamı)
İÇ HARCI İÇİN:

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 4 yumurta
  • 1 çay k. tuz
YAPILIŞI:

  • Hamur için yoğurma kabına su,yağ,şeker,maya ve tuz koyulup karıştırlır.yavaş yavaş un ilavesi yapılarak istenilen kıvam yakalanır.
  • yoğrulan hamur 15dk. dinlendirilir.
  • iç harc için ezilmiş beyaz peynir,kaşar,yumurtalar tuz eklenerek karıştırılır.
  • dinlenen hamurumuzdan mandalina büyüklüğünden bezeler yapılır.
  • merdane yardımızla oval şekilde açılır.
  • peynirli harç konulur kenarları kapatılır.
  • 220c de kızarana kadar pişirilir.
  • fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürebilirsiniz.
  • bu ölçüyle 12-13 adet orta boy pideler elde edebilirsiniz..
AFİYETLE..HAYIRLI GÜNLER...

Cuma, Şubat 01, 2013

TAVUKLU YOĞURT ÇORBASI..NAM-I DİĞER?


Yalancı işkembe çorbası...
Hayatım bıyunca hiçbir sakatat türünü ağzıma sürmedim,süremem..
İşkebeyi de bilmem,yemem,içmem...
Ama bir kaç blogda gördüğüm bu çorba merak uyandırdı bende...
Acep tadı nasıl olur ki dedim..
Tavuktan işkembe tadı alacak değilim ya..
Denemekten ne çıkar ki dedim ve yaptım...
İyi ki de yapmışım..
Nasıl lezzetli bir çorba...ne de güzel kokuyor..
Eşim ve kızlarım da çok beğendi..
Bence siz de bu soğuk günleri fırsat bilip yapın,için...

MALZEMELER:

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yk(tepeleme) un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 5 su bardağı su
  • 2 yk sıvıyağ
  • kurunane-pulbiber
  • 2 yk sirke
  • yeteri kadar tuz
YAPILIŞI:

  • Tavuk göğsü haşlanır ve minik minik tiftikliyoruz.
  • tencereye tavuk suyu ve normak suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz..
  • ayrı bir kapta un,yoğurt,limon suyu,ezilmiş sarımsak ve sirkeyi iyice çırpıyoruz.
  • kaynayan suyla sosumuzu ılıtıp,tencereye aktarıyoruz.
  • kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz ki kesilmesin.
  • kaynayınca tuzunu ekleyip altını kaptıyoruz.
  • küçük bir tavada yağ,nane ve biberi kızdırıp,çorbamızın üzerine gezdiriyoruz..
  • sıcak sıcak servis ediyoruz..
AFİYETLE....