Cumartesi, Temmuz 05, 2014

KOLAY ŞÖBİYET


İşte 8.gün...
Hepimiz diyoruz değil mi..ne çabuk geçiyor zaman..
Hele böyle güzelse günler..her yer huzur kokuyorsa...dolu dolu yaşıyorsak maneviyatı...
Elhamdüllillah...
İftarda ne kadar az yemek yersek yiyelim,tatlıya asla hayır diyemeyiz..altları
İster sütlü,ister şerbetli ballı aranır mı aranır..
Bu tatlı da hem çok pratik hemde gerçek şöbiyete yakın bir lezzette..
MALZEMELER:
-8 yaprak milföy hamuru(32 adet şöbiyetimiz olcak)
-2 yemek k. irmik
-1 su bardağı süt
-1 kase ince çekilmiş ceviz
-2 yemek k.tereyağı
- 2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
YAPILIŞI:
-İlk önce süt ve irmik bir kaba alınarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
-Şerbet için şeker ve su kaynatılır ılımaya bırakılır.
-Her bir milföy karesi 4 eşit kareye bölünür.
-İçerisine 1 çay. kaşığı pişirdiğimiz irmik kaymağı ve ceviz ekleyip muska şeklinde kapatalım
-Tepsiye dizelim.üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp 200c de kızarana kadar pişirelim.
-Fırından çıktıktan 2-3 dk.sonra ılık şerbet dökelim...
NOT:Ben iftardan 2-3 saat önce yaptığım için altları biraz yumuşamıştı.siz isterseniz iftara daha yakın bir saatte pişirip şerbetliyebilirsiniz...
AFİYTLE...