Perşembe, Haziran 19, 2014

KAZAN KEBABI / BELİ KIRIK


Gündüzü çook sıcak, akşamı bol gökgürültülü ve fena yağmurlu ,gecesi serin geçen perşembe gecesinden selam olsun...
Üzerimize rahmetini oluk oluk yağdıran Rabbimize şükürler olsun...
Kazan kebabı yada beli kırık etli bir yemek olmasına rağmen çok hafif ...
İşte bizlere eşsiz Ramazan sofralarımız için pratik ve lezzetli bir yemek...
MALZEMELER:
-4 adet kemer patlıcan
-250 gr.dana kıyma
-1 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-yarım demet maydonoz
-2 adet domates
-yarım çay bard.zeytinyağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-pulbiber,kimyon,tuz
YAPILIŞI:
-Patlıcanları alacalı soyup,eşit kalınlıkta koparmadan dilimlere ayırıp tuzlu suya koyuyoruz.
-Köftesi için kıymaya soğan,sarımsak,maydonoz,tuz ve dilediğniz miktarda baharatları koyup yoğuruyoruz.
-patlıcanlarımızı tuzlu sudan alıp,kurulayıp dilimlerin arasına ceviz büyüklüğünde köfteler yerleştirip tencereye diziyoruz.
-üzerine doğradığımız domatesi yayıp,salçalı suyumuzu ve zeytinyağımızı ekliyoruz.
-Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.
-Yanına cacıkla servis ediyoruz...AFİYETLE...HAYIRLI CUMALAR...

4 yorum:

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

Tadı da görüntüsü kadar eminim çok güzeldir. Ellerinize sağlık

nursen aksoy dedi ki...

Tablo gibi olmus,ellerinize saglık..

Turuncu Tatlar dedi ki...

çok severim bu tarifi hafifçe iyi olur elllerine sağlık canım bakaklıma düştü şimdi ;) hayırlı cumalar..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ohh mis gibi yeme de yanında yat.
ellerine sağlık :)

Rabbim maddi manevi güzel geçirmeyi nasip etsin Ramazanı inşallah