Cuma, Mart 13, 2015

YULAF KEPEKLİ KREPLER


Mübarek Cuma gününden selam olsun herkese..
Yaklaşık 10 gündür hastalıkla mücadele ediyoruz evde..
Antibiyotikler,ateş düşürücü agrı kesiciler, gece uyukusuzluğu...
Aynurla Zeynep hafif atlatsada Hiranur agır bir şekilde hala halsiz ve ateşli kuzum...
Rabbim şifa bekleyen tüm hastalara içinde benim kızlarıma da şifa nasip etsin inşaAllah...
.
.
.
Bu arada diyete devam ediyor..arada minik kaçamaklarımız olsada..
Yulaf kepekli kreplerin tadı ve dokusu bildiğimiz kreplerden çok farklı..
Saf protein günlerinde daha tok tuttugu için krepleri tercih ediyoruz...
İşte kreplerimizin tarifisii..
MALZEMELER:
-6 yemek k. yulaf keğeği karışımı
-1,5 küçük çay bardağı süt
-2 yumurta
- 1 tatlı k.kabartma tozu
-1 tatlı k.kekik
YAPILIŞI:
-Kepek karışımı ve süt karıştırma kabına alınır karıştırılıp 5.dk bekletilir.
-Daha sonra yumurta,kabartma tozu ve kekik eklenip iyice çırpılır.
-Seramik,lısık ateşte ısıtılmız tavamıza harcımızdan yaklaşık 2 yemek kasıgı kadar döküp çift taraflı pişiriyoruz..
AFİYETLE...

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hem diyet hem lezzetli.harikaaa.

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Ne kadar sağlıklı ve nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Ne kadar sağlıklı ve nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler

Elif Gürüs dedi ki...

çok geçmiş olsun canım ya
bizde de durumlar aynı malesef
yaz gelse diye bekler olduk
bende krepte genelde tam buğday unu kullanıyorum
bu şekilde de çok güzel olmuş
afiyetle yesin minikler