Salı, Kasım 18, 2014

KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI :)

 Tembel bloggerdan hepinize selam olsun...Ne yazabiliyorum ne de blogumdan vazgeçebiliyorum...
 Evdekilerde isyanda ki sen bize hiçbir şey yapmıyorsun artık diye..
 Bugün kahvaltıdan sonra difrizde memleketten getirdiğim ekmek kadayıfına takıldı gözüm...
 Eee hadi dedim..pişireyimde yesin benim minikler...
 MALZEMELER:
-Küçük boy ekmek kadayıfı
-2,5 su bardağı tozşeker
-2 su bardağı su
-1 paket vanilya
-1 kase ceviz
-1 kase süt kaymagı
-kadayıfı ıslatmak için 1 lt.kaynar su
YAPILIŞI:
-Kadayıf tepsiye alınarak üzerine kaynar su dökülür ve başla bir tepsiyle ağzı kapatılır.
-20 dk.sonra temiz bir havluyla dikkatlice kadayıfın suyu çekilir.
-Şeker,su ve vanilya bir taşım kaynatılır ve suyunu çektiğimiz kadayıfın üzerine alınır.
-Şerbet döktüğümüz kadayıf tepsisi ocağın üzerinde kısık ateşte tepsi döndürülerek pişirilir.bu aşamada dibinin tutmamasına dikkat edelim.
-Kadayıfımız pişip ,şerbetinin büyük bir çogunluğunu çekince altını kapatalım,dilimleyip servis tabagına alalım.
-Ilıyınca üzerine ceviz ve süt kaymagı ekleyip buzdolabına kaldıralım.2 saat kadar dinlendirilir.
AFİYET OLSUN...HAYIRLI AKŞAMLAR...