Pazar, Aralık 14, 2014

MAHULTA / MAHLUTA ÇORBASI


Sıcacık ...lezzetli...ve şifalı çorbaların tam zamanı...
Kime iyi gelmez ki dumanı üstünde bir kase çorba...
Seve seve içerim...hele de üstünde kıtır kıtır ekmekler varsa...
Mahulta çorbası bizim oralardan..
Mis gibi tahıl kokan...
MALZEMELER:
-1,5 su bardagı kırmızı mercimek
-yarım su bardagı kırık pirinç
-1 soğan
-1 yemek kasığı tereyağ
-1 tatlı k. kimyon
-1 tatlı k.pulbiber
-tuz
YAPILIŞI:
-Tencereye tereyağ ve doğradığımız soğanları alarak kavuralım.
-üzerine yıkayıp süzdüğümüz mercimek ve pirinci ekleyip karıstıralım.
-yakşasık 3 dk.kavurduktan sonra kimyon ve tuzu ekleyip yaklaşık 1 litre su ekleyelim.
-kaynadıktan sonra altını iyice kısıp pişirmeye devam edelim.mercimek ve pirinçler erimeli.
-piştikten sonra az sıvıyagda pulbiberi kızartıp çorbaya ekleyelim.
-ve tel çırpıcı ile çırpalım.asla blender değil.
-kıvamı cok koyuysa sıcak su ile acabiliriz ama yogun bir kıvamı olmalı..
AFİYETLE...


5 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kış için nefis bir çorba olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

Corba olsunda kisin her hali makbul .

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

ellerine sağlık baccıııımmm daha dün söylüyordum bende şöyle bir mahılta çorbası yapayım da içelim diye kalbimi okumuşsun

Nesrins Kismar dedi ki...

Ellerine saglik, tam kis corbasi olmus.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bana mercimek olsun da nasıl olursa olsun :) Çok severim çok.

Nasıl da süzülmüş mis gibi, ellerine sağlık.