Pazartesi, Haziran 30, 2014

ZEYTİNYAĞLI HUMUS...


Bugün mübarek Ramazan ayının 3.gününü geride bıraktık...
Allah bu güzel günlerde tuttuğumuz oruçları,namazlarımızı,tövbelerimizi ve dualarımızı kabul buyursun inşaAllah...
Eminin birçogumuz aynı şeylerden yakınıyoruz...
Hava çok sıcak yemek yenmiyor..
Ne kadar az yapsakta bitmiyor ..kalıyor diye...
Bizde de durum aynı olduğundan 3 gündür hafif zeytinyağlı yemekler yapıyorum...
Bugünkü iftar menümüzde:
-zeytinyağlı karışık dolma
-zeytinyaglı humus
-cacık
-şekerpare vardı...
MALZEMELER:
-2 su bardağı haşlanmış,kabukları çıkarılmış nohut
-1 su bardağı tahin
-2 diş sarımsak
-yarım limonun suyu
-1 küçük çay bardağı sıcak su
GARNİTÜR İÇİN:
-1 Domates
-2 salatalık turşusu
-çeyrek demet maydonoz
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı pulbiber
-yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
YAPILIŞI:
-Öncelikle derin bir çırpma kabına nohutlarımızı alıp iyice eziyoruz.benim küçük ahşap tokmağım vardı onu kullandım.papates ezme aparatları da işimizi görür.
-Nohutları iyice ezdikten sonra tahin,sarımsak,tuz ve limon ekleyip karıştırıyoruz.
-Bu aşamada çok koyu bir kıvamı olacağından 1 çay bardağı sıcak suyumuzu ekliyoruz.
-Şimdi blenderımızla humusumuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
-Geniş ve düz bir tabağa yayıyoruz.
-Garnitür için;domates,salatalık turşusu ve maydonozu küçük küçük doğruyoruz.
-humusun üzerine yayıyoruz.son olarak baharatları ve zeytinyağını ekleyip servis yapıyoruz..
NOT:Humus çabuk kuruyacağından iftara 5dk.kala tabağa açmanızı öneririm...
AFİYETLE...

Cuma, Haziran 27, 2014

PATATESLİ GÖZLEME ...İLK SAHUR



Hoşgeldin ey gözümüzün gönlümüzün ,11 ayın sultanı Ramazan...
Şükürler olsun bizleri bir kez daha kavuşturan ALLAH'a...
Bugün Cuma..ilk teravih...ilk sahur...
Elhamdülillah...
.
.
Sahur için mutfakta hazırlıklar başladı...
Sahurda bizi hem tok tutacak hemde ağır olmayacak bir gözleme tarifim var...
Taze..taze...
MALZEMELER:
-1 kg un
-1 çay kaşığı instant maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-yeteri kadar su
İÇ HARCI İÇİN:
-4 adet haşlanmış patates
-2 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
-pulbiber,karabiber,kimyon,tuz
-sıvıyağ
YAPILIŞI:
-Hamur için; yoğurma kabına un,maya,tuz eklenir ve yeterli su ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurulur.30 dk.dinlendirlir.
-İç harç için; soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağla kavrulur.
-Salça ve baharatlar eklenip rendelenmiş patatesle karıştırlır.
-Dinlenen hamurdan gözkararı bezeler yapılır,ince şekilde oklavayla açılır,bir kenarına iç harç yayılıp kapatılır.
-Teflon tavada veya sacda iki taraflı pişirilir.
-Piştikten sonra gözlemelerinizi ister tereyağ,ister margarinle yağlayabilirsiniz...
AFİYETLE..HAYIRLI SAHURLAR:)

Çarşamba, Haziran 25, 2014

EKMEK ARASI LEZZET...


Kutlu zaman dilimine günler kala hepimizin evinde temizlik,hazırlık,alış veriş telaşı var..
Elhamdülillah..
Hayırlısıyla kavuşup,hayırla ihya etmeyi nasip etsin Rabbimiz...
Nasılsa Allah'n izniyle inşaAllah vereceği çeşitli rızıklarla güzel sofralar ,yemekler hazırlıyacağız diye kalan bu günlerde pratik lezzetler yapıp sunuyorum ev ahalisine..
Pratik dediysek , lezzettin tavan yaptığı ekmek arası köfte....
MALZEMELER:
-500 gr.dana kıyma
-2 diş sarımsak
-2 kuru soğan
-2 patates
-2 domates
-evdeki kişi sayısına göre ekmek
-ketçap,mayonez
YAPILIŞI:
-Köfte için kıymaya sarımsak ve seviğiniz tüm baharatları katıp yoğuruyoruz.ekmek ,yumurta yok .
-Pataslerimizi kızartıyoruz.
-soğan ve domatesi piyazlık ince ince doğruyoruz.
-köftelerimizi az yağda kıartıyoruz.
-ekmeklerimizi yarıp içerisine köfte,kızarmış patates,soğan,domates,ketçap ve mayonez sıkıp servis yapıyoruz..yanınada buz gibi bir ayran:))
AFİYETLE...

Cuma, Haziran 20, 2014

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.

Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen sınırsız potansiyele sahipsin.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.

 


Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.

Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Perşembe, Haziran 19, 2014

KAZAN KEBABI / BELİ KIRIK


Gündüzü çook sıcak, akşamı bol gökgürültülü ve fena yağmurlu ,gecesi serin geçen perşembe gecesinden selam olsun...
Üzerimize rahmetini oluk oluk yağdıran Rabbimize şükürler olsun...
Kazan kebabı yada beli kırık etli bir yemek olmasına rağmen çok hafif ...
İşte bizlere eşsiz Ramazan sofralarımız için pratik ve lezzetli bir yemek...
MALZEMELER:
-4 adet kemer patlıcan
-250 gr.dana kıyma
-1 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-yarım demet maydonoz
-2 adet domates
-yarım çay bard.zeytinyağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-pulbiber,kimyon,tuz
YAPILIŞI:
-Patlıcanları alacalı soyup,eşit kalınlıkta koparmadan dilimlere ayırıp tuzlu suya koyuyoruz.
-Köftesi için kıymaya soğan,sarımsak,maydonoz,tuz ve dilediğniz miktarda baharatları koyup yoğuruyoruz.
-patlıcanlarımızı tuzlu sudan alıp,kurulayıp dilimlerin arasına ceviz büyüklüğünde köfteler yerleştirip tencereye diziyoruz.
-üzerine doğradığımız domatesi yayıp,salçalı suyumuzu ve zeytinyağımızı ekliyoruz.
-Kaynadıktan sonra altını kısıp pişiriyoruz.
-Yanına cacıkla servis ediyoruz...AFİYETLE...HAYIRLI CUMALAR...

ZEYTİN KEPEKLİ BÖREK


Aylar sonra tekrar merhaba..
Sultanların sultanı Ramazan ayı yaklaşırken bende artık blogumu güncellemek istedim...
Çok yoğun ve yorucu geçen günlerim buna izin verecek mi bakalım...
.
.
.
.
Böreğimiz çok lezzetli yumuşacık bir börektir...
Zeytin kepeği ; zeytinin sıkılıp yağı alındıktan sonra kalan posasıdır ..
Biz bu posayla börek ve katıklı ekmek yaparız...
İlk kez  yiyen çogu insan kıyma sanıyor:))
MALZEMELER:
HAMUR:
-1 kg un
- 1 paket instant maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-yeteri kadar ılık su
ÜST HARCI :
- 1 kase zeytin kepeği
-1 kase çökelek
-2 tane kuru soğan
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı kimyon
-yarım demet maydonoz
-yarımsu bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI:
-Hamur ele yapışacak  yumuşak bir kıvamda yoğurulur ve yaklaşık 1 saat mayalandırılır.
-İç harç için soğan incecik doğranır,diğer malzemeler eklenerek karıştırılır..
-mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak yağlanmış tepsiye dizilir.(hamur elinize yapışacağından elinizin altında bir miktar sıvıyağ bulunsun)
-yaptığımız bezelerin üstüne harçtan yayıyoruz.
-böreklerimiz bitince üzerlerini yağlayıp 30dk.daha dinlendiriyoruz.
-daha sonra 200c de pişiriyoruz.
AFİYETLE..HUZURLU GECELER...

Pazartesi, Haziran 09, 2014

BU HÜRRİYET ÇOK ''SOSYAL'' !

Hurriyet.com.tr geçtiğimiz günlerde yeni bir projeyi takipçileri ile buluşturdu. Bu proje aslında Hürriyet markasını çok daha sosyal bir hale getiriyor, Hürriyet’i sadece bir haber sitesi olmaktan çıkarıp dijital dünyanın hızı ve etkileşimini kucaklayan bir sosyal platforma dönüştürüyor.

Öncelikle Hürriyet Sosyal’e üye olmanız  gerekiyor. Aslında bu üyelik bu sosyal dünyaya giriş anahtarınız. Sonrasında bu anahtarla giriş yaptığınız dünyayı ne kadar aktif kullanacağınız size kalmış. Bir blog yazarı olarak blogumdaki içerikleri hürriyet sosyal takipçileri ile buluşturabiliyor, günün bana göre dikkat çeken haberlerini bu platformdaki takipçilerimle buluşturabiliyorum. Düşünsenize, hurriyet.com.tr ‘de kendi haberlerinizi paylaşabileceğiniz bir alan daha sizi bekliyor!

İlgi alanınıza göre kategorileri belirleyebiliyor ve bu sayede sizi gerçekten ilgilendiren gelişmeleri çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bir müzik bloggerı olarak bu özelliği şüphesiz ağırlıklı olarak kültür sanat kategorisinde kullanıyorum. İlginizi çeken ve ‘’ben de bir yorum yapayım’’ dediğiniz haberleri de hashtag’lerle paylaşabiliyor diğer kullanıcılar ile tartışabiliyorsunuz. Bu hürriyet sosyal’in bir başka artısı şüphesiz.



Ancak bana göre, bu projenin en keyifli yanı Hürriyet yazarları ile çok daha hızlı bir şekilde iletişime geçebiliyor olmanız ve onlarla ciddi bir etkileşimde bulunabilmeniz. Yazarlar bu platformu sadece haber linklerini paylaşmak için kullanmıyor, sosyal medya platformu gibi anlık düşüncelerini paylaşmak için de kullanıyor. Bu sayede yazarları yazıları dışında anlık iletileri de daha yakından tanıyor ve onlardan haberdar olabiliyoruz.

Hürriyet sosyal, habercilikte net olarak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Okuyucuyu, sadece okuyucu olmaktan çıkarıyor, yazan, tartışan bir katılımcı konumuna getiriyor.

Şimdi Hürriyet’in Sosyal dünyasını daha yakından tanıma zamanı…



İçerik: www.hayatmuzik.com


Bir boomads advertorial içeriğidir.